TMH-VILÁGA

AGYMOSÁS ZAJLIK A VILÁGBAN, MINDENKI HAZUDIK, A MÉDIA, A POLITIKA, AZ EMBEREK MÁR KÉPTELENEK ÖNÁLLÓAN GONDOLKODNI ÉS EZT MIND MESTERSÉGESEN ÉRTÉK EL! A CÉL, HOGY TANULJANAK MEG ÚJRA GONDOLKODNI, ÖNÁLLÓAN CSELEKEDNI ÉS KINYILVÁNITANI VÉLEMÉNYÜKET.

 

Német titkosszolgálati főnök: 2030-ra egy milliárd migráns

Lovas István2017. november 21. 14:47 Terrorszemle   INFO-DIREKT

Kiderült, hogy a CSU-hoz közel álló Hanns-Seidel Alapítvány müncheni rendezvényén felszólalt Bruno Kahl, a német hírszerzés főnöke és azt mondta, 2030-ra „messze több mint egy milliárd embernek lesz racionális oka a migrációra”. Hozzátette: „Kérdéses, hogy az európai kormányok tudják-e az ehhez szükséges adópotenciált fenntartani, újakat létrehozni”.

A gyorsan növekvő migráció mindenek előtt a demográfiai növekedés következménye. A Föld mai 7,5 milliárdos népessége 8,5 milliárdra nő.

Kahl kijelentette: „Igencsak kérdéses, hogy a nyugati fáradozások a menekülés okainak legyőzésére lépést tudnak-e tartani ezen dinamikával”.

Azt is mondta,  hogy sok afrikainak, ha annyi pénze összegyűl, azt nem másra költi, hanem arra, hogy Európába utazzon és ott is maradjon.

 

AfD: a Merkel-korszaknak vége

Tóth Dalma     2017. november 21. 13:58   BERLIN, 13:58

Merkel elbukott, így itt az ideje, hogy távozzon – mondta Alexander Gauland, az AfD frakcióvezetője.

A párt politikusai szerint Angela Merkel átverte a szavazókat, mivel tudni lehetett, hogy bukásra vannak ítélve a tárgyalások, de ő ennek az ellenkezőjét akarta elhitetni.

Már a kezdetektől tudtuk, hogy a pártok álláspontja az alapvető dolgokban is teljesen eltér – mondta az AfD társelnöke, Alice Weidel.

A bevándorlásellenes párt örül, hogy nem jött lére a Jamaica-koalíció, ami többek között az AfD befolyásának megerősödését mutatja.

Szerintem a Merkel-korszaknak a végét jelenti ennek a próbálkozásnak a bukása"

– jelentette ki Rajna-vidék-Pfalz AfD-s képviselője, Uwe Junge.

Ha Merkel marad a CDU vezetője, akkor a párt rosszabb eredményt fog elérni az új választásokon, mint szeptemberben. Ha most nem távozik, akkor még jobban tönkreteszi a CDU-t – tette hozzá Junge, aki sokáig a CDU tagja volt. A CDU-n belül is egyre nagyobb az ellenállás.

Azzal, hogy a pártok közötti tárgyalások sikertelennek bizonyultak és nem jön létre kormányzóképes koalíció, csak nőtt a választókban eddig is meglévő elégedetlenség – folytatta. Junge szerint ha kisebbségi kormány jön létre, elképzelhető, hogy az AfD egyes dolgokban megegyezik a kormánypárttal és megszavaz bizonyos intézkedéseket.

Az AfD a legjobban annak örülne, ha egy fekete-sárga (CDU-FDP) koalíció jönne létre Merkel nélkül.

Az AfD számára elfogadható lenne egy fekete-sárga kisebbségi kormány – közölte André Poggenburg, az AfD szövetségi tanácsának tagja.

A párt azonban ragaszkodik ahhoz, hogy az elsődleges prioritásaik teljesüljenek. Azaz, hogy tegyenek lépéseket Németország biztonságáért és ne legyen lehetőség a családegyesítésre. A családegyesítés jelenleg fel van függesztve, de a moratórium hamarosan lejár.

A választók többet érdemelnek a pártpolitikai alkudozásoknál, a mini kompromisszumoknál és azok bukásánál – tette hozzá Mecklenburg-Elő-Pomeránia AfD-s vezetője, Leif-Erik Holm.

A Jamaica-koalíció nem tudott volna létrehozni egy jobb, biztonságosabb és élhetőbb Németországot"

– jegyezte meg.

Merkelnek le kell mondania, hogy ne jöhessen létre újra nagykoalíció. Számunkra egy új választás is megfelelő. Mi biztosak vagyunk abban, hogy az AfD megerősödve jönne ki az egészből – közölte.

(Junge Freiheit)

Renzi hatalmasat bukott, Berlusconi pártja nyert Szicíliában

Pörge Béla   2017. november 7. 06:58     PALERMO, 6:58

Nello Musumeci, a jobbközép ellenzéki szövetség jelöltje hétfőn este bejelentette győzelmét a szicíliai tartományi választásokon a szavazatszámlálás majdnem teljes befejezése előtt.

A Szicíliában vasárnap tartott tartományi választások eredménye megfelel az exit poll felméréseknek. A sziget új tartományi elnöke Nello Musumeci, a három ellenzéki párt, a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI), az Északi Liga és a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) közös jelöltje lett. A még nem végleges eredmény szerint a voksok csaknem 40 százalékát szerezte meg a szövetség — írja az MTI.

Nello Musumeci személyesen jelentette be győzelmét. Hangsúlyozta, hogy az FI-Északi Liga-FdI szicíliai sikere előrevetíti a jobbközép szövetségnek a jövő tavasszal esedékes olaszországi parlamenti választásokon várható győzelmét.

Az M5S (Öt Csillag Mozgalom) jelöltjeként indult Giancarlo Cancelleri néhány százalékkal lemaradva a második helyre szorult. Húsz százalék alatt szerepelt Fabrizio Micari, a Matteo Renzi volt miniszterelnök vezette balközép kormányerő, a Demokrata Párt (PD) jelöltje.

Az olasz pártok számára ez volt utolsó belpolitikai megmérettetés a parlamenti választások előtt. A Corriere della Sera olasz napilap kommentárja szerint a szicíliai tartományi választásokkal Silvio Berlusconi visszatért az olasz politikába, a Matteo Renzi vezette PD pedig kiesett.

Silvio Berlusconi a mérsékelt erők győzelmének nevezte a jobbközép koalíció sikerét. Kijelentette, hogy az általa vezetett jobbközép ellenfelének már nem a Matteo Renzi vezette balközép Demokrata Párt, hanem az Öt Csillag Mozgalom számít. Elemzők szerint jelenleg egyedül az egységbe forrt jobbközép képes megállítani az M5S politikai szárnyalását, miközben a PD rossz szereplése akár a balközép miniszterelnök-jelölt Matteo Renzi leváltásához is vezethet.

Az M5S miniszterelnök-jelöltje, Luigi Di Maio kedd estére televíziós párbajra hívta Matteo Renzit, de a PD gyenge szicíliai szereplése miatt ezt lemondta hangsúlyozva, hogy a Renzivel való találkozó feleslegessé vált, mivel  – mint fogalmazott – a PD meghalt.

 

DZSORDZSI BÁCSI BETOJNI MÉLTÓZTATOTT!

Horváth K. József  2017.11.20.

Komolyan mondom, Dzsordzsi bácsit már-már megszerettem. Különösen azóta, hogy hivatalos nevén, George Sorosként ma interjút adott a Financial Timesnak (FT). Ennél jobbat nem is tehetett volna. Megszólalásával ugyanis pontosította a Soros-tervet. Nem azt mondta, hogy nincs ilyen terv, hanem azt, hogy nagyon is van, csak éppen pontosítani kell: amit például ő 2015-ben leírt, azt egy évvel később módosította. Tehát most szerinte nem az ’évi egymillió migránst kell befogadni tervrészlet’ az érvényes, hanem a 2016-os verzió fut, amelyben már 300 ezerre mérsékelte a számukat.

Olyan jó hozzánk, Kedves Dzsordzsi bácsi! Ezzel ugyanis két legyet ütött egycsapásra. Részint rögzítette, hogy igen, nagyon is szándékában van a migránsok európai betelepítése, részint semmibe vette azon nemzeti kormányok akaratát, amelyek elvi okokból nem 300 ezret, de egyetlen egy gazdasági bevándorlót sem óhajtanak befogadni. Ilyen Magyarország is. És azt sem vonta vissza nagyszerű nyilatkozatában, hogy két éven keresztül minden migránsnak 9 millió forint értékű szociális juttatást kell az országoknak biztosítania. Ennek forrása pedig a kelet-európai országoknak a felzárkóztatás érdekében megszavazott kohéziós alap lehet, illetve a mezőgazdasági támogatások megkurtításából származó forrás. Tehát esetünkben a magyar emberek megrövidítésével akarná a migránsokat „meghosszabbítani”, miközben a magukat hitelesen igazolni is képtelen emberek között tömegesen bújhatnak meg terroristák, ahogy ezt az elmúlt két évben elkövetett európai merényletek sorozata sajnos be is igazolta. S amitől a brüsszeli bürokraták is reszketnek, azért cserélték le az Európai Bizottság épületének dzsihadista gyökerekkel rendelkező személyzetét a gépkocsivezetőktől a takarítókig.

Dzsordzsi bácsi – hál’ Istennek – tovább mosdatja a szerecsent azzal, hogy ő a korábbi írásaiban az önkéntesség elvét szorgalmazta mind a befogadó országok, mind pedig az érkező migránsok esetében, akik maguk választhatnak arról, mely országban akarnak élni. Ez azonban ellentmond a magyar kormány politikájának, zokogja nyilatkozatában. Csak azt nem veszi észre, hogy az ő elképzeléseit „túllihegő” Európai Parlament általa jól megfizetett lobbista képviselői már arról határoztak, hogy – felső és mennyiségi korlát nélkül –kötelezően be kell fogadni a migránsokat. Ha ezt valamely ország megtagadja, akkor annak bizony anyagi következményei lesznek.

Hol van itt az önkéntesség elve, Dzsordzsi bácsi? Vagy Ön szerint illő dolog a nyilvánosság előtt hazudozni, az Ön szavaival éve „szándékosan félrevezetni” a közvéleményt, ugyanakkor a színfalak mögött ennek az ellenkezőjére utasítani Brüsszel bürokratáit és az Európai Parlament képviselőit?

Nem gondolja, hogy cinkelt lapokkal játszik, Dzsordzsi bácsi?

Most, amikor szorul a hurok, amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy a titkosszolgálatoknak is vizsgálniuk kellene a civil szervezeteknek, az úgynevezett Soros-hálózatnak a működését, akkor hirtelen fontossá vált személyesen is kiállni a világ elé és nyilatkozatban gyalázni a magyar kormányt, élén Orbán Viktorral? Netán betojni méltóztatott, Dzsordzsi bácsi, hogy a titkosszolgálati eljárások nemcsak a kormány megdöntésére az ellenzékkel karöltve szervezkedő „civil” szervezeteit, NGO-it buktatják le, hanem rámutatnak azokra az emberekre is, akik vezető szerepet játszanak ebben az aljas, demokráciát tagadó munkában?

Ön szerint ezek az emberek európai értékeket védenek? A kereszténység száműzése, a karácsonyfák kikukázása a kontinensről ön szerint európai érték? A férfi és a nő mellé a harmadiknemű szörnyetegek bevezetése európai érték? A nemzetállamok lerombolása, a kevert népességű Európai Egyesült Államok létrehozatala szintén az öreg kontinens értékei közé tartozik? Netán a terroristák több száz halottat követelő esztelen robbantásaira, a közbiztonság szétzilálására vágyakoznak Ön szerint a németek, az olaszok, a lengyelek, a magyarok?

Vagy csak egy eszement pénzember akarja a bevándorló áradaton keresztül saját maga és üzleti köreinek merkantilista érdekeit Európára oktrojálni?

Azért tesz meg mindent Orbán Viktor levadászására, hogy eltakarítsa az útból azt az őszinte embert, aki kezdettől fogva nyíltan ki meri mondani ország-világ előtt a magyar nemzet érdekét? Az európai emberek érdekét? Azt, hogy Soros György áll a migrációs disznóságok hátterében? Kezd rádöbbeni Dzsordzsi bácsi, hogy ezt már Európa népei is tömegesen kezdik látni és érteni, amit a választási eredmények vissza is igazolnak?

Gyengülnek és buknak az emberei Dzsordzsi bácsi, veszi észre? Hollandiától Franciaországon át egészen Németországig, hogy Ausztriát vagy Csehországot ne is emlegessük. Azért kell nekimenni Orbán Viktornak, hogy ne verje tovább a dobot, hogy ne ébressze öntudatukra azokat az európai embereket, akik esetleg még nem tudnák, miről van szó?

Rossz hírem van, Dzsordzsi bácsi! Elkésett! Nagyon elkésett.

Nem véletlenül mondta Orbán Viktor: „Csak idő kérdése és nemcsak Magyarországon, de egész Európában, sőt az egész nyugati világban győzni fogunk.” Mert az emberek már tudják, hogy az igazi ellenségük a liberalizmus, a hazudozással egyenlő polkorrekt beszéd és személyesen Dzsordzsi bácsi alapítványaival, NGO-ival, civil szervezeteivel, „demokratikus” politikai pártjaival, eltartott EP-képviselőinek hadával együtt.

S bár az Ön hadserege hatalmas, de Európa 550 milliós vagy az USA többségében Trumpra szavazó 300 milliós lakossága azonban még annál is nagyobb erőt képvisel. Sokkal nagyobbat.

Mai nyilatkozatából pedig ordít, hogy a pénzén kívül nincs muníció a tarsolyában.

Az, hogy antiszemitizmussal vádolja a magyar kormányt a Soros-plakátok miatt, az akkora baromság, hogy nem is illik Önhöz ilyet mondani. Az emberek a bevándorlás elleni határozott kiállásukkal ugyanis a magyarországi zsidóságot is védik az Ön galád szándékaitól és eddigi aljas tetteitől. Eddig is azért nyilvánítottak többször véleményt több millióan az Ön kéretlen nyomulása ellen, mert ez családjukat, nemzetüket, hitüket, kultúrájukat veszélyezteti. S ezért vesznek részt most is milliószám a nemzeti konzultáción. Ehhez képest valaki  származásának Ön által sunyin vélelmezett firtatása – aminek a tettekhez semmi köze – finoman szólva nem tétel. Csak azért teszi, hogy hazugságaival megpróbálja elhallgattatni a kormányt. Egyébként hallott róla, hogy az Ön barátai, harcostársai a baloldalon Magyarország rasszista pártját, annak antiszemita megnyilatkozásokkal politikai tőkét kovácsoló vezetőjét, Vona Gábort akarják tisztára mosni annak érdekében, hogy összefoghasson a bal a szélsőjobbal a választási siker érdekében? Dzsordzsi bácsi üzleteinek érdekében! A kerítésdöntés érdekében! A migránsok beeresztése érdekében! Vagy a nyilvánvaló antiszemitizmusra Ön nem fogékony, csak arra, amit Ön a saját érdekei szempontjából annak minősít, hogy valakit ezzel megpróbáljon igaztalanul elhallgattatni, földre bunkózni?

Ne legyen nevetséges, Dzsordzsi bácsi. Ön egy 87 éves úr, őrizze meg a méltóságát! Ne beszéljen hülyeségeket!

Ezért ne vádolgassa hálátlansággal Orbán Viktort, mert elfogadta az Ön támogatását tanulmányaihoz a kommunista rendszer lebontása érdekében. Úri ember ilyet nem tesz! Nyilván Ön is önzetlenül, legjobb meggyőződése szerint segített neki! Egy népellenes rendszert akart sírba tenni az Ön közreműködésével, ami sikerült is. Örüljön neki! Ez az igazi siker! Legalább valami pozitívumot is lehet a nevéhez kapcsolni szülőföldjéhez, Magyarországhoz fűződő viszonyában.

Ezek az Ön gyenge és méltatlan érvei mind azt bizonyítják, hogy Önnek pénze és érdekei ugyan vannak, de igazsága egyáltalán nincs. A valóság páncélján (kerítésén) kicsorbulnak harcosai szablyáinak suhintásai.

Igen, háború van! Ön láthatatlan hadseregével megtámadta Magyarországot, Európát, a magyarok pedig védekeznek. Önvédelemből, mert nem akarnak elpusztulni. De nem erőszakkal, csupán azzal, hogy nyilvánosságra hozzák az Ön viselt dolgait.

És tudja meg, hogy a disznóságai ellenére magának sem akarnak semmi rosszat. Csak azt, hogy hagyjon minket békén!  

Végezetül van egy rossz és egy jó hírem, Dzsordzsi bácsi.

A rossz: a magyarok a végsőkig kitartanak Orbán Viktor mellett!

A jó: ostoba levele miatt már-már tényleg szeretem!

Várom a következőt!     

 

Soros ismét bizonyította, hogy elképesztően gyűlöli az egész magyarságot

Inkvizítor  2017.11.19.

Az emberi jogokra oly „érzékeny” Soros és a CEU-n kiképzett ügynökcsapata elképesztő agresszivitással áll ki a migránoskért, a homokosokért, a transzvesztitákért és mindenféle torzult egyéniségű személyek jogaiért, ám a tényleg jogfosztott több százezer magyarért képtelen kiállni…

Köztudott, hogy az ukrán oktatási törvény, még akkor is, ha elsősorban az oroszajkúak ellen irányult, jelentős joghátrányt okoz a kárpátaljai magyarságnak is. Elveszi az anyanyelven való tanulás jogát és lehetőségét.

Ukrajna egyik legnagyobb befolyású külföldi oligarchája, Soros György azonban mélyen hallgat az ügyben. Számára a magyar kisebbség nem fontos, a jogfosztott magyarok sorsa egyáltalán nem érdekli.

Pedig az eszközei, azaz emberei, befolyása bőven meglenne hozzá. Az ukrán „forradalmat”, a majdani tüntetéssorozatot, az orosz kisebbség elleni hecckampányt és az orosz vezetéssel jó kapcsolatot ápoló egykori ukrán elnök és vezetés megpuccsolását a budapesti CEU-n kiképzett ügynökök szervezték.

Soros CEU-n képzett ügynökei szervezték a majdani ukrán forradalmat

Cserébe Sorosnak és üzlettársainak játszották át az ukrán ipar és mezőgazdaság jelentős részét. Az imént említett CEU-n kiképzett ügynökök mind-mind fontos állami és gazdasági pozíciókat töltenek be, éberen őrködve azon, hogy Soros és bandája érdekei ne sérülhessenek.

A befolyása tehát meglenne Ukrajnában Sorosnak ahhoz, hogy tegyen a tényleg jogfosztott emberekért, ám sem neki, sem a CEU-s ügynökeinek eszük ágában sincs a kisujjukat sem mozdítani a kárpátaljai magyarságért…

Sokadszorra bizonyítja ezzel Soros, hogy gyűlöli a magyarságot, a magyarokat, ennek ellenére még mindig vannak olyan magyar balliberális pártok, újságírók, akik némi aprópénzért, gátlástalanul kiszolgálják Soros Györgyöt Magyarországon. Hogy ezzel elárulják ők is a kárpátaljai magyarságot? Nekik ez simán belefér!

SOROS: ORBÁN FEJÉT AKAROM!

Soros György személyesen üzent hadat a magyar kormány ellen. Az élete során már vagy féltucat független országot megpuccsoló spekuláns maffiafőnöknek nevezte Orbán Viktort. Közben magát mentegette migráns-ügyben, logikája az egyszeri tolvajé: ő nem lopott, csak elvett. A gazda szavára Budapesten is megindultak a Soros-legények, Belgrádban meg az oligarcha fiát köszöntötték a magyar nagykövetség összemocskolásával.

„Szabadságot Ahmed H.-nak!” – többek között ezt a feliratot festették fel a hétvégén a belgrádi magyar nagykövetség bejáratára. Az említett illető ugye az a szír férfi, aki két éve a magyar határ ostromát vezényelte, most meg a pesti és brüsszeli liberális elit felmentését követeli. Na, most, ha van ország, ahol az agresszív díszmigránst egészen biztosan nem éltetnék, az Szerbia!

A migráns-inváziót a délszláv ország finoman szólva is megszenvedte-megszenvedi, ami egy belgrádi fiatalnak egy tál csevapcsicsa, és egy Crvena Zvezda meccs között eszébe jut, nos, az egészen biztosan nem a szír férfi melletti látványos kiállás.

Ez a Soros-birodalom szerb lerakatainak műve, bizonyítani kellett a gazdának. Főleg, hogy éppen a feliratozó grafitizéssel egy időben tárgyalt Belgrádban a jövendő keresztapa, Alex Soros. Budapesten meg közben Gulyás Marciék villogtak, hogy tegnap helyüket átvegye a Momentum sokadik népszavazási performansza. Ők persze egymást is utálják, hiszen egy kasszából jön a pénz.Most egymásra licitálva játszottak felvezető zenekart Soros tegnapi nagy fellépéséhez.

Az amerikai spekuláns nagyot akart dobni: alapítványa a nevében „cáfolta” a nemzeti konzultáció érveit, ő meg felhívatta magát a Financial Times szerkesztőjével: legyen már oly jó, álljon neki mikrofonállványt játszani.

Soros mentegetőzéseivel nem fárasztanám a Kedves Olvasót, azok valóságtartalmát tegnap már pontról pontra megvilágították tanult kollégáim. Összegezve: Soros György konkrétan azt tette, amivel a konzultációt vádolta: csúsztatott és hazudott. Régi, bírósági tolvaj-trükk ez. A rabló azt veti az ügyész szemére, amit éppen ő tett. És tény: a lopásban neki van a legnagyobb szakmai tapasztalata a teremben, ő ismeri legjobban a „csíziót”.

Engedelmükkel csak néhány tényt – összefüggést idéznék fel.

Soros György a kezdetektől támogatja a migráns-behozatalt. Az afrikai és arab inváziót az Amerikai Egyesült Államok iraki, afganisztáni, líbiai és szíriai beavatkozása idézte elő. Washingtonban az elnök akkor Barack Obama, a külügyminiszter Hillary Clinton volt. Soros támogatta kampányaikat, kölcsönösen legjobb barátaik közé sorolják egymást. Clintonnak az oligarcha a WikiLeaks szerint személyesen is adott utasításokat.

Soros György azonban nem Amerikától, hanem az Európai Uniótól követeli a migránsok tömeges befogadását – hogy most már nem évi egymillióról beszél, megelégszik „csak” háromszázezerrel, ez viccnek is rossz. Soros emberei – alapítványa saját kiadványa szerint is – százszámra ülnek az Európai Parlamentben. Az EP csak bevándorló-barát határozatokat fogad el.

Soros Györgyöt előzetes bejelentés nélkül is fogadják az Európai Bizottság vezetői, élükön a vele ölelkező Jean-Claude Junckerrel. Az EB kizárólag a migráns-inváziót támogató döntéseket hoz.

Soros György alapítványai tüzelik fel afrikai és ázsiai szerencsétlenek millióit, hogy induljanak Európa felé. Ők is fuvarozzák őket át a tengeren. Az Európai Unió ennek megakadályozására alig tesz valamit.

Soros György a migránsokból nem kérő országok megfegyelmezését követeli. Az Európai Bizottság tagjai Emmanuel Macron és Angela Merkel mellé sorolnak, sőt, helyenként rá is licitálnak. Jönnek a szankciók Budapest, Prága, Pozsony és Varsó ellen.

Véletlen lenne mindez? Tényleg nincs ehhez az egészhez semmi köze Soros Györgynek? Nincs terv, koncepció?

Tegnap a Financial Timesnek adott interjújában Soros lényegében hadat üzent a magyar kormánynak, az országot maffia-államnak nevezve. Eleve érdekes hallani ezeket a szavak olyasvalakitől, aki jó féltucat független kormányt döntött meg, nemzeti fizetőeszközök sorát értéktelenítette el a legpiszkosabb alvilági módszerekkel. Mert ezek azok voltak Grúziától Ukrajnáig, Londontól Párizsig, hiába nevezi ezt „politikai technológiának” vagy „tőzsdei éleslátásnak”.

De hagyjuk is ezt, nem a széplelkek korát éljük. Soros hétindító vadulásának egyértelmű az üzenete: mostantól ránk uszítja birodalma összes vérebét! Ami most kezdődik, ahhoz képest Ron Werber és Simicska Lajos eddigi mocskolódó kampányai kósza diákcsínyeknek tekinthetőek.

Az Orbán–kormány megítélésétől, saját világnézettől függetlenül, mindenkinek legyen tiszta: itt egy idegen ország milliárdosa avatkozik be Magyarország belügyeibe, akarja manipulálni a magyar választók döntését! Ő akarja megszabni, hogyan éljünk saját hazánkban!

 

Soros megfenyegette Magyarországot, és összevissza hazudozik

KOVÁCS ANDRÁS2017.11.20. 14:32

Öt nappal a nemzeti konzultáció vége előtt Soros György személyesen indított támadást Magyarország ellen. Az egyébként ritkán nyilatkozó milliárdos tőzsdespekuláns nem szóvivőjén, vagy alapítványain keresztül, hanem saját hangján keresztül szólalt meg és nyíltan támadja a nemzeti konzultációt. Soros a nyílt küzdelem helyett a tagadást választotta, egyszerűen letagadja a korábbi saját javaslatait és letagadja brüsszeli befolyását, miközben cikkek, nyilatkozatok bizonyítják, hogy ő maga javasolta az EU-nak a migránsok betelepítését, valamint dokumentumok, fotók, tények bizonyítják brüsszeli befolyását is. Soros György a felső korlát nélküli betelepítésről szóló EP szavazás előtti napokban is Brüsszel bevándorlásügyi főelőadójával egyeztetett, majd neki és az Európai Parlamentben ülő „megbízható szövetségeseinek" köszönhetően tető alá is hozták az eddigi legliberálisabb migránspárti állásfoglalást.

Soros György egészen a Financial Timesig szaladt, hogy megtámadja Magyarországot és a konzultációt, és megossza a világgal „félelmeit" a magyarországi helyzettel szemben. Van ebben a nyilatkozatban minden, ami a manipulációhoz kell: fenyegetés, vádaskodás, hazugság, csak éppen egyenes beszéd nincs.

Mint egy rajtacsípett bűnöző

A spekuláns választhatta volna a nyílt sisakos támadást is, és elmondhatta volna, hogy nem ért egyet a magyar kormány bevándorláspolitikával, mert ő a „nyílt társadalomban", Európa migránsokkal való elárasztásában és egy nemzetállamok nélküli egyesített Európában hisz, de nem ezt tette, hanem ezúttal is az álszenteskedést és a tagadást választotta. Mint a rajtacsípett bűnözők döntő többsége, ő is ártatlannak vallja magát, és tagad mindent, még azt is, amit ő maga írt, mondott, cselekedett korábban.

Soros György már a saját korábbi javaslatait is letagadja, pedig az internet sem felejt

Forrás: --

Soros György azt mondja, hogy nem ő irányítja az Európai Unió döntéshozatali folyamatát, és „a migrációs válság kezelésére vonatkozó döntéseket az EU tagállamai, intézményei hozzák, ezeknek részese a magyar kormány is". Azt azonban elfelejti közölni, hogy iszonyatosan erős a befolyása az uniós döntéshozatalra, az Európai Parlamentre és az Európai Bizottságra. Mindenhol ott ülnek az emberei, saját nyilvántartásuk alapján is legalább 226 EP-képviselőt tartanak számon, mint Soros György megbízható szövetségeseit, akikkel számos módon tartják a kapcsolatot és gyakorolnak rájuk befolyást, ahogy az brüsszeli alapítványának kiszivárgott dokumentumaiból is tudható.

Mintha Soros hazajárna Brüsszelbe

Soros György ebben az évben legalább kétszer is járt a brüsszeli vezetőknél, áprilisban maga Juncker fogadta, éppen akkor, amikor a Magyarországról szóló EP-meghallgatást tartották és a hazánkat elítélő EP-határozatot is elfogadták. Soros György néhány napja is felkeresett több brüsszeli vezetőt, a pontos listát nem lehet tudni, mert sem Sorosék, sem az EU illetékesei nem tájékoztatták erről a közvéleményt.

Királyként fogadta Juncker Sorost

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Olivier Hoslet / Epa / Pool

Ami biztos, hogy találkozott azzal a Cecilia Wikströmmel, aki kulcsfontosságú Európa bevándorláspolitikájában, ő az Európai Parlament bevándorlásügyi főfelelőse. Soros és Wikström találkozóját fotó is bizonyítja. Wikström vezetésével készült el az a jelentés is, amit csütörtökön megszavazott az Európai Parlament és amely sorra teljesíti a Soros-terv pontjait, hiszen szerepel benne az EU-ba belépő migránsok automatikus elosztása,a kötelező, felső létszámhatár nélküli kvóta, a betelepítést elutasító országok megbüntetése, a Soros-féle civil szervezetek aktív bevonása a bevándorlás szervezésébe és végrehajtásába, a családegyesítések felgyorsítása, a nemzeti hatáskörök további csökkentése.

Wikström a szavazás után még ki is emelte, hogy „a kötelező betelepítéseket ellenző tagállamokat egyszerűen le kellene szavazni". Magyarul szerinte teljesen mindegy, hogy például mit akarnak a magyar emberek, rá akarják erőszakolni a tagállamokra a kötelező kvótát.

Soros letagadja saját javaslatait

Soros még közleményt is kiadott, amelyben pontról pontra letagadja a saját korábbi javaslatait, amelyről a nemzeti konzultáció is szól. A tény ezzel szemben az, hogy Soros már két éve is azt szorgalmazta, hogy az EU-nak a közeljövőben legalább évi 1 millió migráns befogadására kell berendezkednie, a terheket igazságosan elosztva a tagállamok között.Soros már ekkor kezdeményezte, hogy „az évente több mint egymillió menekült letelepítése érdekében az EU-nak mozgósítania kell az NGO-kat, az egyházakat és a vállalkozásokat is. Ehhez nem csupán megfelelő finanszírozásra lesz szükség, de a szponzorok és a migránsok összekötéséhez a humán- és IT-kapacitásokat is bővíteni kell".

Szervezett módon, kötelező kvóta alapján migránsok millióit telepítené Európába Soros

Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

Soros egy éve is megerősítette, hogy kifejezetten támogatja a bevándorlást: „Európa idősödő népességére tekintettel több előnye van a migrációnak, mint amennyibe az integráció kerül. (...) Az EU-nak jelentős számú menekültet kell befogadnia a frontországokból, mégpedig biztonságos és rendezett módon. (...) Az EU-nak elégséges anyagi forrást kell biztosítania egy átfogó migrációs politikára.)

Azóta azt látjuk, hogy ezek sorra teljesülnek, az EP által elfogadott állásfoglalás gyakorlatilag legalizálja és támogatja az Európa történő gazdasági bevándorlást, és bevonná az NGO-kat is a menekültügyi eljárásokba, lehetővé tenné nekik, hogy a tagállamokat megkerülve „szponzorként" lépjenek fel a migránsok befogadásáért.

Soros lebontotta volna a kerítést

Soros György most az is tagadja, hogy le akarja bontatni a kerítést, meg akarja nyitni a határokat a bevándorlók előtt, holott már a magyar kerítés felépítésekor azt nyilatkozta, hogy „a mi tervünknek a menekültek védelme a célja, és a nemzeti határok jelentik az akadályt". Rá egy évre, 2016 októberében a Die Weltben megismételte, hogy a migránsok meg fognak térülni, és egyes EU-tagországok határkerítéseket emelve önző migrációs politikát folytatnak szomszédjaik számlájára. Ez szerinte aláássa a globális sztenderdeket. 

Soros a kötelező kvóta alapelvét is már 2015-ben megfogalmazta. 2015. július 26-án éppen a Financial Timesban írta le, hogy a kvóták végrehajtását komolyabban kellene venni, mert szerinte ez lehetne az EU-s felelősségmegosztás elvének alapja, de ha ez nem lesz egy állandó és kötelező eleme a közös uniós menekültügyi rendszernek, az egész össze fog omlani.

Soros György a magyar határt védő kerítést is lebontaná

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Hitellel a migránsokért

Soros kezdettől a migráció és a migránsok finanszírozásának megoldására is tesz javaslatokat. „A menedékkérőket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kell támogatnia, ehhez pedig – AAA státusát felhasználva – hosszú lejáratú kötvényeket bocsáthatna ki". A milliárdos szerint a tagállamoknak hitelfelvétellel kellene előteremteniük a szükséges forrásokat. Az ezzel kapcsolatos állásfoglalását 2016. április 6-án tette közzé a The New York Review of Books internetes oldalon.

2016 júliusában a Foreignpolicy.com portálon Soros 7 pontos tervet is közölt a migráció segítésére. Az akcióterv 1. pontja akkor is az volt, hogy az EU-nak és a világ többi részének nagyszámú menekültet kell befogadnia. Közös európai menekülttáborok felállításáról és a migrációra fordított költségkeretek növelésének szükségességéről, például európai adók bevezetéséről is beszélt.

2016 októberében Soros a Die Weltben már arról győzködött, hogy az EU-nak jelentős számú menekültet kell befogadnia a frontországokból, mégpedig biztonságos és rendezett módon (...) az EU-nak elégséges anyagi forrást kell biztosítania egy átfogó migrációs politikára. Becslések szerint ez évente 30 milliárd eurót venne igénybe." Soros tavaly június 30-án Brüsszelben azt javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a mezőgazdasági és kohéziós uniós kiadásokat.

Az amerikai tőzsdespekuláns nyíltan megfenyegette Magyarországot

Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

Soros most sem a levegőbe fenyeget

Soros mostani nyilatkozatának legárulkodóbb pontja a fenyegetés, szerinte „eljött az ideje annak, hogy a többi EU-tagország kormánya erőteljesebb választ adjon arra, ahogy Orbán a civil társadalommal bánik, és foglalkozzon a magyarországi jogállamisággal kapcsolatban felmerült félelmekkel is". Soros - aki most tagadja, hogy bármilyen befolyása lenne az uniós döntéshozatalra - pontosan leírja a most zajló és várható brüsszeli forgatókönyvet, amelyre Magyarország számíthat.

Ezzel saját magát buktatta le. Fenyegetőzik a Magyarország elleni fellépéssel, a jogállamisági eljárással, emlegeti a „civileket". Soros most sem a levegőbe fenyeget, hiszen épp ehhez a forgatókönyvhöz keresik a szereplőket, a díszletet és az alkalmat. Az EP LIBE Bizottságban már készül a Magyarországot elítélő Soros-jelentés, az Európai Bizottság a Soros érdekeit sértő ügyekben (NGO-k átláthatósága, lex CEU) már folytatja a kötelezettségszegési eljárásokat, december 7-ére újabb meghallgatást szerveznek Magyarországról).

Érdekes párhuzamok

Mint arról korábba beszámoltunk, szombaton éjszaka ismeretlen tettesek megrongálták a Magyarország belgrádi nagykövetségének helyet adó Collegium Hungaricum épületét. A homlokzatra anarchista jelképeket és feliratokat festettek. Többek közt ezt: Szabadságot Ahmed H.-nak. A szír férfi az a terrorizmussal vádolt migráns, aki 2015 szeptemberében egy hangosbeszélőn keresztül kerítésbontásra és a rendőrök megtámadására uszította a határon felgyűlt migráns tömeget. A Pesti Srácok forrásai szerint a rongálás mögött Soros György által finanszírozott civil szervezet aktivistáit sejtik.

Kevéssé meglepő módon éppen ezzel a rongálással egy időben tett ki egy képet a Facebook-oldalára Soros György fia arról, hogy Alekszander Vucsics szerb elnökkel tárgyalt az esetleges uniós csatlakozásról, valamint a nyílt társadalom minél szélesebb körű elterjesztéséről a déli szomszédunkban.

 

Megváltozott a nyugat véleménye Magyarországról. Hatalmas dicséret érkezett

“A népszerű Orbán Viktor Magyarországa szárnyal. A gazdasági növekedés 2,9 százalékos és azt is meghaladó, a munkanélküliség csökkenő (…) a...

 

“A népszerű Orbán Viktor Magyarországa szárnyal. A gazdasági növekedés 2,9 százalékos és azt is meghaladó, a munkanélküliség csökkenő (…) a nacionalista kormányok nem hozták hátrányos helyzetbe Lengyelországot és Magyarországot. A befektetők félelmei alaptalanok voltak” – írta a La Repubblica című olasz balközép napilap pénteken az európai országok gazdasági fellendülését bemutató cikkében.

A Technológia északon, ipar keleten. A növekvő Európa sok arca című írás a növekedni nem képes olasz gazdaság elmaradását az észak-, valamint kelet-európai államokban zajló fellendüléssel állítja szembe, többek között Svédországot, Izlandot, Lengyelországot és Magyarországot hozva fel példaként.

“A gazdasági és szociális politika, valamint a támogatottság keresésének legkülönbözőbb receptjeivel egy heterogén térség mutat gyarapodást, amely Reykjavíktól és Stockholmtól Budapestig, Madridtól Prágáig és Pozsonyig terjed” – fogalmaz az újság berlini tudósítója, Andrea Tarquini által jegyzett cikk.

Magyarországról kiemeli, hogy a növekedést közmunka jellegű szociális intézkedésekkel és a külföldi befektetőknek nyújtott “végletes” kedvezményekkel sikerül biztosítani, “de működik: az Audi és a Mercedes Magyarországon gyártja csúcsminőségű modelljeit”. Hozzáteszi, hogy a visegrádi négyek országai “ipari befektetéseket vonzanak, és ezzel egy időben védelmet nyújtanak a fogyasztóknak” a külföldi tőke “sokkoló” értékváltozásaival szemben. A La Repubblica megjegyzi: “számos gazdasági recept van, amely ugyanazt bizonyítja: a növekedés lehetséges”.

A cikkíró szerint nacionalista kormányaik nem hozták hátrányos helyzetbe Lengyelországot és Magyarországot. “A befektetők félelmei alaptalanok voltak: a nemzeti-konzervatívok Budapesten és Varsóban nem bénították meg a növekedést. Ellenkezőleg.”

A La Repubblica hozzáfűzte, “Orbán Magyarországa” a fogyasztókat a devizahitelek okozta “sokkal” szemben is védi. Magyarországon “magas a növekedés, csökkenő a munkanélküliség főleg Budapesten, az államháztartás rendben van” – írta az olasz napilap.

Forrás: napi.hu

 

Elmondjuk, kicsoda Gulyás Márton

ORIGO2017.09.17. 16:39

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elzavart hallgatójából a Sándor Palotát megdobáló tüntetésszervezővé lett Gulyás Márton „életművét” foglaljuk össze a következő sorokban. Hogy jutott el a zseniális balettművész Markó Iván premierjének megzavarásától a választási rendszerekről való sajátos elmélkedésig, megmosolyogtatóan sikertelen tüntetések szervezéséig vagy legutóbbi szerencsétlenkedéséig, amikor az Origo biztonsági őre kidobta a szerkesztőségből, mert "barátaival" be akart törni. Persze, nem szabad Gulyás Mártont lebecsülni: igen, saját erejéből csak ügyetlenkedésekre futja. De ha Soros Györgytől még több pénz jut hozzá, még több embert fog tudni rángatni, és akkor megpróbálja nyilvánvalóan beváltani ígéretét: az ő finomkodó megfogalmazása szerint polgári engedetlenségi mozgalmat indítani. 

Gulyás Márton mozgalmat indított a választási rendszer átalakítása érdekében. Céljuk, hogy teljesen listás szisztéma legyen Magyarországon, és ha a parlament ezt nem fogadja el október 23-áig, akkor polgári engedetlenségi mozgalmat indít. Az utóbbi egyrészt teljesen törvénytelen akció lenne, bár nagyban egybeesik a hazai Soros-szervezetek terveivel.Másrészt polgári demokráciákban nem szokás a választási rendszereket a szavazás előtt nyolc hónappal módosítani. Persze, a követelés csak ürügy. A cél a botrány, a felfordulás. Gulyás Márton hosszú évek óta a hazai baloldali-anarchista mozgalom egyik vezéralakja, éppen ezért itt az idő, hogy kicsit felelevenítsük a pályáját. 

Gulyás Márton 2012-ben tűnt föl először egy politikai tüntetésen

Már a gimnáziumban is lázadt

Gulyás egy középosztálybeli család harmadik gyermeke, édesapja Gulyás Gyula dokumentumfilm-rendező. Gulyás Márton a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjaként 19 évesen színdarabot rendezett, később Nagy Zoltánról szóló filmjével felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, de azt nem végezte el, összesen négy hónapot járt az intézménybe. Nem felelt meg a követelményeknek. Nyilatkozata szerint azért, mert túl radikális gondolkodása miatt rossz volt a viszonya a tanárokkal.Gulyás egyébként már a gimnáziumi évei alatt tüntetést szervezett az igazgató ellen.

Amikor még tetszett az állami pénz Gulyásnak

A 2000-es években szegődött a Schilling Árpád vezette Krétakörhöz. Gulyás pályafutásának egyik fordulópontja a 2008-as váltás a Krétakörön belül. Ekkor döntött úgy Schilling, hogy a hagyományos alternatív társulati forma helyett társadalmi ügyekre jobban reflektáló (esetleg jobban fizető) kreatív művészeti központot hozna létre, és kiadta a „Tessék politizálni!” jelszót. Éppen ekkor kötött három évre szóló különmegállapodást a Krétakör és a Hiller István vezette szocialista kultusztárca: összesen 300 millió forintot kapott volna a társaság.Végül összesen 120 millió forintot kaptak. Gulyás Márton ekkor nem állt ki a színre, hogy fellépjen a kormányzati beavatkozás ellen, ahogyan azt Markó Iván esetében megtette 2013 májusában. De ne szaladjunk ennyire előre.

Az első nagy rendzavarás

Gulyás 2010 után lett a Krétakör ügyvezető igazgatója, miután elődje, Gáspár Máté otthagyta a társaságot, hogy a Soros György alapítványa által fenntartott Open Society Institute művészeti és kulturális vezetőjeként folytassa – a Krétakör rendre ott is van a Soros-féle fizetési listán. Gulyás aktív politizálása 2012-ben vette kezdetét. Akkor a Hallgatói Hálózat diáktüntetésén szólalt föl. Az Index korabeli beszámolója szerint „a tüntetésen jelen lévők is csak kapkodták a fejüket, amikor a Humán Platform nevű, teljesen ismeretlen szervezet képviseletébenegy kiszőkített hajú popsztár és egy néptribun keveréke mondott gyújtó hangú beszédet”.A Humán Platform Gulyás ötlete volt: olyan ernyőt álmodott meg, amely alatt mindazok a szervezetek tömörülnek, amelyek úgymond rosszul jártak a Fidesz-kormánnyal.

Gulyás egyik legemlékezetesebb akciója volt, hogy 2013 májusában Markó Iván Az ember tragédiája című táncszínházi adaptációjának bemutatóján bekiabálásokkal zavarta meg a tapsot a Pesti Magyar Színházban. Nem tetszett Gulyásnak, hogy a Magyar Fesztivál Balett 130 millió forintos támogatást kapott a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. Gulyás akciója azért volt szánalmas és nevetséges, mert egy sikertelen művész, egy művészeti felsőoktatási intézményből kibukott fiatalember próbált szemtelenkedni a huszadik század egyik legnagyobb balettművészével, egyáltalán, az egyik legnagyobb magyar művésszel. 

Persze, óhatatlanul eszébe jut mindenkinek felidézni kettejük különbségét: míg Markó Iván első táncos volt Maurice Béjart-nál, megalapította a Győri Balettet, majd a Magyar Fesztivál Balettet, politikai rendszerektől, országoktól, földrészektől függetlenül elismert és világhírű művész,Gulyás Mártonnak művészként (ha egyáltalán nála használható ez a szó) csak a kudarc jutott.A zseni és a senki csatája zajlott Az ember tragédiája premierjén. Gulyás Mártont egyébként Markó elég hamar elhallgattatta, Gulyásnak, amikor nemcsak kiabálni kellett, hanem Markó beszélgetni kezdett vele a színpadról, sok érve nem volt.

Megverték a gyurcsányisták

Gulyás ezután is folytatta anarchista tevékenységét. 2014 januárjában megzavarta a holokauszt nemzetközi emléknapján tartott megemlékezést a Holokauszt Múzeumban. A rendezvényen arra kérte Rétvári Bence államtitkárt, hogy a kormány ne állítsa fel a Szabadság téren a német megszállás áldozatainak emlékművét. Időközben az általa vezetett Human Platformmal pénzgyűjtésbe is kezdett. A Norvég Civil Támogatási Alap ugyanis éppen a „szervezetfejlesztésre” adott közel 120 ezer eurót, ám mivel a Platform csak elméletben és informálisan létezik, a pénzt a Krétakör Alapítvány kapja – és osztja.

2014 áprilisában a Humán Platform és a Krétakör aktivistáival együtt, „Tedd magad szabaddá!” feliratú papírokkal tüntettek annak az épületnek a közelében, melyben a Fidesz eredményváró rendezvényét tartotta. Nyáron Gulyás állítása szerinta DK, „Ellenállás napja” című rendezvényén inzultálták és megverték őta Demokratikus Koalíció szimpatizánsai miután a „Cigányozás helyett baloldali megoldást” feliratú táblával tiltakozott. Ezt követően gyakorlatilag az összes kormányellenes tüntetésen feltűnt.

A ligeti balhé

2015 augusztusában azzal hívta föl magára a figyelmet, hogy a velencei biennálén a magyar pavilon kiállítását megzavarták. Gulyásék a magyar kormány kerítésépítése és menekültekkel kapcsolatos kampánya ellen tiltakoztak, NATO-szögesdróttal és a Fidesz-kormány plakátjaival vették körbe és zárták el az épületet, de az olasz rendőrség végül leszedette és elkobozta a szögesdrótot.

2016-ban is többször hallhattunk Gulyásról. Egyszer tiltakozásképpen eltávolította a választási iroda tábláit, ami miatt később 41 800 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték. 2016 júliusában, amikor a budapesti Városligetben a ligetvédőkkel együtt tiltakozott, állítása szerint eltörték az ujját, ugyanakkor a biztonsági emberek állítása szerintGulyás sebesítette meg őket azzal a vágóeszközzel, mellyel elvágta az építkezés területére történő betekintést akadályozó ponyvát.

Gulyás anarchista akcióiról ismert

Jogerősen elítélték

Idén a külföldről támogatott civil szervezetekről szóló jogszabály, valamint a felsőoktatási törvény módosítása ürügyén szólította ismét utcára (kevés) híveit Gulyás. Az anarchista aktivista festékkel öntötte le a Sándor-palotát, amiért 300 óra közmunkára ítélték. Gulyás előzetesbe is került, majd gyorsított eljárásban hozták meg az ellene szóló ítéletet. Akkor azt mondta: nagyon megviselte a 72 órás őrizet. Ez azonban nem volt igaz, a politikai aktivista hazudott, ugyanis nem sokkal az után, hogy Simicska Lajos tévéjében Kálmán Olga nevetségesen oldott, mondhatni baráti hangulatban tegeződött és csevegett vele, a tévében panaszkodott elviselhetetlen fáradtságáról, néhány perccel később már feltűnt a Planet Romeo (Gay Romeo) nevezetű társkereső oldalon. 

Gulyás a jogerős ítélet után sem állt le, és Röszkére szervezett demonstrációt, ahol át akarták vágni a határzárat. Tehát Soros Györgyhöz hasonlóan ő is ellenzi a kerítést. A fizetett aktivistának egyébként az sem tetszett, ahogyan Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje kitáncolt a kerítésbontó nyilatkozata mögül. Szerinte a kerítés Magyarország vesztét fogja okozni. 

És itt van Gulyás Márton legújabb botránya: péntek este 11 óra után legalább húsz társával be akart törni az Origo szerkesztőségébe. Az Origo biztonsági őre kidobta, erre közel egy órán át bolyongani kezdtek az irodaházban, mászkáltak a lépcsőházban, és propagandaplakátokkal összerondították az épületet.

És idézzük fel, mivel is fenyegetőzik Gulyás Márton őszre. A Soros-módszer tipikus eszközével, a polgári engedetlenségnek nevezett akciókkal. Egy idézet tőle: „fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra”. 

Ez várható tehát Gulyás Mártontól és társaitól.

 

László Petrát gyalázta, majd hisztérikus hangon tartott sajtótájékoztatót a jobbikos képviselő (videóval)

A PestiSrácok.hu operatőrét, László Petrát sértegette felvétel közben az agresszív nyilatkozatairól elhíresült Szilágyi György jobbikos képviselő az Országházban, majd kapva az alkalmon, hogy kolléganőnk egy jobbikos segédmunkatárs füle hallatára, a vele dolgozó riporterhez fordulva becsmérlő kijelentést tett Szilágyira, rögtönzött sajtótájékoztatón igyekezett mártírt kreálni magából. Egyúttal Szilágyi kezdeményezte a PestiSrácok.hu kitiltását az Országgyűlés épületéből Kövér László házelnöknél. Szerkesztőségünk kiáll László Petra mellett és visszautasítja a jobbikos képviselő rágalmait. Az egykori radikális párt politikusait egyébként arról próbáltuk faggatni, hogy a magyar zsidó közösséggel kapcsolatban Apáti István és Zagyva György Gyula a Szent Korona Rádióban elhangzott véleménye, vagy Vona Gábor a Spinoza Házban tartott előadása tekinthető-e a Jobbik releváns álláspontjának.

“ÚGY NYAKONBASZLAK, HOGY LESZÁLL A FEJED.”

Szilágyi György nem tartozik a halk szavú, az udvariasságra mindig adó, érzékenyebb lelkületű parlamenti képviselők sorába. Májusban például arról vált hírhedtté, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát,mert “állítólag kihozta a sodrából” Dömötör érvelése. Egészen pontosan azt mondta: “Gyere ki, úgy nyakonbaszlak, hogy leszáll a fejed.” Szilágyi bocsánatkérés helyett a jobbikos portálon, az Alfahíren igyekezett megmagyarázni, hogy fideszesekkel szemben olykor indokolt a durvaság.

László Petra a Magyar Televízió, az Echo TV, majd a jobbikos N1TV munkatársa volt, ahonnan beszámolóját meg sem hallgatva bocsátották el 2015. szeptemberében, mert – a későbbi bírósági ítélet szerint – megrúgott egy szír migránst, aki a röszkei rendőrsorfalat áttörve hatolt be az ország területére. Az operatőr a tárgyaláson azzal érvelt, hogy snem akart senkit bántani a rendkívül kiélezett helyzetben, csak magát védte. Emlékezetes, akkoriban kezdődött el a Jobbik migrációval kapcsolatos pálfordulása, amely a tavalyi népszavazás idején, Vona Gábor a kvótákat “bizonyos esetekben” helyeslő, az Alaptörvény módosítását elvető húzásával vált cáfolhatatlanná. László Petrát nemrég garázdaságért elítélte, de próbára bocsátotta a Fővárosi Törvényszék, a médiaszakember ellen ugyanakkor nemzetközi lejárató kampány indult. László Petrát végül a Demokrata és a PestiSrácok.hu alkalmazta.

A PESTISRÁCOK.HU KÖZLEMÉNYE

A mai napon Szilágyi György jobbikos képviselő hisztérikus hangvételű, rágalmazástól sem mentes sajtónyilatkozatot adott a Hír TV stábjának, amelyben bojkottal fenyegette meg a PestiSrácok.hu-t.

Munkatársaink ma az Országház sajtófolyosóján, a parlamenti és az általános médiaetika minden szabályát szem előtt tartva igyekeztek szóra bírni a jobbikos képviselőket abban a témában, hogy a zsidó közösséget illetően Apáti István és Zagyva György Gyula a Szent Korona Rádióban elhangzott kijelentései, vagy Vona Gábor a Spinoza Házban tartott előadása tekinthető-e a Jobbik releváns álláspontjának.

Az általunk megkérdezett Szilágyi György – a PestiSrácok.hu felvételeinek tanúsága szerint – múltjával sértegette és “Fidesz-propagandistának” minősítette a stábban operatőrként, szótlanul dolgozó László Petrát. László az interjú után – kizárólag a riporter kollégánkhoz fordulva, halkan, de kétség kívül élesen minősítette a képviselő indokolatlan durvaságát. Szilágyi György távozott, majd rövidesen visszatért a helyszínre és az ismert rágalmazó nyilatkozatot adta a Hír TV-nek. (Meg kell jegyezni, nehéz elképzelni, hogy a Dömötör Csaba államtitkárt nemrég “nyakonbaszással” fenyegető Szilágyi képviselő szívét oly mértékben összetörte volna László Petra alig hallható, privát megnyilvánulása, hogy az őszinte felháborodást váltott volna ki belőle.)

Szeretnénk nyomatékosítani, hogy a PestiSrácok.hu minden esetben a Médiaalkotmány szellemisége szerint jár el, soha nem sértegeti interjúalanyait, azonban a mai közjátékhoz hasonló jelenetek rendkívüli önuralmat igényelnek kollégáinktól. 

Szerkesztőségünk kiáll László Petra mellett, továbbá felháborítónak tartjuk, hogy a jobbikos-neoliberális média egy része örökös megbélyegzést és kiátkozást vár el vele szemben, messze meghaladva a László Petra ügyében született jogerős ítélet szankcióját. László Petrát, mint a Magyar Televízió és az ECHO TV korábbi elismert szakemberét alkalmaztuk a PestiSrácok.hu-nál operatőr-vágó beosztásban és elvárjuk a közéleti szereplőktől és a média munkatársaitól, hogy tartózkodjanak vele szemben a megbélyegzéstől és méltatlan kijelentésektől.

Huth Gergely, főszerkesztő

Videó: Ambrus Petra és László Petra/PestiSrácok.hu

 

Elszabadultak az ellenzéki indulatok a parlamentben

Szél Bernadett feljelentéssel fenyegetőzött, a zsidózásáról elhíresült Apáti István fizikai erőszakra buzdított a parlament hétfői ülésnapján.

Kérdésekre és azonnali kérdésekre válaszolt a kormány a parlament hétfői ülésnapján. A legnagyobb vihart Németh Szilárd felszólalása váltotta ki. A Fidesz–KDNP politikusa arról beszélt, hogy a baloldal megszavazta a kötelező betelepítési kvótát az Európai Parlamentben. 

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője és Hadházy Ákos, az LMP frakcióvezető-helyettes demonstrál Németh Szilárd fideszes frakcióvezető-helyettes (k) napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 20-án. MTI

Az LMP és a Jobbik képviselői elvesztették a fejüket a parlamentben

Az LMP politikusaiban komoly indulatokat gerjesztettek szavai. Szél Bernadett és Hadházy Ákos házszabályellenes módon „hazudsz” feliratot tartott a fideszes politikus mögé, így próbálták beléfojtani a szót. Elfeledkeztek azonban arról, hogy az LMP európai parlamenti képviselője is támogatja a kötelező betelepítési kvótát. Erről ugyanis korábban az LMP-s Meszerics Tamás beszélt a Klubrádióban:

„Kibontakozóban van egy olyan megoldás, amit a magyar közbeszédben le lehet egyszerűsíteni a kvótára. (…) Ez gyakorlatilag nem megy máshogy, minthogy megállapítjuk, hogy mi lenne bármelyik tagállamnak a méltányos részvétel ebben az ügyben. És ez nem megy máshogy, mint kvótával.”

Szél Bernadett annyira kikelt önmagából, hogy feljelentéssel is megfenyegette a Fidesz politikusát: „Kérsz egy feljelentést, Szilárd?” – kérdezte.

Apáti István verekedésre buzdított

A zsidózásáról elhíresült Apáti István jobbikos politikus agresszív hangnem fenyegetőzött és fizikai erőszakra buzdított, amikor azt kiabálta Németh Szilárdnak: „Mutasd meg, hogy tudsz birkózni!”

Gyöngyösi Márton lövetést kért

A házszabálysértésre az ülést vezető Jakab István többször is felhívta a figyelmet, azonban az LMP-s politikusok erre fittyet hánytak. Többen azt javasolták, hogy vezessék ki az LMP-s képviselőket. Erre Gyöngyösi Márton – aki korábban listázta volna az izraeli–magyar kettős állampolgárságú képviselőket – rátett egy lapáttal és azt kiabálta be: „Sőt, lelövetni!”

 

Morvai Krisztina kifakadt: „Bolsevikokként kezeli az EP a migrációellenes erőket” (Videóval!)

A „gyalázatos döntések hetének” nevezte Morvai Krisztina az Európai Parlament novemberi plenáris ülését, amely során elfogadták a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótát, elítélték Lengyelorzágot. Morvai szokásához híven alaposan kiosztotta Frans Timmermanst, aki korábban leantiszemitázta Orbán Viktort.

A „gyalázatos döntések hetének” nevezte Morvai Krisztina az Európai Parlament novemberi plenáris ülését, amely során elfogadták a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótát, elítélték Lengyelorzágot. Morvai szokásához híven alaposan kiosztotta Frans Timmermanst, aki korábban leantiszemitázta Orbán Viktort.

A „gyalázatos döntések hetének” nevezte Morvai Krisztina az Európai Parlament novemberi plenáris ülését, amely során elfogadták a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvótát, elítélték Lengyelorzágot. Morvai szokásához híven alaposan kiosztotta Frans Timmermanst, aki korábban leantiszemitázta Orbán Viktort.

A Jobbik listáján EP-képviselővé választott Morvai Krisztina vasárnap délelőtti közleményében emlékeztetett: a parlament megszavazta Lengyelország elítélését az „európai normák” megsértése miatt, továbbá elfogadta a „migránsok téli védelmét” biztosító tervet. A strasbourgi plenáris ülésen Morvai felszólalásában azt mondta: A bolsevik forradalom és a jelenlegi, „populistának” nevezett erők egymással egyenlővé tételéről, azonosságuk sugallásáról szóló vita címét ugyan utolsó pillanatban cselesen megváltoztatták, de a vita tartalma változatlan maradt. Az Európai Bizottság első alelnökéhez, Frans Timmermanshoz fordulva úgy fogalmazott:

Timmermans úr, Önök gyalázatos módon össze akarják kapcsolni a fejekben a bolsevizmus és a nemzeti szuverenitás melletti kiállást”

(Timmermans egyébként korábban leantiszemitázta Orbán Viktort, tagadni próbálta a Soros-terv létezését, de például már arról is értekezett, hogy Magyarország felejtse el nemzeti szuverenitását.) A Jobbik EP-képviselője korábban is egyértelműen kiállt az unió migrációs politikájával szemben annak ellenére, hogy pártja, a Jobbik a magyar parlamentben nemmel szavazott az alaptörvény-módosításra, amely megkönnyítette volna Magyarország helyzetét a felső korlát nélküli kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben. A napokban Morvai Krisztina azt is kijelentette, hogy a politika, amit ma képvisel a Jobbik, jelentősen eltér az övétől és a párt korábbi politikájától is. De ahogy a közösségi portálon is írta: jól megleszek én a Jobbik nélkül is. 

Október végén Morvai a Magyar Időknek szintén szembe ment a Jobbik migrációs politikájával. Mint arról beszámoltunk, akkor – a Jobbikkal ellentétben – határozottan védelmébe vette a magyar kormány migrációs politikáját, és kijelentette, büszke a hazájára a schengeni határok és Európa megvédéséért. Sőt, az EP-képviselő arról is beszélt, csakis egy „gonosz, ördögi terv” állhat az európai migrációs politika mögött, mert az annyira „abszurd, életszerűtlen és embertelen”. 

(pestisracok.hu)

 

Totális bukás szélén táncol Merkel

Kovács András   2017.11.18.                           

A német jobboldali választóknak úgy tűnik kezd nagyon elege lenni Angela Merkelből és a CDU-ból. A hetek óta zajló koalíciós előtárgyalások nem sok szavazónak nyerte el a tetszését, amit nagyon jól mutat egy most nyilvánosságra került felmérés.

A Civey Intézet adatai szerint 17 éves mélypontra zuhant a CDU népszerűsége, így jelenleg csupán 29 százalék szavazna az alakulatra. Az SPD 21, a bevándorlásellenes AfD 15, a liberálisok és a Zöldek 11-11, míg a Die Linke 10 százalékon áll. Világosan látszik, hogy az AfD az elmúlt hetekben is nagyon sok CDU-szavazót megnyert magának. Míg az AfD a parlamenti megmérettetésen még csak 12 százalékot kapott és a CDU 33-at, addig mostanra az egyik erő három százalékot nőtt, míg a másik ennyit csökkent. 
CDU/CSU-EPP: 29%
SPD-S&D: 21% ↑
AfD-EFDD: 15% ↑
FDP-ALDE: 11%
GRÜNE-G/EFA: 11%
LINKE-LEFT: 10%#AfD

Miközben tovább zuhan a CDU Merkel csak arról tud beszélni, hogy érdemes egy "második fordulót" tartani és tovább küzdeni a kormányalakításért. A CDU elnöke hangsúlyozta, a kormány megalakítása annyira fontos feladat, hogy akkor is küzdeni kell érte, ha a tárgyalás "biztosan kemény lesz". Hozzátette: minden nehézség ellenére azzal a szándékkal folytatja a megbeszéléseket, hogy a négy párt teljesítse "a választóktól kapott kormányalakítási megbízást". Az egyeztetések elhúzódását azzal magyarázta, hogy a négy pártnak nagyon eltérő elképzelései vannak, és igen bonyolult ezeket összehangolni.

Egy pénteken ismertetett felmérés szerint a németek 68 százaléka úgy véli, előrehozott választásokat kell tartani, ha végképp kudarcba fulladnak a tárgyalások a Jamaica-koalícióról. Merkel minden bizonnyal elkerülne egy ilyen szituációt, mivel hétről-hétre veszíti el a szavazóit, így egy előrehozott voksolás megpecsételné a sorsát. Az is jól látszik azonban, hogyha létre is jön a négypárti koalíció, az minden lesz, csak stabil nem. Németország tehát a totális bizonytalanság felé sodródik, ez pedig Magyarországnak sem jó.

DALAI LÁMA: "HAGYJUK ABBA AZ IMÁDKOZÁST PÁRIZSÉRT"

A buddhista szellemi vezető tőle szokatlan hangú üzenetet fogalmazott meg a párizsi merényletek kapcsán. Vajon mi késztette erre? Kiderül a cikkből.

Ezekben a napokban mindenki a részvét és a szolidaritás hangján szól Párizsról és a terrortámadások áldozatairól. Ebben a hangulatban furcsának tűnhet a dalai láma legújabb nyilatkozata, melyet a Deutsche Welle rádiónak adott. A száműzetésben élő buddhista szellemi vezető a következőket mondta:

"Ezt a problémát nem oldhatjuk meg egyedül imádsággal. Én buddhista vagyok és hiszek az imádság erejében, de ezt a problémát az emberek teremtették,  és most Istent kérjük, hogy oldja meg. Ez nem logikus. Isten azt mondaná, oldjátok meg magatok, hiszen ti hoztátok létre."

Egyben reményét fejezte ki, hogy a 20. század erőszakhulláma nem vérezi át a 21 századot is.

"Az emberi értékek, a harmónia, az összetartozás szisztematikus megközelítésére van szükségünk - mondta. - S ha belevágunk ennek megvalósításába, akkor ez a század, reményeim szerint, más lesz, mint az előző. Mindenkinek ez az érdeke. Dolgozzunk hát a békéért a saját családunkban, a társadalomban, és ne Istentől, Buddhától, vagy a kormányoktól várjuk a segítséget" - fogalmazta meg kritikának is beillő tanácsait a szellemi vezető.

 

Toroczkai otthagyná a Jobbikot, ha koalícióra lépnének egy balliberális párttal

Szerda este, a Polgári Mulatóban beszélgetett Raffay Ernő történész, Nógrády György magyar biztonságpolitikai szakértő, valamint Toroczkai László, a Jobbik alelnöke a migrációs válságról, azon belül is a téma: Újkori háború folyik Európa ellen! címmel.

Szerda este, a Polgári Mulatóban beszélgetett Raffay Ernő történész, Nógrády György magyar biztonságpolitikai szakértő, valamint Toroczkai László, a Jobbik alelnöke a migrációs válságról, azon belül is a téma: Újkori háború folyik Európa ellen! címmel. Az est folyamán az előadók egyetértettek a migráció okozta problémákban, ismertették álláspontjukat a témával kapcsolatban. A PestiSrácok.hu is ellátogatott az eseményre, ahol megtudtuk: Toroczkai László otthagyná alelnöki pozícióját, ha Vona koalícióra lépne bármely balliberális párttal.

A felszólalók hosszasan beszéltek a migrációs hullám okozta negatív hatásokról, Toroczkai László pedig elmondta, szemtanúja lehetett, amint Ásotthalmon (ahol egyébként a radikális jobboldali politikus polgármesteri pozíciót tölt be) 2012-ben egy körülbelül ötven fős “Kongóból érkezett néger törzs” jött át a határon és a két méteres “ébenfekete társaság” elkezdte verni az autója tetejét. Ekkor kezdett el Toroczkai gondolkodni a határzár építésének ötletén, s hozzátette, élete legszebb napja volt, amikor Szijjártó Péter bejelentette, megépül a kerítés. Beszédében kitért arra is, szerinte politikai okokból indult meg a tömeges migráció Brüsszel nyomására, és érdekesnek tartja, milyen gyorsan és szervezetten reagált erre a migráció.

Nehezen tudjuk elképzelni, amint ülnek a kongói dzsungelben ezek a két méteres kigyúrt fiatalemberek, egyszer csak valakinek “lámpa gyulladt a feje felett” és azt mondta: figyeljetek már, menjünk Monakóba! Mire a “törzsfőnök” elmagyarázta mi a különbség Monakó és Monte-Carlo között. Mindezek után valamelyik előkapta az okostelefonját (mert természetesen mindegyiknél van egy) és így szólt társaihoz: van itt egy település, Ásotthalom! Menjünk azon keresztül! Valószínűleg nem így történhetett, ennek ellenére mégis szervezetten érkeztek.

-mondta Toroczkai, s kiemelte: a migránsok többsége egyébként képtelen lenne elhelyezkedni az Európai munkaerőpiacon, és nem is áll szándékában. Szerinte a liberálisok a legnagyobb “tömeggyilkosok”, ha csak azt tekintjük, hány nőt erőszakolnak, gyilkolnak meg évente, és erről csakis a liberális propaganda tehet.

Nem kell magyarázni, miért tűnik összeegyeztethetetlennek a Jobbik alelnöke és Vona Gábor kijelentése, miszerint neki nem számít ki jobboldali, baloldali, konzervatív vagy liberális, ugyanúgy képviselni akar mindenkit.

Ennek utánajárva a PestiSrácok.hu megkérdezte Toroczkai Lászlót, hogyan tud Vona nézeteivel azonosulni, mire a következő választ kapta portálunk:

Én magam is számítok az áshotthalmi baloldaliak szavazataira, azt nem tudom hogy meleg van-e vagy maradt-e, szerintem a radiátor az ami meleg, beszéljünk nyíltan, homoszexuálisok. Mindig is azt vallottam, hogy nem vagyok kíváncsi mások szexuális életére, úgy gondolom, nehéz lenne megállapítani kinek milyen aberrációja van. Én a jobbik elnökségi ülésein ülve egyáltalán nem vettem észre azt, hogy olyan nagyon jelentősen megváltozott volna az atmoszféra. Számomra a nemzet az első. Egyébként amikor Vonával komoly konfliktusba kerültem, akkor még Fidesz-ügynöknek is titulálták.

Végezetül feltettük a nagy kérdést: ha tegyük fel, a DK-val létrejönne egy Jobbik koalíció, otthagyná a  jelenlegi alelnöki pozícióját?

IGEN.

Forrás: PestiSrácok.hu, 

 

Szél Bernadett „butaországról” szónokolt

2017. 11. 20.

Szél Bernadett a gyermekjogok világnapja alkalmából azon véleményének adott hangot, hogy Magyarországon ma a gyermekek nem kapják meg a lehető legjobb oktatást.

Szél Bernadett napirend előtt elmondta: „okosforradalom” zajlik a világban, a XXI. század nyertesei olyan egyetemekről kerülnek ki, mint amilyen a CEU, amit a magyar kormány be akar záratni.

Szerinte Orbán Viktor „butaországot” akar csinálni Magyarországból, az a lényeg, minél kevesebb tudással rendelkezzenek az emberek, mert így könnyű lesz megvezetni őket és be lehet állítani gyártósorok mögé kevés pénzért. Az LMP-s politikus azt mondta, pártja megduplázná a pedagógusok bérét és a diákoknak normális iskolát teremtenének.

Rétvári Bence válaszában azt mondta, az elmúlt években 500 milliárd forinttal növelték az oktatási kiadásokat. Nincs még egy olyan ország, ahol ilyen mértékben emelkedett volna a pedagógusok bére – mutatott rá.

Szerinte ha az LMP lenne kormányon, akkor évi 360 ezer forintot vennének ki egy átlagos középiskolai tanár zsebéből. Ezt a párt által javasolt személyi jövedelemadóval magyarázta, szerinte ugyanis azzal 75 ezer forintot adózna ez a pedagógus a mostani 46 ezer helyett.

MTI, demokrata.hu

 

A migránsok okozzák Merkel vesztét? - Németország totális bizonytalanságban!

Otto von Bismarck   2017.11.20.

A jelek szerint Angela Merkel, bár pártjával megnyerte a választást, mégis bukásra áll. A Jamaika-koalíció terve dugába dőlt, és egyik jövőkép sem túl biztató a kancellár számára. Ha bukik, annak legfőbb oka az elhibázott migrációs politikája lesz, amellyel milliós nagyságrendű muzulmán hordát szabadított rá Németországra.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap este összeomlott a koalíciós tárgyalásokat előkészítő egyeztetés, mert a jobboldali, piacpárti liberális párt, az FDP fölállt a tárgyalóasztaltól.

Abban minden szakértő és média egyetért, hogy ez Angela Merkel kormányzásának legsúlyosabb politikai válsága. A kivezető út mindegyike könnyen elvezethet Merkel bukásához. Persze ez nem szükségszerűen fog megtörténni, de minden eddiginél nagyobb az esélye a kancellár távozásának.

Mi történhet ezután?

* Az államfő és Angela Merkel ráveszik az FDP-t a tárgyalások folytatására.

* Angela Merkel vagy a Zöldekkel vagy az FDP-vel kisebbségi kormányt próbál összehozni.

* A Jamaika koalíció helyett megpróbálnak ismét egy CDU/CSU-SPD nagykoalíciót létrehozni

* A Bundestagot föloszlatják és a lehető leghamarabb új választást tartanak.

Nézzük meg részletesen, hogy mit is jelentenek ezek a lehetőségek és mennyi ezeknek a valószínűsége:

Mégis folytatják…

Erre kevés az esély, hiszen Christian Lindner, az FDP elnöke nagyon keményen fogalmazott, amikor fölálltak a tárgyalóasztaltól: nincs meg a szükséges bizalom. Anélkül pedig nem fog menni.

Ráadásul csekély az esély arra is, hogy a Zöldek hajlandóak lennének föladni a migránspátyolgató politikájukat, amely viszont teljeséggel elfogadhatatlan a liberálisoknak, hiszen maga Lindner határozottan kijelentette a kampányban:

„A nyitott határok elve és a szabályokról való lemondás nem liberális felfogás, hanem annak pont az ellenkezője, a szabadságnak jogállamiságra van szüksége”

Többi között itt üt vissza Merkel migrációs tévútja. Merkel ugyanis azért kényszerülne bevenni a baloldali migránspátyolgató zöldeket is a koalícióba, mert pártszövetsége, a CDU/CSU ugyan nyert, de 8 százalékot zuhant az előző választáshoz képest. Ezzel szemben megerősödött és szavazók millióit szívta el Merkeléktől a bevándorlásellenes AFD. Ezek a szavazók hiányoznak most Merkelnek ahhoz, hogy a Zöldek nélkül, az FDP-vel tudjon kormányt alakítani. Ha pedig most engednének a Zöldeknek, és családegyesítés címén újabb százezreket engednének be Németországba, az az AFD további erősödéséhez vezetne, ráadásul a költségvetést is borítaná.

Mindezek okán kicsi az esély arra, hogy folytatják a Jamaika koalíciót előkészítő tárgyalásokat. Erre utal az is, hogy a Zöldek ismert személyisége, Jürgen Trittin már az SPD-t kapacitálta a nagykoalíció folytatására, kijelentve, hogy másként többségikormány lehetőségét nem nagyon látja... A Zöldek társelnöke Cem Özdemir pedig kompromisszumképtelenséggel, egy másik zöld politikus pedig egyenesen populizmussal vádolta a liberálisokat.

Ezzel szemben az áll, hogy az előrehozott választásokat mindenki igyekszik elkerülni. Ezért mind az államfő, mind pedig Merkel megpróbálja a következő napokban rávenni az FDP-t a tárgyalások folytatására.

Ebben az esetben a Zöldeknek engedniük kell, mert különben könnyen ők lehetnének a bűnbakok az előrehozott választásokért. Viszont a Zöldek tárgyalódelegációjának helyzetét nehezíti, hogy az esetleges engedményeiket el kell fogadtatniuk a baloldali, sokszor szélsőségesen anarchista párttagsággal…

Magyarán, ha mégis újrakezdenék a tárgyalásokat a Jamaika koalícióról, közel sem biztos, hogy végül sikerrel járnak.

Kisebbségi kormány

Ha valami árt Németországnak és Európának az a német kisebbségi kormány. Elviekben persze lehetséges, hogy Merkel vagy az FDP-vel vagy a Zöldekkel kisebbségi kormányt alakít, ám a folyamatos külső kompromisszum keresés minden bizonnyal egy gyönge, erőtlen, határozott irány nélküli, bukásra ítélt kormányzást hozna.

Ráadásul a legtöbb párt már jelezte, hogy nem tartja járható útnak a kisebbségi kormányt, mert Németországnak stabilitásra, erős kormányra van szüksége.

Valójában ennek a jövőképnek a realitása a legkisebb a négy közül.

Visszatér a bukott nagykoalíció?

Szeptember 24-én,alig fél órával az urnazárás után, már az exit pollok alapján, az SPD bejelentette, hogy ők mindenképpen ellenzékbe vonulnak. A baloldali szociáldemokrata párt történelmi bukása után ez nem volt meglepő döntés. Ők azóta is ehhez tartják magukat, a párt több vezetője rögvest vasárnap este, a koalíciós tárgyalások összeomlása után ismét határozottan kijelentette, hogy álláspontjuk nem változott, ellenzékben akarnak maradni.

Korábban azonban voltak kétértelmű mondatai Schulznak. Például, hogy az SPD nem vállal szerepet egy Angela Merkel vezette kormányban. Szakértők szerint ezzel nyitva hagyta annak lehetőségét, hogy az SPD mégis belemenne a nagykoalícióba, ha nem Merkel maradna a kancellár… Kérdés, hogy ha a napokban ez a megoldás fölvetődik, hogyan reagál rá az SPD és a CDU/CSU.

Ha ez a lehetőség komolyan szóba kerül, akkor Merkelen egyre nagyobb lesz a nyomás, hogy az ország stabilitása érdekében adja át a helyét Schäublénak, aki eddig a legfőbb bizalmasa és pénzügyminisztere volt, de az SPD-nek mégis sokkal elfogadhatóbb, mint maga Merkel.

Egyelőre nem tudni, hogy egyáltalán szóba kerül-e ez a megoldás, és ha igen, akkor a pártja föláldozza-e Merkelt, vagy inkább vállalja az előrehozott választást.

Újraosztják a lapokat?

A negyedik lehetséges megoldás, amiről egyre többen beszélnek, az előrehozott választás kiírása. Bár egyelőre mind az államfő, mind Merkel igyekszik ezt elkerülni, lehet, hogy mégsem lesz más megoldás.

Ami a legfontosabb, hogy az előrehozott választás ellen szól az, hogy a közvéleménykutatási adatok szerint szinte ugyanaz az eredmény születne most is. Ezen persze a kampány változtathat, illetve az is, hogy a választók kit tartanának felelősnek a koalíciós tárgyalások bukásáért. Ezzel együtt sem várható azonban akkora elmozdulás, amely más koalíció létrehozását lehetővé tenné. Az államfő és a pártok ráadásul attól is tartanak, hogy a kudarc miatt tovább erősödhetne az előrehozott választáson a bevándorlásellenes AFD. Mi több erre utaló közvéleménykutatás is napvilágot látott már, mely szerint a CDU/CSU 3 százalékot vesztett, míg az AFD ugyanennyit nyert. Köszönhetően például az AFD elleni övön aluli ütéseknek.

Az AFD parlamenti vezérkara, középen Alexander Gauland és Alice Weidel

Ez viszont még inkább megnehezítené egy újválasztások utáni újabb koalíciós tárgyalás helyzetét.

A legfrissebb felmérések szerint ugyanakkor a német választóknak fogytán a türelme, egyre kevesebben támogatják a Jamaika koalíciót és egyre többen gondolják úgy, hogy ha nem vezetnek eredményre a tárgyalások, akkor előrehozott választásokat kell tartani.

Az előbbi lehetőségeket nézve ma az előrehozott választásnak van a legnagyobb esélye, de az is biztos, hogy az államfő és Merkel mindent meg fognak tenni ennek elkerülése érdekében.

 

Niedermüller nem érti, miért nem akarunk befogadni egyre több migránst

Az már nem jelent újdonságot, hogy a balliberális oldal teljesen másként érzékeli és értékeli a valóságot, mint ahogy az valójában megtörténik. Legutóbb azt bizonygatták, hogy nem lesz állandó be- és áttelepítési mechanizmus, előtte azt, hogy nem lesz kötelező betelepítési kvóta, még korábban pedig azt, hogy az egész migrációs válság csak a Fidesz által híresztelt álprobléma. Az ezek fényében dekódolandó legújabb közlést a DK-s Niedermüller Péter küldte bele az éterbe az ATV-n, megtoldva némi fehérember- és keresztényellenes gyűlölködéssel.

A szélsőséges liberális párt alelnöke és EP-képviselője szerint egy szó sem igaz a kormányzati kommunikáció állításaiból, miszerint mindenkit be kell engedni Magyarországra, aki Európába érkezik. Szegény Niedermüller hamis állításokkal kényszerül vitázni, hogy cáfolni tudjon valamit, a kormányzati kommunikáció ugyanis nem ezt állítja, hanem azt, hogy a betelepítési mechanizmussal a jövőben folyamatosan érkeznének Magyarországra az újabb és újabb transzportok, és mindenkit kötelesek lennénk befogadni, akiket egy kvótaszám alapján hozzánk rendel az Európai Unió vezetése. Ezt az állandó befogadási mechanizmussá bővített kvótarendszert hirdették az európai haladó erők a magyar kormány kitalációjának fél évvel ezelőtt. Azóta valósággá vált, ami miatt akkor még csak Magyarország kongatta a vészharangot: kézzelfogható közelségbe került, hogy már nem az általunk befogadandó „menekültek” létszámát határozzák meg kötelező jelleggel, csak az arányukat, amennyit be kell fogadnunk az Európába érkezőkből.

Niedermüller azt sem érti, hogy a kormány egyáltalán miért ellenkezik e nemes tevékenység ellen:

Soha egyetlen használható érvet nem hallottam azzal kapcsolatban, hogy Magyarország miért ne tudna befogadni 1200, 5200, 6200 menekültet…

Talán ő maga sem vette észre, de egyből sikerült is megválaszolnia a saját kérdését, mert az az utoljára mondott 6200 ugyanilyen dinamikusan növekedhet majd tovább 10200-ra, 50200-ra meg 100200-ra is. a határ a csillagos ég, na meg Afrika és Ázsia lélekszáma. A DK-s politikussal egy oldalon politizáló erők éppen azt ragozták a közelmúltban, hogy csupán 1294 embert kell befogadnunk, és ennyi az egész, most már ők is egyre több emberről beszélnek. Egy újabb balliberális szöveg, amelyet a rá következő balliberális szöveg hazudtolt meg. 

NÉHA ÉRDEMES LENNE MEGISMERKEDNI A VALÓSÁGGAL IS

Niedermüller Péter ráadásul ugyanúgy hülyének nézett mindenkit, ahogy egykori németországi kollégáit, akiknél néhány éve tetemes adósságot halmozott fel, majd elsunnyogott a szemük elől. Azt állította, hogy a menekültügyi rendszer értelmében csak azt kell befogadni, csak annak jár a menedék, aki megérdemli, mert háborús övezetből menekül. A kormány flegma kioktatása közben ő maga hozta fel példaként Afganisztánt és Bangladest, mint nem háborús övezeteket, ugyanakkor, ha a tekintetünket Niedermüller igazmondó szájáról áthelyezzük a valóságra, akkor mégiscsak tömegével a kontinensünkre érkező afgánokat, bangladesieket, etiópokat, eritreaiakat, nigériaiakat, stb. látunk, akik nem háborús övezetből érkeznek, mégis itt vannak, és nem otthon.

Azt is felrótta a kormánynak a DK-s politikus, hogy családbarátnak mondja magát, mégsem támogatja a menekültek családegyesítését. A magunk részéről voltak kétségeink, hogy lehetne-e ennél jobban artikulálni a kormány részéről, hogy a magyar családokat támogatja minden erejével, de úgy tűnik, Niedermüller Péterhez hosszú évek alatt sem jutott el teljes egészében a kormányzati kommunikáció.

KI EURÓPÁBÓL A FEHÉR EMBERREL ÉS A KERESZTÉNYEKKEL!

A végére kezdte igazán élvezni a DK fenegyereke, hogy egyetlen kényelmetlen keresztkérdéssel sem akasztották meg a verbális ámokfutását. Előbb az újjáépített iskolákról, kórházakról, akár teljes városokról tudomást sem véve (már megint az a fránya valóság) arról bölcselkedett, hogy Magyarország egyáltalán nem tud segíteni a szülőföldjükön a háborús övezetekben élőknek, mondván, nincs politikai mozgástere hozzájárulni a szíriai háború befejezéséhez. Miután lándzsát tört Ázsia és Afrika Európába telepítése mellett, hangsúlyozta, hogy az arabok és az iszlám része Európának. Természetesen nem hagyta félbe, és azt is kifejtette, hogy szerinte mi nem része Európának. A fehér ember és a kereszténység:

Pontosan lehet látni, hogy a fehér Európa hova vezet. A keresztény Európa oda vezet, tessék megnézni, mi történt a függetlenség napján Varsóban. Azt az Európát senki nem akarja.

(De igen, akarjuk, de niedermüller hüllők nélkül, s egy kérdés: ha felesleges a fehér ember Európában akkor ez a kreatúra mi a francot keres Európában?!!!!!-TMH-VILÁGA)

forrás: atv.hu

 

Na mi van? Megjött az utalás Gyuritól??? – „Az LMP megnyeri a választást”

Szél Bernadett péntek este a Blaha Lujza téren tartott seregszemlét aktivistáival, támogatóival. Facebook-oldalán pedig büszkén beszámolt róla, hogy „a korszakváltás már elkezdődött”.Nyelvöltés

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 4
Heti: 17
Havi: 278
Össz.: 7 121

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Ide írhatod a weboldalad új lapjának a címét
TMH-VILÁGA - © 2008 - 2017 - tmh.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: czirják székely fórum csomafalva - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »