TMH-VILÁGA

AGYMOSÁS ZAJLIK A VILÁGBAN, MINDENKI HAZUDIK, A MÉDIA, A POLITIKA, AZ EMBEREK MÁR KÉPTELENEK ÖNÁLLÓAN GONDOLKODNI ÉS EZT MIND MESTERSÉGESEN ÉRTÉK EL! A CÉL, HOGY TANULJANAK MEG ÚJRA GONDOLKODNI, ÖNÁLLÓAN CSELEKEDNI ÉS KINYILVÁNITANI VÉLEMÉNYÜKET.

 

2017. SZEPTEMBER 23. SZOMBAT 10:20

LÁZADÁS JÖHET A JOBBIKBAN

HANGFELVÉTELEKET KÉSZÍTETT A PÁRTELNÖK BELSŐ ELLENZÉKE

Nagy Áron

Vona Gábor megbuktatására készülnek befolyásos jobbikosok a Ripost cikke szerint, a lázadók állítólag hangfelvételeket is készítettek, amelyekkel meggyőzhetik az ingadozókat és a pártelnök mellett még kitartó alapszervezeteket.

Ismert, hogy a lap munkatársai éppen az elégedetlenkedők segítségével jutottak be Vonáék háromnapos frakcióülésére. Az így szerzett információkat egy cikksorozatban tárják az olvasók elé, s ennek legutóbbi számából kiderül: a pártot támogató Simicska Lajost főnöknek, Vonát pedig a háta mögött tolvajnak nevezik a kritikusai.

Utóbbi a pártelnök kijelentésére utal, amely szerint ő adta és vette el a Jobbik lelkét. Mint a lap tudósításából kiderült, Simicska „eladhatónak” tartja Dúró Dórát, akit azzal „kábítanak”, hogy oktatási tárcát kap, ha megnyerik a választásokat.

Ugyanakkor a képviselő fogása azért is fontos a pártvezetésnek, mert férje, Novák Előd Vona ellenlábasának számít, noha az utóbbi időben visszavonulót fújt, nem szegült szembe látványosan a pártelnökkel. A cikkben megemlítették továbbá, hogy Volner János frakcióvezetőt szerelmi afférjai miatt Simicska személyes kérésére szorították háttérbe, a jövőben pedig nem számolnak vele ­Vonáék.

A Ripost korábban megírta, hogy Simicska Lajossal napi rendszerességgel „seftel”, egyeztet Szabó Gábor pártigazgató. A lap szerint a huszonnégy főt számláló Jobbik-frakció tagjai egymás között „Ezek”-nek nevezik zsidó honfitársainkat, akikről megvetően és mindig gúnyolódva beszélnek, gyakoriak a durva, zsidózó viccek, és előszeretettel gúnyolódtak az „ökör nyugdíjasokon, akik beveszik, fröcsögik a fideszes dumát”.

A lap azt írta: „Azok tették lehetővé, hogy ott lehessünk a Jobbik boszorkánykonyhájában, akik már a Vona utáni korszakra készülnek. Ők már borítékolják, hogy a pártelnököt a Nagy Választási Bukta éjszakáján elsöpri majd az eddig elfojtott népharag, és már nagyon elegük van abból, hogy Simicska osztja az észt a párt háza táján, s hogy cukiskodó politikai alakulat lett az egykori radikális pártból. Ők súgtak, segítettek, adtak tanácsokat, még az étteremben asztalt is foglaltak, közvetlenül a pártelnöki asztal mellett, hogy mindent lássunk és halljunk, egyéb lehetőségekről nem is beszélve.”

GENGSZTEREK

Újabb kormányellenes plakátkampány indult a fővárosban – hívta fel a figyelmet tegnap a 24.hu, megjegyezve, hogy a megrendelő ismeretlen, de „az eddigi hasonló plakátok alapján érdemes a Jobbikra gyanakodni”. A Gengszerek című plakáton Orbán Viktor kormányfő társaságában Rogán Antal, Mészáros Lőrinc és Habony Árpád látható.

Mint arról beszámoltunk: Vona pártjának plakátakciói mögött egy Simicska Lajossal kötött megállapodás állhat, amelynek célja a Jobbik hatalomba emelése. A plakáttörvény hatálybalépése már több olyan politikai tartalmú hírdetés jelentek, amelyeknek megrendelője ismeretlen maradt.

 

Simicska visszavonulót fújhat

A Jobbikos plakátkampány kudarca után az üzletember feladhatja médiabirodalmát is

MH/origo.hu – 2017.09.21. 16:09 

Simicska Lajos médiavállalkozásai milliárdos veszteséget termelnek, az Origo információi szerint az üzletember egy amerikai közvetítőnek adhatja el érdekeltségeit. A tárgyalásokat Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba vezeti, egyes hírek szerint az üzletember belátta, hogy a Jobbik nem győzhet a választásokon – amelyek után nagy valószínűséggel megválik majd érdekeltségeitől.

Nagy Ajtony Csaba és az amerikai tárgyalópartner egy belvárosi kávézóban találkoztak. Az Origo információi szerint Simicska azután döntött médiabirodalma eladásáról, hogy a plakátkampány ellenére a Jobbik tovább gyengült, és Simicska kénytelen volt belátni, hogy a párt nem esélyes a győzelemre a tavaszi választásokon. A médiabirodalom a komoly beruházások ellenére mintegy hárommilliárd forintos veszteséget termelt ebben az évben, a hanyatlás pedig három éve megállíthatatlan. A lap hozzáteszi: az üzletember ismerősei között az a hír is elterjedt, hogy Simicska a tavaszi választások után már biztosan másnak adja át az általa birtokolt újságokat, rádió- és tévéadót, és az Egyesült Államokba költözik.

Migránsokat fogtak a Dunán

Tóth Dalma    2017. szeptember 20. 22:30     DOLJ, 22:30

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

A Dolj megyei határrendészek éjszaka infravörös kamera segítségével vették észre a tíztagú migránscsoportot — írja az MTI. Egyikük a közeli erdőbe menekült, amikor észrevette a közeledő járőrt. Az illegális bevándorlók nem rendelkeztek személyazonosító iratokkal, de azt állították, hogy Szíriából jöttek. A csoport elmenekült tagjáról kiderült, hogy bolgár állampolgár, neki kellett volna segítenie a migránsoknak továbbjutni.

Az illegális bevándorlók egy hónappal ezelőtt fejenként 8 ezer dollárt fizettek egy ismeretlen arab férfinek, hogy Németországba juttassa őket. A bolgár-román határig mikrobusszal utaztak, ahol két férfi motorcsónakkal szállította át őket a román partra: itt várta őket az elfogott bolgár állampolgár.

( Honnan is volt 8 ezer dollárja egy "menekültnek?!-TMH-VILÁGA)

A határsértőket a két ország közötti toloncegyezmény alapján visszaadták a bolgár hatóságoknak, az őrizetbe vett bolgár férfi ellen pedig tiltott határátlépés segítése és embercsempészés gyanújával indítottak bűnvádi eljárást.

Szerdán hajnalban a magyar határrendőrök az Arad megyei csendőrség támogatásával Magyarországra átszökni próbáló, 17 tagú csoportot tartóztattak fel Nagylak térségében. Az iráni és iraki állampolgárok 50 méterre álltak meg a magyar határtól. Amikor kihallgatták őket kiderült, hogy Romániában már benyújtották menedékkérelmüket, de ők a schengeni övezetbe szerettek volna bejutni, ezért akarták átlépni illegálisan a határt.

 

Kedves migránssimogató liberálisok, ilyen jövőt akartok Európának?

Oláh Gellért    2017. szeptember 21. 18:58   MARSEILLE, 18:58

Nyugat Európában új szintre lépett a multikulti, hiszen egy francia iskolaigazgató az antiszemita támadásoktól való félelmében eltanácsolja a zsidó fiatalokat az iskolájából. 

A zsidó állami hírügynökség statisztikája szerint a francia állami iskolákban nagymértékben csökkent a zsidó nemzetiségű diákok száma. A migrációs őrületnek köszönhetően a zsidók kétharmada ma már katolikus és protestáns felekezetű iskolákban tanul.

Az egyik marseille-i iskola volt igazgatója könyvében arról számol be, hogy amikor egy izraeli fiút akartak beíratni intézményébe, biztos volt abban, hogy „pépesre vernék” amint kiderülne, hogy izraeli zsidó. Így az igazgató személyes közbenjárására – mivel saját, állami iskolájában nem tudta garantálni a tanuló épségét – felvették végül a gyermeket a közeli zsidó iskolába, ahova korábban azért nem fogadták el a jelentkezését, mert nem volt több helyük.

Az igazgató arról is ír, hogy nem a zsidók az egyetlen olyan kisebbség, melynek számára veszélyessé váltak a nagy számú muszlim diákot oktató állami intézmények. Olyan iszlamista szólamokról is beszámolt, melyek szerint erőszakosan kell fellépni a homoszexuálisok ellen, és csonkolni kell a tolvajokat.

A holland állapotokról érdemes elolvasni  - "Ha kikapcsolod a mikrofont, mesélek" című cikket. 

A francia zsidók mintegy 70 százaléka (nagyrészt 350 ezer zsidó) került kilátástalan helyzetbe. Az állami iskolákból gyakorlatilag kiszorultak a zsidók gyerekei, hiszen mindennapi bántalmazást, inzultust, támadássorozatot kellett elviselniük.

Természetesen a francia belügyminiszter bőszön elítél minden gyűlölet-bűncselekményt, többek között azt a támadást is, amelynek során zsidókat kötöztek és vertek meg, majd raboltak ki. „Zsidók vagytok, van pénzetek” – mondták nekik az elkövetők. 

Nyugat-Európa: az új antiszemitizmus hajnala

A rendszerváltás utáni időben a baloldal folyamatosan változtatta álláspontját, ám egy kérdéshez mindvégig hű maradt: az antiszemitizmus elleni harchoz. A bevándorlás támogatásával ugyanakkor átlépték a Rubicont.

Az ellenőrizetlen bevándorlás mellett érvek ezreit fel lehet hozni, ellene úgyszintén, ám a milliós számban Nyugat-Európába özönlő muzulmánok az évszázadok alatt velünk emancipálódott zsidóság elűzését, valamint a nyugat európai antiszemitizmus megújulását fogják előidézni. 

Korompay CsillaAz Emőke-jelenség

Miközben az ellenzék folyamatosan radikális tananyagcsökkentést követel, párhuzamosan támadja a szakképzés megerősítését is, arra hivatkozva, hogy szakbarbárok országává válunk

Korompay Csilla – 2017.09.22. 02:19 

Futótűzként terjed az interneten egy szakközépiskolás lány posztja, amelyben arról ír, hogy elviselhetetlennek érzi az iskolai terheket, mert a tananyag nagy része olyan, teljesen felesleges témákból áll, mint a honfoglalás és a kovalens kötés. Az Emőke által említett „ezermillió dolog” megtanulása szerinte azért felesleges, mert vagy „kitaláció” – pél­dául a honfoglalás –, vagy sosem lesz szüksége rá – például a kovalens kötés ismerete. Ezért Emőke elhatározta, hogy saját csemetéje olyan országban fog majd felnőni, ahol „lesz gyermekkora”. Kitér arra is, „nem normális”, hogy egy tanárnak több időt kell a mások gyerekeivel tölteni, mint a sajátjaival, és az sem, hogy a diákok több időt töltenek a taná­raikkal, mint a szüleikkel.

Az említett futótüzet gerjesztő szelet az ellenzéki média fújta, buzgón idézve Emőke panaszáradatát, mondván, íme egy fiatal, aki végre jól „kiosztotta” az Oktatási Hivatalt. Nehéz eldönteni, hogy ez ennek a körnek az erkölcsi vagy a szellemi állapotát minősíti-e inkább, hiszen valamelyik területen súlyos hiányosságokat jelez, hogy nyilvánvaló ostobaságokat tényként kezel.

Bár Emőke kis dolgozatának csupán mellékes megjegyzése, kezdjük a diákok és a pedagógusok iskolában töltött idejével. Emberileg érthető, hogy a posztot lájkoló ezernyi tanár szívesebben lenne otthon, mint a munkahelyén, de sajnos véget ért a vakáció, amelynek során remélhetőleg megfelelően feltöltődtek ahhoz, hogy tovább gyakorolják hivatásukat. Az pedig erősen kétséges, hogy a fiatalok – e szerint Emőke kivételével – arra vágynak, hogy a szüleik­kel töltsék a napot, akik jó esetben egyébként szintén dolgoznak.

Ami a bejegyzés fő mondanivalóját, a diákok leterheltségét illeti, nos, ez a liberális oktatáspolitikusok kedvenc vesszőparipája. Vitathatatlanul fontos a tananyag mennyiségének észszerű megválasztása, illetve korszerűsítése, elég nagy bajban lennénk azonban, ha Emőkéék mondanák meg, mi maradhat benne az alaptantervben. Az általa hozott két példa tulajdonképpen remek ellenpélda. Hiszen a magyar történelem ismerete – akár úgy is, hogy tanórán kitérnek a vitatott pontokra – elvárható bármely magyar embertől, a kovalens kötés témája viszont az ellenzéki retorikában tapasztalható óriási ellentmondásra világít rá. Miközben ugyanis folyamatosan radikális tananyagcsökkentést követelnek, ezzel párhuzamosan támadják a szakképzés megerősítését, arra hivatkozva, hogy szakbarbárok országává válunk. Ám, ha elfogadhatatlannak tartják a gyerekek korai orientációját, akkor nem ellenezhetnék azt sem, hogy a tanulók minden területen megszerezzék az alapismereteket, hogy eldönthessék, mi érdekli őket igazán, vagy esetleg tudjanak irányt módosítani. Márpedig a kovalens kötés fogalma a kémia alapjaihoz tartozik, akár tetszik Emőkének, akár nem. Ő egyébként kereskedelmi szakközépiskolába jár, érthető, hogy nem vonzódik a kémiához, viszont, ha kivennék a tanrendjéből, az ugye a szakbarbárságot jelentené – már, amennyiben az ellenzéki vádakban csöppnyi következetesség is lenne.

Összességében mégis úgy tűnik, hogy Emőke és a most éppen őt vállukra emelők szerint (amúgy azóta Emőkének elege lett a vállra emelésből, törölte posztját) legjobb lenne semmit sem tanulni, mert ha mégis szükség lenne valamiféle ismeretre, azt könnyedén meg lehet találni az interneten. Világos: Emőkééknek két nagy ellenségük van. Az egyik a kovalens kötés – ami nélkül sok minden más mellett szétesnének a vízmolekulák és így az Emőkék is. A másik az áramszünet.

A III. világháború elkezdődött, rövidesen éles szakaszba lép. Ennek a folyamatnak a része a migráns invázió is – Dr Drábik János előadása

A harmadik világháború elején tartunk, már elkezdődött. Bár jelenleg még passzív szakaszban van, de nagyon közel van az éles szakaszba történő átlépés.

A háborút, a pénzhatalmi világ elit indította, hogy egyeduralmát megszilárdítsa, megszabaduljon a neki ellenálló országoknak, elsősorban Kínától és Oroszországtól.

Európa iszlamizációja, ennek a folyamatnak egy fontos része, mely a megtervezett migráns invázió által valósul meg.

Az előadásban további hajmeresztő információk hangzanak el.

 

Akkora probléma a muszlim párhuzamos társadalom ebben a skandináv országban, hogy állami beavatkozás lesz a vége

Forisek Ádám   2017. szeptember 23. 08:23   KOPPENHÁGA, 08:23

Lokke Rasmussen dán miniszterelnök tett ígéretet arra, hogy lépéseket fog tenni a muszlim párhuzamos társadalom és az azzal járó no-go zónák ellen.

A dán miniszterelnök szerint országában annyira súlyossá vált a probléma, hogy néhány területen állami beavatkozásra lesz szükség – ami csak azért hat furcsán, mert Dániában az állam csak ritkán dolgoz ki különleges szabályzást például az iskolák, vagy a lakhatás részére. 

Rasmussen nyugati kollégáitól igencsak eltérő véleményt fogalmazott meg, hiszen sokan még a mai napig tagadják, hogy no-go zónák nem is léteznek. 

Realistán kell hozzáállni a helyzethez, és más szabályokra van szükség egy olyan kérdésben, ahol a bandák kezében van a hatalom, és a rendőrség nem tud dolgozni. Nem fogok ölbe tett kézzel hátradőlni, és hagyni, hogy ez megtörténjen”

– szögezte le a miniszterelnök.

Mint mondta, minden lehetséges alternatívát kipróbáltak, eredménytelenül – ezért van szükség a dán parlament erőteljesebb fellépésére. Ezért Rasmussen három miniszterét bízta meg azzal, hogy dolgozzanak a sikeresebb integráción.

Valószínűsíthetően ez azzal fog járni, hogy az önkormányzatok helyett már közvetlenül a minisztereknek lesz beavatkozási joguk például egy iskola, vagy egy lakóövezet ügyeibe.

A kezdeményezést a Dán Néppárt (DF) támogatja. Martin Henriksen, néppárti külügyminiszter szerint lehetetlen a párhuzamos társadalmak szülte problémát helyi szinten megoldani. 

 

2017. SZEPTEMBER 22. PÉNTEK 14:33

KOVÁCS ZOLTÁN VÁLASZÁT NEM TESZI AZ ABLAKBA A FINANCIAL TIMES SZERZŐJE

MTI

A Soros-terv tagadói nem őszinték velünk címmel közölt írást blogjában Kovács Zoltán kormányszóvivő, reagálva a Financial Times napilap és egy amerikai internetes konzervatív portál egy-egy múlt heti szerkesztőségi cikkére, amelyben a Soros-terv létezését kérdőjelezték meg.

A kormányszóvivő felidézte a Gideon Rachman újságíró által a Financial Timesban megjelent cikkét, amelyben az szerepelt:„(Orbán Viktor kormányfő) leleplezte egy állítólagos, Magyarországot muzulmánokkal elárasztandó Soros-tervet, amely központi eleme újraválasztási kampányának. Nincs ilyen terv” – szögezte le a szerző, aki a továbbiakban megemlítette, hogy Soros „nagyvonalú” támogatója a menekülteket segélyező alapítványoknak, valamint támogatja Brüsszel kvótatervét, hogy „szíriai menekülteket telepítsen le” szerte Európában. Ennek ellenére az szerző szerint „nem létezik ilyen terv”.

A The Daily Caller „Magyarország tanácsot kér állampolgáraitól, miképpen lehet legyőzni Sorost” címmel jelentetett meg cikket a kormánynak a következő, a bevándorlási vitával kapcsolatos nemzeti konzultációs tervével kapcsolatban. A cikk vége hasonló „botrányos” állítást tartalmaz Michael Vachontól, Soros György szóvivőjétől – írja Kovács Zoltán.

Vachon szerint „Soros álláspontja teljes mértékben egybevág az európai főáramlat értékeivel”. „Az az állítás, hogy Soros egymillió migráns Európába importálásának tervét pártolja, csak Orbán Viktor képzeletében létezik” – írta Soros György szóvivője.

Csakhogy ez nem így van – szögezi le a kormányszóvivő. Kovács Zoltán idézi Orbán Viktort arról, hogy nem a kormány találta ki, hogy létezik Soros-terv, hanem a milliárdos maga írt róla. Soros György 2015 szeptember végén maga írt cikket azzal a címmel, hogy Soros György: itt a tervem a menekültkáosz megoldására. Ennek első pontja az, hogy „az Európai Uniónak (EU) be kell fogadnia legalább egymillió menedékkérőt évente az előrelátható jövőben”.

Majd így folytatta: „az EU-nak két éven át menedékkérőnként 15 ezer eurót kell biztosítania, hogy fedezze lakhatási, egészségügyi és oktatási költségeiket, továbbá hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamok számára”.

Mellesleg a jelenlegi átváltási árfolyamon a 15 ezer euró 4,5 millió forintot jelent évente. Ez több mint sok magyar állampolgár keresete – jegyzi meg Kovács.

„Senkit sem szeretnék őszintétlenséggel vádolni. Viszont Rachman és Vachon urak – és más tagadók – itt nem egyenesek velünk. Az a dolguk, hogy mindezt tudják. Ezek után sértő, hogy továbbra is tagadják a Soros-terv létét” – írja blogján a kormányszóvivő.

„Sorosnak saját szavai szerint is van terve arra, hogy az európai állampolgárokra erőltesse a bevándorlást, és ezt aktívan igyekszik előmozdítani az Európai Parlamentben folytatott lobbitevékenységgel és az Európai Bizottság tagjaival tartott titkos találkozókon. Akik tagadják, hogy a Soros-terv létezik, azt szeretnék, hogy ne beszéljünk erről, és rettegnek a gondolatától annak, hogy – Isten ments – az európai állampolgároknak is legyen beleszólásuk ebbe” – írta blogjában Kovács Zoltán.

 

“Pörköltzabáló nyanya” – Nyugdíjasgyalázásban még Vonát is lenyomják az Index újságírói

Újabban semmi kétség afelől, hogy a Simicska-Vona-Index triumvirátusnak igencsak a begyében van az idősebb generáció. Ezúttal Előd Fruzsina, Sajó Dávid, valamint Fábián Tamás, az Index.hu három újságírója gúnyolódik idős néniken a Tumblr-oldalán a maguk megszokott, “kifinomult” stílusában. Az indexes Előd Fruzsina például azzal a szöveggel aláz egy, a vonaton étkező idős nénit, hogy “arcom, amikor az elsőosztályú kocsiban sem sikerült megúszni a pörköltzabáló nyanyát”.

Nyugdíjasok fotózása és alázása lett egy-két “függetlenobjektív” indexes újságíró új hobbija – hívta fel a PestiSrácok.hu figyelmét egy olvasónk. Portálunk utánanézett és kiderült, az Index újságírói még Vona Gábort, a Jobbik elnökét is képesek voltak túlszárnyalni az idősek gyalázásában. 

 

CUKI MIGRÁNSOK - KIREKESZTŐ EURÓPAIAK

2017 SZEPTEMBER 23. FLAG

Hej, mi rohadt kirekesztők, hogy nézünk most tükörbe?!

Nagyon szeretnének beilleszkedni Európában a muzulmánok, csak a „megkülönböztetés és az ellenük irányuló gyűlölet-bűncselekmények miatt ez nem megy nekik” – állapította meg az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége, hozzátéve, hogy a migránsok különösen az EU „demokratikus intézményeiben” bíznak. Hej, mi rohadt kirekesztők, hogy nézünk most tükörbe?!http://matete.pestisracok.hu

Malik, szerencsétlen líbiai menekült nagyot kortyolt az Allah iránti tiszteletből újságba burkolt whiskey-s üvegből. Cimborája, a szíriai Musztafa már nem törődött ilyenfajta konspirációval, második generációs „németként” tapasztalt volt a muszlim hitviták európai értelmezésében: ásványvizes üvegből itta a vodkát. Közben egy kebabos büfé pultját támasztották, és az arab nyelvű berlini híradót nézték a kifőzdében kitett tévében.

Fel voltak háborodva! Egyszerűen példátlan volt, hogy mit meg nem engednek maguknak ezek az európaiak! A műsorvezető ugyanis éppen az EU Alapjogi Ügynökségének jelentését ismertette, a bevándorló muzulmánokat ért üldöztetésekről. Malik nem bírta magában tartani dühét.

– Ezért jöttem én ide?! Ezért hagytam el drága tevémet, Juszufot?! Én, aki megbecsült zsebtolvaj voltam a tripoli bazárban, s sivatagon, tengeren keresztül jöttem drága Frau Merkel hívására enyhíteni az európai munkaerőhiányt?!
– Ne húzd fel magad, Malik! Én már tizenkilenc éve itt élek! Apám, anyám pedig évtizedek óta gürcöl ezekért! S azt hiszed, meghálálják? Hát nem! Nekik BMW, nekünk csak Volkswagen, és az sem ingyen! 
– Ne is mondd, drága Musztafám! Bementem a múltkor a menekültügyi hivatalba, húsz percet vártam, amíg találtak valakit, aki beszél arabul! S az is hogyan… Hát ez a vendégszeretet?! 
– Na, igen! A nyelv! Azt mondják, hogy tiszteletben tartják a kultúránkat! Hát tudod… Iskolában tanuljak németül is, munkahelyen beszéljek németül is, arab tévéadóból pedig – ezen kívül – alig másféltucat van. És indul az én őseim nyelvén Való Világ? Vagy főző-show? Jó, ha négy-öt havonta. Hát így integrálódjak? Mi lesz a kultúrámmal? Rohadt hitetlen kutyák!

Malik és Musztafa koccintott egyet az igaz hitre, majd még egyet a „magasztos, erős, dicsőséges, legyőzhetetlen és győzedelmeskedő” mindent tudóra. Kicsit lehiggadtak. Ekkor a kebabosba benézett egy rendőr, majd szemérmesen tisztelgett, és csöndben távozott. Musztafa káromkodva vágta fölhöz baklavás villáját.

– Látod Malik, ez van! Megfélemlítenek! Láttad ennek is a szemét! Lesütötte a rasszista gazember! Álnok keresztény sakálok! 
– Ezen vagy meglepődve, Musztafa? A múltkor igazoltattak! Az Alexanderplatzon akartunk lányokkal ismerkedni. Kedvesen, kulturáltan. Erre odajön az egyik, hogy miért fogdossuk a csajokat?! Hát miért, ha nem azért, hogy barátkozzunk?!
– Erről van szó, Malik! A bőrszínünk miatt zaklatnak minket! Ráadásul nem értik meg a szocializációs szokásainkat! Ahelyett, hogy magukban keresnék a hibát! Nevelték volna tisztességesen ezeket a hurikat! Akkor nem provokálnának minket szoknyával, meg rövid ujjú pólókkal! 
– Így van, de legalább a Merkel tud tisztességgel öltözködni! Most megint nyer, így csak jobbra fordul sanyarú sorsunk.

Koccintottak a szép jövőre, odatántorgó Jalal haverjuk el is kurjantotta magát: lesz itt még Kalifátus! Megértően néztek a szomáliai fiúra, nehéz körülmények között tengette életét. Mindössze a német munkanélküli segély háromszorosát utalták ki neki hónapok óta, és egyik ingyenesen felkínált átmeneti lakásban sem volt légkondi vagy jakuzzi. Ki ne hallaná meg ilyen helyzetben az Iszlám Állam hívó szavát?! Musztafa azért próbált nyugtatni.

– Lesz ez jobb nekünk, srácok! Most a híradóban is mondta ez a brüsszeli alfőnök – az a kopasz Timmermans, vagy ki – hogy önkritikát gyakorolnak. Az Európai Bizottság többet nem enged teret a muszlim állampolgárokat érő intoleranciának!
– Te még bízol ezekben, Musztafa? Naiv vagy, testvérem. Másodunokahúgom férjét Brüsszelben piszkosul meghurcolták, mert robbanóanyagot találtak a kocsija csomagtartójában. Estig bent is tartották az őrsön, amíg jött egy ügyvéd az Amnesty Internationaltól. Ő elmagyarázta a rendőröknek, hogy a nyilvánvaló robbantási szándék, és szélsőséges iszlám honlap létrehozása nem elég a terrorizmus gyanújához! 
– Példátlan önkény ez, Malik! S mi lett a derék rokonnal?
– Most az AI segítségével perli ezeket a gazokat, alig harminc százalékot kell majd leadnia nekik. Úgy tervezi, hogy ha megvan a 175 ezer euró, áthozza az egész oázist, meg a tripoli ISIS-sejtet is. 
– Derék dolog, minél többen leszünk itt, annál jobban fognak integrálódni hozzánk! Ez a Timmermans is mondta, hogy növelni kell a muszlimok részvételét a „döntéshozatali folyamatokban”.

A társaság elégedetten fogyasztotta el a maradék „barna teát” és „ásványvizet”. Az utolsó kortyot a tévében éppen nyilatkozó Katrin Göring-Eckardtra ürítettékA Zöldek Angela Merkellel közös kormányzásra készülő jelöltje ugyanis közölte: „Az iszlám Németországhoz tartozik, és unalmas lenne az élet nélküle. És azt hiszem, nagyon boldogok lehetünk emiatt.”

Malik, Musztafa és Jalal egy pillanatra igen boldogok voltak. De tudták, van még mit tennie az európai demokratáknak.

Máté T. Gyula - http://matete.pestisracok.hu

 

Kormányváltás? Azt már nem!

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása alapján “nincs kormányváltó hangulat”.

Az intézet pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a teljes felnőtt népesség körében 48 százalék, a választási részvételüket biztosra ígérők körében pedig 57 százalék nem szeretné, ha 2018-ban megbukna a jelenlegi kormány.

Ezzel szemben mindössze 35 százalék szeretne kormánybukást

– tették hozzá. Érdekességként megjegyezték azt is, hogy az ellenzéki szimpatizánsok átlagosan 14 százaléka sem szeretne kormánybukást. A Nézőpont felmérése szerint a kormánybukást nem preferálók aránya a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) táboron belül 20, a Jobbik-táboron belül 17, a Momentum szimpatizánsai körében 15, míg az LMP-szimpatizánsok körében 4 százalék. Emellett az ismeretlen pártpreferenciájúak 28 százaléka sem szeretné, ha megbukna a kormány. A választási részvételüket biztosra ígérők körében még kevesebben vannak azok, akik kormánybukást szeretnének.

A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása szeptember 12-15. között készült ezer ember megkérdezésével. A minta a 18 évesnél idősebb lakosságra (nem, kor, régió, településtípus, és iskolavégzettség szerint) reprezentatív. A maximális mintavételi hiba: 3,2 százalék – olvasható a közleményben.

MTI;

 

HA EGYSZER BEJÖNNEK A MIGRÁNSOK, TÖBBÉ NEM SZABADULUNK MEG TŐLÜK

Blogstar   2017.09.22.    migrációBayer ZsoltSemjén ZsoltRétvári Bence

A legnagyobb probléma a migrációval, hogy „ha egyszer ide bejönnek, többet nem tudunk megszabadulni tőlük” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MTI tudósítása szerint egy váci fórumon. A KDNP-s politikus szerint „senkinek ne legyen illúziója, ha ezt most elrontjuk, többé nem lehet jóvátenni”.

A kormánypárti politikus a Magyar Magyarországot! Európai Európát! nevű rendezvényen kifejtette, a keresztény hagyományokat és a nemzettudatot támadó, valamint a gender-ideológiát és az ahhoz hasonló „devianciákat” kényszerítő liberalizmus teremtett olyan vákuumot Európában, amelyben az iszlám és a migráció úgy haladhat előre, mint kés a vajban. Az európai társadalmakba nemhogy asszimilálódni, de még csak integrálódni sem tudó migránsok tömegei egyfajta folyamatos, lokális polgárháborús helyzetet alakíthatnak ki – szögezte le. Annak a véleményének is hangot adott, hogy „ahol muzulmánok vannak, ott előbb-utóbb a sáríát be kell vezetni”. Semjén Zsolt szerint az iszlám egy nagy világvallás és kultúra, de nem féltétlenül Európában van a helye. Arra is kitért, hogy amíg Brüsszel az önvédelmi reflexek megbénításán dolgozik, addig a magyar kormány a józan ész talaján áll és a nemzeti önvédelem gondolata foglalkoztatja, az idő pedig Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány politikáját igazolja majd.

Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP pártszövetség új helyi választókerületi elnöke szintén a bevándorlást nevezte a leginkább sorsfordítóbb kérdésnek, amelyben szerinte minden választó lát veszélyt. Hangsúlyozta, a kvótaper megnyitotta a teret a „Soros-terv” előtt, amely Európába évente egymillió migránst hozna, majd kötelező kvóták szerint szétosztaná őket a tagállamok között, fejenként 9 milliós támogatást adva nekik, az ezt fedező kötvények haszna pedig Soros Györgyé lenne. Veszélyt jelent szerinte, hogy minden ellenzéki párt Soros György bevándorláspárti politikáját visszhangozza.

A fórumbeszélgetésen részt vevő Bayer Zsolt publicista elsőként azon felháborodásának adott hangot, hogy a török származású, integrációért felelős német miniszter azt mondta, nem létezik német kultúra. Szerinte ezt is azt igazolja, hogy kihunyni látszik Nyugat-Európa két legfontosabb alapösztöne, az önfenntartás és az önvédelem. Ennek hátterében az áll, hogy a nyugat-európai társadalmak „jó dolgukban azt se tudják, mit csináljanak”. Ezzel szemben Kelet-Közép-Európát és benne Magyarországot ezerszer jobb állapotban kapta derékba ez a kihívás. A publicista arra is felhívta a figyelmet, hogy amit a liberális világ és sajtó próbál közvetíteni, az egyre inkább elszakad attól a valóságtól, amit az emberek érzékelnek, ez az állapot pedig csak nagyon rövid ideig tartható fenn. Bayer Zsolt a jövő évi választásokra vonatkozó kérdésre azt mondta, az ellenzék „lánglelkű bohócai” a következő fél évben „mindenképpen forradalmat akarnak csinálni”, a kormánypártok támogatóinak ezért meg kell őrizniük türelmüket. A publicista azt jósolta, hogy az MSZP november közepére „páros lábbal kirúgja” Botka Lászlót, helyére pedig „jön majd az a hölgyike, aki be fog ülni huncut mosollyal a Feri ölébe”. A Jobbikról szólva hozzátette, az ellenzéki párt másfél év alatt eljutott a „csak a nemzet, meg a gárdamellény mérhetetlenül radikális és nemzeti jobboldaliságától, Heller Ágnes szandálcipőjéig”.

Semjén Zsolt úgy összegzett, a Fidesz-KDNP pártszövetség a magyar történelem „legsikeresebb politikai konstrukciója”. Még az ellenzék szimpatizánsai sem gondolják úgy, hogy Orbán Viktornál bárki is alkalmasabb lenne a kormányzásra,ugyanakkor a kormánypárti szavazók akkor követnék el a legnagyobb hibát ha ennek tudatában hátradőlnének, választási távolmaradásukkal ugyanis a most biztosnak látszó győzelmük is veszélybe kerülhet.

 

Medvegyev: az USA le akarja tolni cseppfolyósított földgázát Európa torkán

Lovas István2017. szeptember 22. 08:58 Terrorszemle

Az amerikai kormány el akarja temetni az orosz földgáz projektet, hogy saját cseppfolyósított földgázát nyomja le Európa torkán, idézte a Russia Today angol nyelvű szolgálata Dmitrij Medvegyev orosz elnököt, aki Washington azon igyekezetét támadta, hogy az EU belügyeibe avatkozva mindenfajta szankciókkal, jogi döntésekkel és egyéb eszközökkel akarja leállítani az Oroszországból Németországba vezető, tervezett Északi Áramlat 2 földgázvezetékét.

 

Merkel körmére néznek, mert amikor Orbán zárt, ő nyitott?

2017. szeptember 22., 18:17   Privátbankár.hu, MTI

A Bundestag jogászai szerint bizonytalan a 2015-ös német határnyitás jogi alapja.

Továbbra is bizonytalan, hogy milyen jogi alapon hozott döntést a német szövetségi kormány 2015 őszén a menedékkérők tömeges beengedéséről - állapította meg egy jogi szakvéleményben a szövetségi parlament (Bundestag) tudományos szolgálata a Die Welt című lap pénteki beszámolója szerint. Az ügy feltárására a vasárnapi Bundestag-választással kezdődő ciklusban akár parlamenti vizsgálóbizottság is alakulhat.

A Die Welt írása szerint az ellenzéki Baloldal (Die Linke) felkérésére összeállított szakvéleményből kiderül, még a Bundestag jogászai sem tudják, hogy a szövetségi kormány milyen jogi alapon engedélyezte 2015. szeptember 4-én a Magyarországon az osztrák határ felé elindult menedékkérők beutazását.

A szakértők kiemelik, hogy alapesetben meg kell tagadni a belépést a biztonságos országokból érkező menedékkérőktől. Ez mindenkire vonatkozik, aki a balkáni migrációs útvonalon érkezik, mert az útvonal a biztonságos Ausztria felől éri el Németországot. A szabály alól kivételt jelent, ha Németország a Dublin III. - uniós menekültügyi - rendelet alapján átvállalja az illetékes országtól a menekültügyi eljárás lefolytatását, vagy ha a szövetségi belügyminisztérium rendeletet ad ki a menedékkérők beengedéséről. Azonban ilyen rendelet nem lelhető fel a belügyminisztérium aktáiban, és a kormány a menekültügyi eljárások lefolytatásának átvállalásáról sem hozott hivatalos döntést.

Parlamenti felhatalmazás

A szakvéleményben azt a kérdést is körüljárták, hogy lett-e volna szükség parlamenti felhatalmazásra a menedékkérők tömeges beengedéséhez. A Bundestag jogászai kiemelték, hogy a szövetségi alkotmánybíróság bevezette az úgynevezett lényegességi elvet, amelynek értelmében nem a végrehajtó hatalomnak, hanem a törvényalkotónak kell meghoznia a döntéseket az "alapvetően normatív" területeken, kiváltképpen az alapjogok gyakorlása terén, és ezt irányozza elő az úgynevezett "demokrácia-, és jogállamisági elv" is - idézett a Die Welt a szakvéleményből.

A semlegességre kötelezett jogászok ugyan nem foglaltak állást ebben a kérdésben, de rámutattak, hogy az alkotmánybíróság a menekültek családegyesítései jogával kapcsolatban egy ítéletében kimondta, törvényhozási döntés szükséges arról, hogy kell-e, és ha igen, milyen mértékben kell korlátozni a külföldiek bevándorlását.

A rendre feltételes módban fogalmazó szakértők hozzátették, hogy mindennek alapján akár amellett is lehetne érvelni, hogy a Bundestagnak legalább utólag hozzá kellene járulnia a határnyitáshoz - írta a Die Welt.

 

Rendkívül sokba vannak a migránsok Németországnak 

Wolfgang Schäuble az Allgemeine Zeitungnak adott interjút, amelyben az illegális bevándorlókra költött orbitális összegekről is beszélt.

A német pénzügyminiszter a lapinterjúban elmondta, hogy országa kiterjedt szociális hálót működtet, ami azt jelenti, hogy a szövetségi költségvetés több mint 50 százaléka szociális kiadásokra megy el. Ennek köszönhető, hogy Németországban a legkisebbek a jövedelmi különbségek — tette hozzá. Nem hiába akarnak a migránsok Németországba menni.

Megjegyezte, nem igaz, hogy a német kormány nem gondol a szegény sorban élő állampolgárokra, de beismerte közben azt is, hogy ” a menekülttéma a következő években sok pénzbe kerül majd”. Schäuble szerint ettől függetlenül a feladatokat el kell végezni, hiszen akkor évtizedek múlva is büszkén mesélhetik majd unokáiknak, hogy a németek mennyire segítőkészek.

A szövetségi költségvetésből tavaly 21,7 milliárd eurót fordítottak a menekültüggyel összefüggő kiadásokra, beleértve a nem Németországban élő menekültek támogatását, és az újabb menekülthullámok megelőzését szolgáló programokat. Ez a 329,1 milliárd eurós összkiadás nagyjából 6,5 százaléka. Az idén 21,3 milliárd eurót szánnak a menekültüggyel összefüggő kiadásokra.

888.hu; 

 

2017. SZEPTEMBER 22. PÉNTEK 17:37

FERENC PÁPA AZ IDEGENGYŰLÖLET MIATT BÍRÁLTA A KATOLIKUSOKAT

MTI

Aggodalmát fejezte ki az Európában tapasztalható intolerancia, diszkrimináció és idegengyűlölet miatt Ferenc pápa pénteken, hangsúlyozva, hogy a migránsokkal és menedékkérőkkel szembeni „mély zavar” a katolikus közösségekben és az európai egyházakban is érezhető.

Ferenc pápa az európai püspöki konferenciák migrációs felelőseit fogadta a Vatikánban.

Hozzájuk intézett beszédében kijelentette, Európa számos részén az intolerancia, a diszkrimináció és az idegengyűlölet jelei tapasztalhatók, amelyeket „a különböző, az idegen” iránti bizalmatlanság és félelem„ okoz.

A katolikus egyházfő hozzátette, ennél is jobban aggasztja az a ”szomorú megállapítás, hogy Európában katolikus közösségeink sem mentesek ettől a védekező és elutasító reakciótól, amelyet a kulturális és vallási identitás megőrzése erkölcsi kötelességével indokolnak„.

Ferenc pápa megjegyezte, hogy az egyház a misszionáriusok ”migrációjának„ köszönhetően terjedt el az összes kontinensen, attól a meggyőződéstől vezérelve, hogy a kereszténység egyetemes üzenete mindenkihez szól, akármilyen kultúrához tartozzon. A pápa ”bizalommal„ teli nyitást szorgalmazott ”a korlátok és a falak„ lebontására.

Hangsúlyozta, hogy a ma zajló tömeges és összetett migráció a korábbi migrációs politikák válságához vezetett, és hatástalanná tette a nemzetközi konvenciók biztosította védelmet is. Az egyház azonban hű akar maradni missziójához a legszegényebbek és magukra hagyottak szolgálatával, és közéjük tartoznak a migránsok és a menedékkérők is – mondta Ferenc pápa.

Úgy vélte, a migránsok érkezése az európai egyházak számára lehetőséget kínál, egy új ”misszionárius front„ megnyitását, hogy a gyakorlatban is tanúsítsák a hitet, a keresztényi szeretetet, a könyörületességet és a többi vallás iránti tiszteletet az ökumenikus párbeszéd jegyében.

Hozzátette: az európai egyházak részéről mégis ”mély zavart„ érez a migránsok és menedékkérők tömeges érkezésével szemben. Ferenc pápa szerint ezt a magatartást részben a jelenlegi helyzet igazolja: a társadalmakon mély sebeket ejtett a gazdasági válság, a migráció mértéke és etnikai összetettsége is súlyosbítja a helyzetet, csakúgy, mint a befogadásra felkészületlen és gyakran alkalmatlan nemzeti és európai politika.

Ferenc pápa a törvényes és biztonságos migrációs útvonalak bővítését szorgalmazta, az érkezők méltóságteljes elhelyezését, az alapvető szolgáltatásokban való részesítésüket. Ugyanígy kiemelte azt is, hogy a migránsokat és menedékkérőket indulás előtt tájékoztatni kell, hogy tisztában legyenek többek között az alapvető jogaikkal. Tenni kell a helyi lakosság és a migránsok fejlődéséért is, egymás kölcsönös gazdagításával.

Ferenc pápa bejelentette, hogy az átfogó emberi fejlődés szolgálatára felállított vatikáni hivatal 20 akciópontot dolgozott ki, amelyeket a püspöki karok ”jó gyakorlatként„ használhatnak fel pásztori szolgálatukban, hogy kézzelfogható választ tudjanak adni a migránsok és menedékkérők igényeire.

A püspöki karok migrációs vezetői szombaton felkeresik a jezsuita rend működtette Astalli római menedékkérő-központot, ahova Ferenc pápa már többször ellátogatott.

 ( No comment!-TMH-VILÁGA)

2017. SZEPTEMBER 22. PÉNTEK 14:20 2017. 09. 22. 15:06

NÉMET JOGSZAKÉRTŐK: A HATÁRNYITÁS JOGI ALAPJA ZAVAROS – MERKEL NEM KÉRDEZTE MEG A KÉPVISELŐHÁZAT

Lovas István

A német képviselőház, a Bundestag tudományos szolgálatának jogszakértői – írja a Die Welt német napilap – megállapították, hogy egészen mostanáig nem tisztázott a 2015 őszi határnyitás jogi alapja. Ugyanakkor azt a véleményt hangoztatták, hogy a harmadik biztonságos országból, Ausztriából jött menekülteket el kellett volna utasítani.

A szakvélemény nagyon kínos, ugyanis a liberálisok és az Alternatíva Németországért párt bejelentette, hogy ha bejutnak a képviselőházba, akkor vizsgálóbizottságot hívnak össze Merkel menekültpolitikájának kivizsgálására.

A szakvélemény konkrétan azt a kérdést állította vizsgálatának középpontjába, hogy 2015 őszén nem kellett volna-e összehívni a Bundestagot azért, hogy a képviselők szavazzanak a tömeges beáramlásról. A parlament jogászai leszögezték, hogy a német szövetségi kormány a mai napig nem nyilvánította ki, hogy akkor milyen jogi alapon cselekedett így.

A szakértői vélemény eljutott a Die Welt szerkesztőségébe.

A törvényhozónak a „fontossági tan” és a „demokrácia- valamint jogállami elv” alapján kötelessége „alapvető normatív területeken (…) mindenfajta lényeges döntést magának meghoznia”, érvelnek a jogszakértők.

A német képviselőház, a Bundestag tudományos szolgálatának jogszakértői – írja a Die Welt német napilap – megállapították, hogy egészen mostanáig nem tisztázott a 2015 őszi határnyitás jogi alapja. Ugyanakkor azt a véleményt hangoztatták, hogy a harmadik biztonságos országból, Ausztriából jött menekülteket el kellett volna utasítani.

A szakvélemény nagyon kínos, ugyanis a liberálisok és az Alternatíva Németországért párt bejelentette, hogy ha bejutnak a képviselőházba, akkor vizsgálóbizottságot hívnak össze Merkel menekültpolitikájának kivizsgálására.

A szakvélemény konkrétan azt a kérdést állította vizsgálatának középpontjába, hogy 2015 őszén nem kellett volna-e összehívni a Bundestagot azért, hogy a képviselők szavazzanak a tömeges beáramlásról. A parlament jogászai leszögezték, hogy a német szövetségi kormány a mai napig nem nyilvánította ki, hogy akkor milyen jogi alapon cselekedett így.

A szakértői vélemény eljutott a Die Welt szerkesztőségébe.

A törvényhozónak a „fontossági tan” és a „demokrácia- valamint jogállami elv” alapján kötelessége „alapvető normatív területeken (…) mindenfajta lényeges döntést magának meghoznia”, érvelnek a jogszakértők.

Arra a kérdésre, veti közbe a Welt, hogy a menekültek tömeges felvétele „jelentős” döntés volt-e, a szigorú semlegességre kötelezett tudósok nem adtak egyértelmű választ. A Magyar Idők és nem mellékesen Európa túlnyomó része viszont úgy gondolja, hogy ez egyértelműen még a „lényegesnél” is lényegesebb döntés volt.

A tanulmány készítői ugyanakkor az alkotmánybíróságnak egy, a családegyesítéssel kapcsolatos döntésére utalnak, mely szerint „a törvényhozás döntését kívánja az, hogy a szövetségi területen a teljes népesség milyen nem német arányánál kell korlátozni, vagy egyáltalában kell-e.” Azaz, vonja le a következtetést a cikk, a parlamentnek nagyon is döntenie kellett volna.

Csakhogy ez soha nem történt meg. Merkel a 2015. szeptember 4-én hozott döntését arról, hogy kinyitja a határt a menekültek tömeges befogadására, csak az egyes minisztereivel folytatott beszélgetései után hozta meg. Arról még utólagosan sem szavazott a parlament.

A jelentésből kiderül továbbá, hogy a kormány eddig még semmilyen felvilágosítással nem szolgált döntése jogi alapjáról.

És arról sem adott semmilyen hivatalos választ, hogy miért fogadott be olyan menekülteket, akiknek más országokban kellett volna maradniuk.

A Baloldal (Die Linke) még azt is a kormány szemére veti, hogy az a döntési folyamatba még a szomszédos országokat se vonta be.

 

Merkel kabinetfőnöke: Inkább ne szavazzanak az emberek, mintsem az AdF-re voksoljanak

Lovas István2017. szeptember 22. 11:15 Jó reggelt!   WESTMONSTER

Peter Altmaier, Merkel kancellár kabinetfőnöke, különleges ügyek minisztere egy interjúban kijelentette: „Az AfD megosztja országunkat.”

A Bild azon kérdésére, hogy mi jobb, ha az AfD-re szavaznak, vagy ha a választók egyáltalában nem szavaznának, azt mondta  inkább „Ne” szavazzanak.

 ( Ez a német demokrácia!-TMH-VILÁGA)

2017. 09. 22.

GYORSHÍR: Az izraeli légierő a damaszkuszi repülőtér ellen intézett támadást

Ma reggel az izraeli légierő támadást hajtott végre a damaszkuszi nemzetközi repülőtér ellen, mely kizárólag civil utasforgalmat bonyolít le.

A Szíriai Honvédelmi Minisztérim tájékoztatása szerint a Szíriai légelhárítás észlelte az izraeli repülőgépek behatolását az ország légterébe és S-200-as rakétákkal válaszcsapásokat mért a támadókra.

Az első jelentések szerint egy izraeli repülőgépet sikeresen lelőttek a szírek.

A támadás következményeként a repülőtéren tűz ütött ki, a helyszínre a fővárosi tűzoltóság egységei érkeztek ki az oltási munkálatok elvégzésére.

A helyi források szerint az anyagi kár jelentéktelen és egyelőre áldozatokról sem érkezett hír.

Izrael az elmúlt 7 évben, mióta a szíriai konfliktus tart, több mint százszor mért légitámadást a közel-keleti ország ellen, ezek tényét maga Benjamin Netanyahu is elismerte egy korábbi nyilatkozatában, melyről be is számoltunk.

További érdekesség, hogy a cionista állam rendszerint akkor támadja a szír erőket, amikor azok eredményeket érnek el az iszlamista fegyveresek ellen.

A Szíriai Arab Hadsereg a csütörtöki nap folyamán a „halálháromszögnek” nevezett sivatagos területet szinte teljesen felszabadította, likvidálva a Hama tartományban harcoló összes ISIS-terroristát. Rakka tartományban is sikeresek voltak a kormányerők: felszabadítottak egy újabb települést és körbezárták al-Mayadeen városát, mely egyenlőre az iszlám állam kezén van.

A damaszkuszi repülőtér egyébként egyre több belföldi járatát indítja újra. Pár nappal ezelőtt már Deir Ezzor város katonai repterén is leszállt az első civil utasszállító gép.

Mindeközben több európai légitársaság (köztük több német és svéd) is jelezte a damaszkuszi vezetésnek, hogy feloldanák az embargót és visszaállítanák a Damaszkuszba tartó járataikat. Ezzel kapcsolatban a szír közlekedési miniszter is kiadott egy nyilatkozatot tavasszal, melyet szintén leközöltünk.

Orientalista.hu – Sinoda

 

Burkatilalmat vezetnek be októbertől Ausztriában

MTI   2017.09.21. 13:40

Komoly büntetést fizethet októbertől az, aki egész arcot eltakaró burkában vagy maszkban lép ki az utcára.

Október 1-jétől 150 eurós bírságot kockáztat Ausztriában az, aki az egész arcot eltakaró burkában vagy akár az arc egy részét elfedő védőmaszkban megy ki az utcára.
A törvényt óvatosan, de következetesen fogjuk átültetni a gyakorlatba - mondta csütörtökön Bécsben Michaela Kardeis, a közbiztonságért felelős osztrák hivatal főigazgatója. Hozzátette: az ázsiai turisták körében népszerű védőmaszkokat csak abban az esetben lehet ezentúl az utcán viselni, ha orvosi oka van, vagy szmog vagy fertőzésveszély indokolja.
Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a muszlim vallású nőket nem fogják arra kényszeríteni, hogy az utcán azonnal fedjék fel az arcukat. Ilyen esetekben az illetőt bevihetik az őrszobára személyazonosságának megállapítására. 
Burkatilalmat már Franciaországban, Belgiumban és a svájci Ticino (németül Tessin) kantonban is bevezettek.
Az osztrák kormánykoalíció az integráció elősegítése érdekében döntött az arcot teljesen elfedő viseletek betiltása mellett. A sokak által vitatott intézkedést Christian Kern kancellár nemrég határozottan a védelmébe vette. Az arc teljes eltakarása - mint a nikáb vagy a burka viselete - a kancellár szerint "egy teljes mértékben középkori ideológia kifejezésre juttatása". A tilalom célja, hogy az érintett nőknek segítsenek - mondta Kern.

 

Zeman cseh elnök ENSZ-beszédében ment neki Trumpnak

Lovas István2017. szeptember 21. 21:35 Terrorszemle    RUSSIA TODAY

Milos Zeman cseh elnök bírálta Donald Trumpot, amiért az ENSZ közgyűlésén tartott beszédében leckéztette a „rosszul viselkedő” országokat. Szintén az ENSZ közgyűlése előtt elmondott beszédében Zeman kijelentette, hogy a nemzetközi közösséget paritásos alapon kell kezelni, nem pedig tanárokként és diákokként.

„Engem beszéde arra emlékeztetett, amikor egy tanár nyilvánosan osztogat rossz jegyeket rosszalkodó diákoknak”, mondta. Hozzátette, ugyancsak nem ért egyet Trumpnak a „rossz” országok listájával.

A 72 éves elnök elmondta még, amennyiben az USA a nemzetközi ügyek döntőbírójának tekinti önmagát, addig egyetlen ország sem lehet biztonságban rosszallásától. Azt is megkérdezte, ha egyszer Lengyelországot ezért, Csehországot azért bírálja, ki tudja, hogy hol fog megállni?

 

“Ocsmány dolgot lát az ellenzék, ha belenéz a tükörbe” – Lázár helyretette a gyűlölködőket 

Sikertelenségből és tehetetlenségből fakad az ellenzéki düh és gyűlölködés – hívta fel a figyelmet a mai Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető az ellenzéknek és az ellenzéki holdudvaroknak azt üzente, tükörbe nézni nehéz, de meg kellene próbálni. “Az ellenzék ma belenéz a tükörbe, lát egy ocsmány dolgot és nem megborotválkozik, hanem összetöri a tükröt. Nem a Fidesz tehet arról, hogy kevés választójuk van, hogy rájuk kevesebb a vevő. Tessék ajánlattal előállni, amely versenyképes a Fidesz programjával, ajánlatával” – szúrta oda Lázár János. A miniszter azokra az ellenzéki vádakra is reagált, hogy “dúvad a kormány”, “szájkosarat tesz a civil szervezetekre”. Majtényi László volt ellenzéki köztársasági elnökjelölt a minap beszélt arról, jogállamban nem fordulhat elő, hogy civil szervezetekre szájkosarat tesznek.

Magyarországon a demokratikus közéletet semmi sem akadályozza, hogy virágozzék. Semmilyen elnyomást nem érzékelek, nem korlátozzuk a civil szervezeteket. A tény az, hogy itt heti két tüntetést tarthatnak a Parlament előtt, a gyülekezési jog korlátlan, a miniszterek házai és a miniszterelnök háza előtt is szabadon lehet demonstrálni. A tüntetések számos esetben az emberi méltóság sérelmét sem nélkülözik. A civil szervezetek elmondhatják a véleményüket, a tüntetők demonstrálhatnak, nincs elnyomás. Az ellenzéknek könnyebb a Fideszt hibáztatnia azért, mert nem boldogul” – értetlenkedett az ellenzéki vádakon Lázár János.

A PestiSrácok.hu a Kormányinfón a vérügyészek, kommunista megtorlás végrehajtóinak kiemelt nyugdíjáról és a rendszerváltásért, szabad Magyarországért harcoló akkori ellenállók alacsony juttatásairól, sajnálatos és tragikus nyomorgásukról kérdezte Lázár Jánost. A miniszternek nekiszegeztük, tervezi-e a kormány, hogy napirendre veszi a kiemelt nyugdíjak ügyét, az 56-os forradalmárok nyugdíját kiterjesztik-e a szabad országért harcolókra és ezzel párhuzamosan felülvizsgálják a jellemzően Rózsadombon élő vérbírók, vérügyészek, a megtorlók magas juttatásait. A kérdéssel a PestiSrácok.hu sokat foglalkozott, ebből a cikkünkből kiderül, hogyan is élnek a rendszerváltók.

Lázár János kérdésünkre nyomatékosította, a kormány kész áttekinteni a kérdést és rendezni az ügyet. “Három csoportnak, a II. világháború kitörése utáni áldozatoknak, a holokauszt áldozatainak, és mások mellett az 56-os hősöknek a juttatásait már rendeztük, a hadiárvák is kaptak támogatást az elmúlt időszakban. Ezt a kérdést is készek vagyunk átnézni” – válaszolta.

A Magyarországot ért külföldi bírálatokkal és támadásokkal kapcsolatos másik kérdésünkre Lázár János kijelentette, a kvótaper elvesztése után számítani lehetett rá, hogy brüsszeli nyomásra nagyobb támadásnak leszünk kitéve. “Komoly erők dolgoznak azon, hogy Magyarország változtasson migránspolitikáján, és nyissa meg a kapuit a bevándorlók előtt. Zagyvaságok azok a vádak, hogy Magyarország ne tartaná be az uniós szabályokat, például a schengeni előírásokat. Nem minket kellene megbélyegeznie Brüsszelnek, hanem például Görögországot” – tette hozzá. 

Aki a magyar érdekeket veszélyezteti, az arra számíthat, hogy a magyar állammal találja magát szemben – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón az új ukrán oktatási törvényről, majd a marosvásárhelyi iskolaügyről szólva. Kijelentette: a kormány mindent megtesz, hogy a magyar érdekeket védelmezze. A politikus szégyenletesnek és elfogadhatatlannak nevezte “a magyar kisebbségek jogait durván megsértő” ukrán oktatási törvényt, kérve az ukrán elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt.

Magyarország ezt a törvényt hátbatámadásnak tekinti, “Ukrajna ezzel elveszíti egy barátját” – fogalmazott. Lázár János kitért a marosvásárhelyi iskolaügyre is, megerősítve: Magyarország mindaddig nem támogatja Románia OECD-tagságát, amíg nem történik az iskolaügyben érdemi előrelépés.

A kötelező elosztási mechanizmus miatt újabb vitákra számít a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki erre hivatkozva kéri, hogy az emberek véleményt nyilvánítsanak az október elején induló nemzeti konzultáción és megválaszolják: kitartanak-e amellett, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország. Lázár azt mondta: az európai politikát Soros György terve dominálja, amely szerint hitelek és adóemelések árán is évi egymillió embert kell behívni a Közel-Keletről vagy Afrikából az Európai Unióba. Értékelése szerint az EU jövőjéről még csak most indul a vita. Szóvá tette, hogy a szeptember 26-án lejáró kötelező elosztásra vonatkozó elvárás miatt a kérdésben világos álláspontot képviselő Magyarországot bélyegzik meg, miközben Máltát leszámítva nincs olyan tagállam, amely végrehajtotta volna a döntést, mindössze 28 ezer befogadandó bevándorló ügye zárult le.

 

2017. SZEPTEMBER 22. PÉNTEK 06:00 2017. 09. 22. 06:11

VONA A REPEDÉSBEN

Bayer Zsolt                                                         

Elhívták Vonát az oroszlán barlangjába. Ez a hely a Szeretem Magyarországot Klub, és miképpen a kezdetek kezdetén az esszénusok a barlangjaik mélyére, úgy húzódtak ide vissza a hardcore libsik a végzetek legvégén. Ebbe a klubba. Ahová el kellett mennie Vonának Canossát járni, és hogy Heller Ágnes ráüsse az „Ellenőrizve” pecsétet.

„Hosszú az út, míg a kezem a kezedhez ér” – énekli Vona Helleréknek. És tényleg hosszú út az, valóban. Mint az egyszeri ember Karinthy paródiájában: a Csömöri úttól egészen a Filatorigátig. A gárdamellénytől a Gucci zakóig. A „csak a nemzet”-től a „jó lesz most bárki”-ig.

„Vona deklarálta, hogy a Jobbik bárkivel kész összefogni a Fidesz ellen.” Ebben a mondatban van a lényeg, itt húzódik meg a hírérték. Innen fejthető fel minden, ez az új alfa és ómega. Hiszen azért lássuk be, nehéz volt értelmezni Vona éji dalát Heller Ágneshez, és Ágnes asszony kissé VONAkodó, de azért szerelmetes beleegyezését is.

„Hosszú az út, míg a kezem a kezedhez ér / szeretni valakit valamiért”…

Ez volt a nehezen értelmezhető. Ez a valamiért – vagyis a miért is?

Már nem az.

A miért csak annyi, hogy nem számít többé semmi sem, csak Fidesz ne legyen, Orbán ne legyen. Úgyhogy jöhet a kemény pornó.

Eddig csak a lágy ment, a délutáni matiné. Amit még a gyerekek is láthatnak, bár nem javallott.

Eddig még csak az ment, hogy „nem kell nemzeti konzultáció a migrációról, népszavazás kell”; amikor lett népszavazás, akkor „nem kell népszavazás, alkotmánymódosítás kell”; amikor eljött az alkotmánymódosítás ideje, akkor „nem támogatjuk az alkotmánymódosítást”; és maradt végül a használatra felkínált, nyitott száj: „ameddig ezerkétszáz emberről van szó, addig nincs baj, addig elgondolkodhatunk a befogadáson”.

Igen, ezt még gyerekek is nézhetik, felvilágosítás céljából, mármint hogy miképpen ismerhető fel teljes bizonyossággal egy politikai prostituált. S ugyanezen okból lehetett nézni, ahogy Vona a nemrég elégetett uniós zászló hamuját zsiradékkal keverte, és a pempőből aranyszínű uniós csillagokat festett a képére, mert arra a képre tényleg minden ráfér. Aztán még a keresztapa keresztfia beleköpött a határon túli magyarok arcába, hiszen „béke van, felejts el minden háborút”, ám ez a sor csak úgy énekelhető el a libsi klubban, ha deklaráljuk, hogy a határon túliak immáron számunkra is ellenségek.

És most jön a kemény pornó.

Vona most négykézlábra ereszkedik, és mögötte sorban állnak mind. Gyurcsánytól Juhász Péterig a „bárkik”. Mindenki zavarja be a gyereket a hátsó szobába!
Ezzel pedig a meló nagy része el is van végezve. A hátsó udvar keresztapja a „bárki” reterátja köré terelte maradék nyáját. S egyetlen kérdés maradt immár: a megbízó, a pénzelő Simicska elvei. Mert azt mondta, neki elvei vannak, és akkor most azokkal mi lesz a „bárki” pöcegödrében?

Ha erre a kérdésre keressük a választ, jól tesszük, ha a Zendülés a Caine hadihajón című műhöz, minden idők egyik legjobb háborús regényéhez fordulunk válaszért. Ebben olvashatjuk azt a részt, amikor a nagy vízhiány idején Queeg kapitány a trópusokon megtiltja a teljes legénységnek, hogy vizet használjak, ám Jorgensen rádiós titokban mégis lezuhanyozik. Ekkor Simicska-Jorgensen ekképpen magyarázkodik:

„– Bajtársak, egyszerűen le kellett zuhanyoznom, különben már nem éreztem volna embernek magamat – mentegetőzött sértődött hangon Jorgensen –, és csak azt a vizet használtam el, ami a csőben volt, igazán.

– Jorgensen – mondta Willie –, kilenc embernek a vize, akik mind majd meghalnak a szomjúságtól, tűnt el abban az óriási repedésben a maga két segge partja között. Az is a legjobb hely neki, mivel úgyis oda összpontosul a maga egész személyisége.”

Oda bizony, Lajos! És épp most tűnt el ugyanabban a repedésben Vona is.

 

„Nem Merkel lesz a vasárnapi németországi választások valódi győztese”

Lovas István2017. szeptember 22. 09:06 Terrorszemle

„Nem Merkel lesz a vasárnapi németországi választások valódi győztese” címmel a Washington Post cikke leszögezi, noha kétség nem fér, hogy a kancellár negyedszer is megnyeri a választásokat, de azok igazi nagy sztorija sokkal inkább a lap szerint szélsőjobboldali Alternatíva Németországért párt várható jó szereplése lesz és ezzel a korábban a német parlamentben nem lévő párt a szavazatoknak akár 8 és 12 százalékát is elviheti harmadik legerősebb pártként. Németország náci múltját tekintve különösen megdöbbentő, hogy egy populista, muzulmán- és bevándorlás ellenes pártnak akár 90 képviselője is lehessen jelen a Bundestagban, írja.

 

May 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlására készül

Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket – írta bennfentes forrásokra hivatkozva a szerdai Financial Times.

A londoni gazdasági napilap hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint a Downing Street erről a tervről már értesítette mások mellett Angela Merkel német kancellárt.

Theresa May pénteken Firenzében beszédet tart kormányának a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnése utáni időszakra vonatkozó tervekről. May EU-ügyi főtanácsadója, Olly Robbins több európai fővárost értesített arról, hogy a pénzügyi ajánlat szerepel majd a brit kormányfő beszédében – mondták el a Financial Timesnak “a megbeszélésekről tájékoztatott illetékesek”.

May stábja a lap forrásai szerint azt is reméli, hogy a felajánlással sikerül kitörni abból a patthelyzetből, amely a Brexit feltételeiről Brüsszellel folyó tárgyalásokon kialakult, és lehetővé válhat a tárgyalási folyamat második szakaszának elkezdése Nagy-Britannia és az Európai Unió jövőbeni kereskedelmi kapcsolatairól.

London szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az EU-val, és eredetileg már a tárgyalások első fázisában tárgyalni kívánt erről, de Brüsszel ragaszkodik ahhoz, hogy előbb a kilépés pénzügyi feltételeit kell rendezni, és a kereskedelmi kapcsolatokról szóló tárgyalások csak ezután kezdődhetnek meg.

A Financial Times szerint brit kormányilletékesek jelezték: London gondoskodni kíván arról, hogy a Brexit miatt egyetlen EU-tagállamnak se kelljen növelnie uniós költségvetési befizetéseit, illetve egyetlen tagország se kapjon az eredetileg tervezettnél kevesebb fejlesztési folyósítást az EU-tól 2020-ig, a jelenlegi uniós költségvetési időszak végéig.

Hivatalosan egyelőre nem hangzottak el konkrét összegek a Brexittel összefüggő brit pénzügyi kötelezettségekről, de a Financial Times néhány hete közölte: számításai szerint az Európai Unió akár százmilliárd euró egyszeri bruttó befizetési igényt is benyújthat Londonnak a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló megállapodás fejében. A Nagy-Britanniának járó térítések kiszűrésével ez 60 milliárd euró nettó befizetést jelentene.

A brit kormány azóta több nyilatkozatban határozottan leszögezte, hogy ekkora számlát biztosan nem fog elfogadni és kifizetni.

/Forrás: Financial Times – MTI/

 

Orbán Viktor újabb segítséget nyújt a nyugdíjasoknak

 Hírek    2017. 09. 22.

A Kossuth Rádióban beszélt terveiről...

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli Kossuth Rádiónak adott interjújában több ügyről is beszéltek, egyebek mellett arról, hogy úgy gondolja, nyugdíjkiegészítés lesz ősszel.

Kedvenc témáját a Soros-tervet is szóba hozta: „Magam is használom ezt a kifejezést. Sokan keresik, hol van ez a dokumentum. Van ilyen, ezt ő tette közzé. Magyarul is olvasható. Akkor még csak egy cikknek tűnt, de azóta, ha megnézzük mi történt Európában, azt látjuk, hogy ezt a tervet dolgozzák ki brüsszeli bürokraták – idézi a miniszterelnököt a 24.hu.

 

Puzsér brutálisan kiosztotta a Trianont tagadó Vágó Istvánt

„Az osztrákok is sirathatnák a maguk Trianonját az autóikon…”

A fenti mondatot bírta közzétenni Vágó István, a Demokratikus Koalíció politikusa a Facebookon, nem mellesleg 24 órával a Trianon-emléknap után egy „Nagy-Ausztria” matrica kíséretében.

Puzsér Róbert publicista ugyanitt akkora verbálist tockost osztott ki ezért, hogy a Hargitáig szólt. Íme:

„Vágó István a kuruc.info stílusát és szellemét hordozva táplálja a polgárháború tüzét. Úgy érzi, hogy a trianoni békediktátum évfordulója a megfelelő alkalom arra, hogy honfitársainak érzékenységébe, személyes és családi tragédiájába gázoljon. Lehetséges, hogy a kvízprofesszor nem érti a különbséget az osztrák állam és a Habsburg ház között? Az általa megjelölt területek soha nem voltak Ausztria részei, az osztrákok soha nem tekintették azokat a hazájuknak, ahogy Németalföldet, Spanyolországot és fél Dél-Amerikát sem, pedig volt idő, amikor ezeket mind a Habsburgok uralták. Vajon ezeket a birtokokat miért nem tüntette fel Vágó István az általa mellékelt osztrák revizionista térképen?

Az talán még megbocsátható, ha egy kvízprofesszor, aki telehencegi a világot a hallatlan műveltségével, nem képes megérteni alapvető történelmi fogalmakat és közjogi konstrukciókat, csakhogy Vágó István nemcsak tudatlan, de etikátlan: nem vesz tudomást arról a tényről, hogy a trianoni békeszerződés következtében hárommillió és háromszázezer magyar ember vesztette el az állampolgárságát, és került idegen hatalom felügyelete alá, ahol a kisebbségek alapvető nyelvi és kulturális jogai sok helyütt máig nem biztosítottak – nem kevés utóduk ma is másodrendű állampolgár. Ezt a dél-tiroli osztrák kisebbség helyzetével összevetni egyszerűen alávaló és méltánytalan.

A Demokratikus Koalíció alelnöke nevetség tárgyává próbálja tenni a magyarság holokauszt melletti legnagyobb nemzeti tragédiáját. Én sem hiszek a történelmi sérelmek kényszeres és folytonos napirenden tartásában, Vágó István azonban nem feldolgozni vagy akár csak félretenni kívánja a Trianon-traumát, hanem felhasználni provokációra és gyűlöletkeltésre. Nem engedheti begyógyulni a sebet, mert ha ez megtörténik, egy nap a polgárháborúnak is vége lehet.

Vágó István az a kulturális térben, ami Gyurcsány Ferenc a politikában: örök mementó. Hiába igaz, hogy a véleményük nem reprezentálja a baloldalt, hiába igaz, hogy ma már csak egy szélsőség, mégis máig ők a hivatkozási pont: ilyen a magyarországi baloldal – semmit sem ért, nincs szíve, ostoba és gőgös. Semmi közünk hozzá. Nem közülünk való.”

 

Brüsszelben már toporzékolnak: rekordtámogatottságnak örvend a lengyel kormánypárt

Bertha László    2017. szeptember 21. 10:58    VARSÓ, 10:58

Hiába az Európai Bizottság vegzálása és a jogállamiságért való szüntelen aggodalma, Lengyelország konzervatív, jobboldali kormánya köszöni, jól van.

A Jog és Igazságosság (PiS) a hidegháború lezárta óta az egyetlen olyan párt, mely koalíciókötés nélkül volt képes kormányt alakítani a 2015-ös választások alkalmával.

A PiS akkori, 37,58 százalékos győzelmét elsöprőnek tartották, a kormánypárt azonban semmit sem veszített népszerűségéből, sőt a legfrissebb közvélemény-kutatások szerintjelenleg 43 százalékon áll. Érdekesség, hogy még a pártnál is nagyobb népszerűségnek örvend Beata Szydlo miniszterelnök, akiről a lengyelek 53%-a vélekedik pozitívan.

Lengyelországban a kormány számos intézményi változást vitt keresztül az elmúlt két évben, ami a külföldről – többek között Soros György által – finanszírozott „civil szervezetek”, valamint az Európai Bizottság nemtetszését is kiváltotta.

Az Európai Bizottság már többször kilátásba helyezte Lengyelországgal szemben az uniós alapszerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindítását. Az említett cikkely olyan eljárást tesz lehetővé, amely – az európai alapértékek súlyos és módszeres megsértése esetén – végső esetben akár az érintett tagállam szavazati jogának felfüggesztésével is járhat. Ehhez azonban a többi tagország egyhangú támogatására van szükség, ami erősen kétséges.

 

Bogár LászlóSzolidaritás

A szolidaritás szótól hangos az uralkodó európai sajtó

Bogár László – 2017.09.19. 01:23 

És persze a magyar miniszterelnökön kérik számon ezt a szép erényt, azt hangoztatván, hogy Európa, mint a humanizmus bölcsője, legalább fél évezrede az értékek Európája. Előbb a kereszténység alaptanításai, majd manapság inkább az „emberi jogok” tették, teszik nyilvánvalóvá, hogy miként is kell gondolkodnia és cselekednie annak, aki erkölcsileg meg akar felelni ezeknek az értékeknek. És persze most felháborodva állapítják meg, hogy Orbán Viktor szembemegy ezekkel a sok száz éve Európát mozgató értékekkel, ami (szerintük) a legmélyebb erkölcstelenség, arról már nem is beszélve, hogy ráadásul hálátlanság is, hiszen Magyarország éppen e szolidaritás nyomán jut hozzá azokhoz a forrásokhoz, amelyeket az Európai Unió intézményes támogatási rendszere nyújt számára.

És mivel Orbán Viktor antiszolidaritása főként a kvótaügyben nyilvánul meg, így most erről szól az európai mainstream média. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert az utóbbi időben, hála és köszönet azoknak, akik ezt a térképet közhírré tették, most már „papírunk” is van arról, hogy ennek a kvótaügynek mi is lenne a lehető legegyszerűbb és legigazságosabb megoldása.

Nos, ez a térkép Afrikát ábrázolja, 1914-es állapotában. Első pillantásra is nyilvánvaló a lényeg, Afrikát teljes egészében nyolc nyugat-euró­pai ország uralja: Portugália, Spanyolország, Hollandia, Bel­gium, Franciaország, Nagy-Britannia, Olasz­ország és Németország. Vagyis a gondok nehezén ezzel túl is vagyunk, hiszen már csak az van hátra, hogy kimondjuk, az egész migrációs probléma kezelése kizárólag ezekre az országokra tartozik, hisz a világ elmúlt félezer év során végbement „nyugatosításának” ők voltak a főszereplői. Legfeljebb kilencediknek hozzájuk illeszthetnénk még az Amerikai Egyesült Államokat is, amely történelmileg nem önálló entitás, hisz a fenti nyolc ország barkácsolta össze meglehetősen zavaros, kegyetlen és megalázó körülmények között. Amiről persze ma már nem illik beszélni, mert a hazug és képmutató eredetmítosszal ez elég nehezen lenne összeegyeztethető. Szóval, örömmel jelentjük, a kvótaügynek vége, hisz egysze­rűen csak ezeknek az országoknak kell egyezségre jutniuk. És ez azért lesz pofonegyszerű, mert ezek az országok – és főként politikai vezetőik –éppen azok, amelyek-akik a leghangosabban követelik és kérik számon a szolidaritást. Igaz, legfőképpen Magyarországon. Tehát, ha ők erkölcsileg ilyen hihetetlenül magas szinten állnak, akkor egyezségük mihamarabbi megkötése előtt aligha lehet bármilyen akadály.

Van azonban ennek kapcsán néhány dolog, amin érdemes lenne eltöprengeni. Az egyik legkényesebb kérdés talán az lehetne, hogy ez a ma erkölcsileg oly emelkedett és emelkedettségére oly büszke nyolc állam vajon azokban az évszázadokban is gyakorolta-e ezeket az amúgy valóban szép erényeket, amikor a rajtuk kívül eső világnak nem is nagyon volt más dolga, mint hogy minden létező értékének brutális kegyetlenséggel való átszivattyúzását elősegítse, kiszolgálja. Vajon hol voltak a szép keresztény elvek, vagy, ha modernül akarunk fogalmazni, hol voltak akkoriban a fennkölt emberi jogok, amelyekre a francia forradalom óta kizárólag párás szemekkel szabad tekinteni? (Feltehetőleg ezektől az ennek nyomán bepárásodó szemektől nem látta és nem látja ma sem e nyolc-kilenc ország polgárainak többsége, hogy viszonylagos jóléte több száz millió ember iszonyatos kegyetlenséggel való legyilkolásán és gátlástalanul cinikus kifosztásán alapult s alapul ma is.)

Csak tisztelet hangján említhetjük Ferenc pápát is, amikor újra és újra felemeli szavát azért, hogy e több száz éve zajló öldöklés és kifosztás mai áldozatainak járó segítség fontosságát hangsúlyozza. Ám a legnagyobb alázattal megfogalmazva ugyan, azért hozzá is lenne ennek kapcsán néhány tiszteletteljes kérdésünk. Például, hogy szerinte elődei vajon miért nem serénykedtek ilyen buzgón a keresztény értékek feltétlen megóvása érdekében mondjuk a spanyol konkvisztádorok talán nem minden ízében keresztény fellépése láttán? Mi több, miért buzgólkodtak viszont mondjuk a tordesillas-i szerződés létrehozása érdekében, amely nemes egyszerűséggel kettéosztotta a glóbuszt a spanyolok és a portugálok között, annak érdekében, nehogy a világ kifosztására irányuló brutális kegyetlenségük során esetleg véletlenül egymás ellen forduljanak.

Hogy a világot – vajon csak az egzotikum (no meg persze az emberi jogok tiszteletben tartása) kedvéért – miért nem kérdezték meg, valóban őszinte hévvel akarja-e, hogy kettéosszák kizárólag annak érdekében, hogy a spanyolok és portugálok nehogy véletlenül egymást kezdjék öldökölni az ő kifosztása helyett, azt nem tudni. Csak talán nem azért nem kérdez vissza Ferenc pápa, mert elődei között két olyan Medici herceg is akad, aki pápai tekintélyét éppen e kifosztástechnológia tökéletesítésére használta fel, például a „globális megbocsátás-ipari műveként” üzemeltetett búcsúcédulák segítségével? És legfőképpen miért nem jelzi Ferenc pápa, hogy ez a mai, valóban súlyos helyzet az elmúlt ötszáz év során éppen azért jöhetett létre, mert a katolikus egyház és a magukat esetleg valóban kereszténynek tartó emberek és intézmények ugyanolyan tudatlan és/vagy cinikus kiszolgálói voltak ugyanannak a megnevezhetetlen világerőnek, amely e nyolc-kilenc országot mozgatja és finanszírozza mindmáig. Az igazi szolidaritás az lenne, ha a világ egésze végre szolidárisan összefogva, ezt az erőt vonná kérdőre a szolidaritás értékeinek betartásáról.

Kilépünk az EU-ból a menekültek miatt? - Ez a kormány álláspontja

Nem különösebben bölcs dolog rákényszeríteni valamit Közép-Európára címmel interjút közölt Trócsányi László igazságügyi miniszterrel a Die Welt című német konzervatív lap szerdán a hírportálján a kvótaperrel kapcsolatban - írja az MTI.

Szász Péter, 2017. szeptember 20. szerda, 15:44

 Magyarország tudomásul veszi az Európai Bíróság ítéletét, bár nem ért egyet az indoklással - mondta a miniszter.

A bírók azonban a 120 ezer menedékkérő áthelyezését célzó, kötelező jellegű mechanizmussal kapcsolatos ítéletükben aláhúzták, hogy az áthelyezésről az uniós belügyminiszterek tanácsában 2015-ben hozott döntés végrehajtására kijelölt kétéves időszak szeptember 26-án véget ér - mutatott rá Trócsányi László.

Szerinte az átmeneti intézkedésként elfogadott döntés szeptember 26-án érvényét veszti, így Magyarország akár teljes mértékben eltekinthetne a menekültek befogadásától, az Európai Bizottság értelmezése szerint viszont a döntés a határidő lejárta után is érvényes.

A belügyminiszterek határozatában nincs ilyen előírás, amennyiben pedig Magyarország mégis elfogadná a brüsszeli bizottság álláspontját, egy határozott időre szóló döntés határozatlan idejűvé válna, ami jogbizonytalanságot okozna. A legtöbb uniós tagállam nem hajtotta végre a döntést, csupán 27 ezer menedékkérőt fogadtak be, így "ez nem sikertörténet a bizottság számára".

Arra a felvetésre, hogy a bizottság éppen ezért kötelezettségszegési eljárásokat indított, rámutatott, hogy csak Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen. Megjegyezte: kérdés, hogy miért csak e három ország ellen indult eljárás, és az is kérdés, vajon mi a különbség egy olyan ország, amely a kvótája 0,7 százalékát teljesíti, és egy olyan ország között, amely egy menedékkérőt sem fogad be. (Orbán beengedné a menekülteket egy feltétellel)

Nem ér "retorzió" egy tagállamot, ha befogad 15 menedékkérőt, és ezzel kvótája 0,7 százalékát teljesíti. Kérdés, vajon miért baj, ha egy tagország nem így jár el, hanem "politikailag és jogilag feltesz egy elvi kérdést". Talán az gond, hogy ez "politikailag nem korrekt"?

Magyarország is befogadhatott volna 20-30 menedékkérőt, akik aztán néhány nap múlva továbbmentek volna Németországba, de a magyar kormány inkább

elvi szinten fogalmazta meg álláspontját, mert ezt tartotta őszintének

- mondta.

Ezért viszont Magyarország "keményebb elbánásban részesül, mint a többiek", ami "nyitva hagy kérdéseket a tagállamok egyenlőségét illetően" - mondta Trócsányi László.

Nem azt követeli, hogy a bizottság valamennyi tagország ellen indítson kötelezettségi eljárást, bár ebben az esetben Brüsszel lépése "legalább nem lenne politikai színezetű". Inkább beszélni kellene arról, hogy a menekültkvótákról hozott döntés nem váltotta be a várakozásokat. A bizottság által hatástanulmányok nélkül előkészített és csupán 13 nap alatt elfogadott döntés "a gyakorlatban nem működőképes" - tette hozzá.

Mindebből az a "tanulság", hogy nem szabad alábecsülni az uniós állam-,

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 59
Heti: 188
Havi: 584
Össz.: 6 191

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Ide írhatod a weboldalad új lapjának a címét
TMH-VILÁGA - © 2008 - 2017 - tmh.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »