TMH-VILÁGA

AGYMOSÁS ZAJLIK A VILÁGBAN, MINDENKI HAZUDIK, A MÉDIA, A POLITIKA, AZ EMBEREK MÁR KÉPTELENEK ÖNÁLLÓAN GONDOLKODNI ÉS EZT MIND MESTERSÉGESEN ÉRTÉK EL! A CÉL, HOGY TANULJANAK MEG ÚJRA GONDOLKODNI, ÖNÁLLÓAN CSELEKEDNI ÉS KINYILVÁNITANI VÉLEMÉNYÜKET.

Már Romániában is téma Soros György

Romániában pontosan ugyanolyan formákban nyilvánul meg Soros György befolyása, mint a többi kelet-európai országban – írja a Magyar Idők. A lapnak nyilatkozó Bogdan Duca román politológus úgy véli, a tőzsdespekuláns a Gramsci-féle marxista stratégia mentén próbál kulturális hegemóniára törni a társadalomban

Ellenőrzi, de legalábbis anyagi támogatással befolyásolja a közbeszédet. Aztán ott van a civil társadalom feletti kontroll, ami nem kormányzati szervezetek gyártását vagy a már létezők anyagi jellegű befolyásolását jelenti. A cél, hogy ezek tematizáljanak és az állami szervekkel való kapcsolattartásban a civilek egyetlen hiteles partnereiként lépjenek fel. A következő lépés a politika kontrollja. Ezt a politikusok iránti bizalmatlanság erősítésével éri el, kihasználva a politikai elit hitelvesztését. Végül minden egyes pártban megtalálja vagy beépíti oda a megbízható, ideológiailag megfelelő embereket.

– foglalta össze a Magyar Időknek a módszert a bukaresti elemző. Szerinte Soros mára inkább egy gyűjtőnévvé változott, amely egyfajta “soft powert”, háttérhatalmat fed.

Hozzátette: bár időről időre elhangzanak Sorost bíráló nyilatkozatok vezető bukaresti politikusok részéről, ilyen jellegű kormánystratégiáról nem beszélhetünk.

Az elemző kiemelte, hogy sajnos Romániában sok esetben magyarellenes vonatkozásban emlegetik Sorost, egy olyan üzletemberként beszélnek róla, aki magyar lobbitevékenységet folytat.

Magyar Idők; 

Soros György instrukciói alapján támadják Magyarországot"

Pörge Béla   2017. május 12. 17:58

Völner Pál azt követően nyilatkozott, hogy a Velencei Bizottság képviselőivel egyeztettek a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról.

Völner Pál felidézte: áprilisban került a parlament elé a külföldről támogatott szervezetekről szóló törvényjavaslat, amelynek célja, hogy növelje ezeknek a szervezeteknek az átláthatóságát. Hozzátette:

már a benyújtás előtt a Soros György által támogatott szervezetek – amelyek érintettek a törvény kapcsán – élesen támadták a tervezetet, demonstrációkat szerveztek és a külföldi fórumokon is szóvá teszik a szabályozás tervezetét."

Az államtitkár szerint pénteken a Velencei Bizottság képviselőivel szigorúan jogi értelmezés alapján végigvették a törvényjavaslat pontjait.

Sikerült feltárnunk, hogy Európában ez egy élő kérdés, több helyen is foglalkoznak ilyen szabályozással, ezen az úton halad Magyarország is"

– jegyezte meg Völner Pál.

Hozzátette: áttekintették a bizottság képviselői által feltett kérdéseket, amelyek többek között a szabályozás időtartamára, a megjelentetés felületére, az adminisztrációs terhekre, a kivételekre, valamint a jogorvoslatokra és szankciókra terjedtek ki.

Az államtitkár véleménye szerint amennyiben júniusra megszületik a bizottság állásfoglalása, a parlament azt figyelembe tudja venni.

Völner Pál szerint látható, hogy az alapprobléma nem a szabályozással van, hanem – mint fogalmazott –, hogy a bevándorláspárti szervezetek Soros György instrukciói alapján "mindenféle jogcímen támadják Magyarországot, és ez az egyik olyan felület, amit ők hasznosnak tartanak".

 

„Parádés öngólt” rúghat az MSZP a bojkottal

Az M1 információi szerint az MSZP-n belül és a baloldalon is többen ellenzik a szocialistáknak azt a döntését, hogy ezentúl nem válaszolnak az M1 és néhány más médium kérdéseire. Már pénteken, az MSZP-s bojkott első napján legalább 4-5 témában elmondhatták volna véleményüket a szocialista politikusok, de nem tették – hangzott el az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.

Az MSZP nem nyilatkozik az általuk kormánypártinak kikiáltott sajtónak – ezt a szocialisták sajtófőnöke jelentette be csütörtökön. A tiltás a köztévén kívül másik kilenc hírportálra, újságra és televíziós csatornára is vonatkozik.


Az M1 által készített hírműsorok naponta átlagosan 1,5-2 millió embert érnek el, de adott esetben ez a szám jóval több is lehet.

Elemzők szerint ezzel saját magukat hozzák kínos helyzetbe a szocialisták. A Híradó által megkérdezett szakértő szerint ezzel lemondanak a választópolgárokról.

Deák Dániel, a Nézőpont intézet elemzője elmondta: Az MSZP azzal, hogy ilyen sok sajtóterméket bojkottál, azt éri el, hogy a választópolgároknak egy jelentős részéről lemondott és hozzájuk az ő üzeneteik nem jutnak el.

Parádés öngól – így jellemezte a szocialisták bojkottját a Nyugatifény blog. Azt írják: ezzel az ellenzéki párt kijelentette, hogy nem szeretnének kommunikálni az ország felével. Azt is írják: egy politikusnak, ha emberszámba veszi az ország lakosait, „kutya kötelessége” nyilatkozni azoknak a médiumoknak is, amelyek nem az ő véleményét visszhangozzák.

A portálról tudni kell, ahogy Szigetvári Viktor – az Együtt politikusának – megfogalmazása szerint egy DK-s pártoldalról van szó.

Éppen a DK volt az a párt, amelyik 2014-ben bojkottálta az M1-et. A választások eredménye ismert mindenki előtt.

 

Bayer-kávé 2. – Süketek párbeszéde?

 Kecskés István   2017.05.11.

Bayer Zsolt publicista hétfőn délelőtt együtt kávézik majd Szél Bernadett országgyűlési képviselővel, Berkecz Balázs Együtt alelnökkel és Gulyás Márton gulyásmártonnal. Rövidítve a lovagkeresztes, az álcivil-simogató, a fütyülős és az elsőfokon elítélt bűnöző ül majd le egy asztalhoz. 

Végre!

Beszélgetnek majd egy jót, ahelyett hogy ki-ki a saját monitora mögül pocskondiázná a másikat. Mert ugye azt az internet megjelenése óta tudjuk, hogy a gép mögé bújva mindenki magas, erős, jóképű, csinos és leginkább okos. No, de majd most szemtől szembe kell ülni egymással és lehet mondani, ami a csövön kifér. 

Persze ez nem olyan beszélgetés lesz, mintha leülnének négyen (vagy többen) egy kockásabroszos kocsmában dumálni a világ dolgairól, hiszen Bayer Zsolttal egyikük sincs külnösebben jóban, mondhatni ki nem állhatják. Szél, Berkecz és Gulyás néha talán cinkosan összekacsint egy-egy ügy kapcsán (migránsok beengedése, Paks II leállítása, stb.), mert azért ők nem állnak túl messze egymástól, sőt… Vagyis hárman (vagy többen) lesznek egy ellen, de nem hiszem, hogy félteni kellene Bayer Zsoltot. 

Mivel többnyire kultúremberekről van szó, vélhetően nem dobálják majd meg egymást, remélhetőleg nem repül majd egyetlen festékes flakon sem a falnak és talán joggal bízhatunk abban is, hogy mindenki síp nélkül érkezik, mert ilyen formán nyilván Bayer Zsolt sem küldi majd el melegebb éghajlatra. 

És abból látjuk majd igazán, hogy ez nem egy baráti kávézás, mert valószínűleg egyszer sem hangzik majd el a "menj a picsába, baszd meg" mondat, amely akármilyen szomorú is, elengedhetetlen része egy haverok közt végbemenő kávézásnak. Biztosan senki sem mondja a másikra, hogy "hülye", de vélhetően az sem hangzik majd el, hogy "barom". Ezzel együtt is fontos lépést tett Bayer Zsolt azzal, hogy félretette minden ellenérzését és nem a monitor mögül küldte el említetteket a sunyiba. Párbeszédet kezdeményezett, miközben tudja, hogy meggyőzhetetlen partnerei lesznek és lássuk be nem Gulyás Márton változtatja majd meg a publicista világképét sem. 

Mi mindenesetre ott leszünk, hiszen Bayer Zsolt a mi blogunkon tette közzé a meghívást, és hétfőn élőben közvetítjük majd a párbeszédet. 

 

A bukás szélén az osztrák kormány

 Szent Benedek   2017.05.12.

"Az előrehozott választás a helyes út" Ausztriában - jelentette ki Sebastian Kurz külügyminiszter. Hozzátette:  a választóknak kell dönteniük arról, hogy merre haladjon az ország.

Kern szociáldemokrata kancellár és Kurz néppárti külügyminiszter. Hátat fordítottak egymásnak. Jön az előrehozott választás?

"Az előrehozott választás a helyes út" Ausztriában - jelentette ki Sebastian Kurz külügyminiszter pénteken Bécsben tartott sajtótájékoztatóján, és arról beszélt, hogy pártjának, az Osztrák Néppártnak, az ÖVP-nek megújulásra van szüksége.

Hangsúlyozta: a választóknak kell dönteniük arról, hogy merre haladjon az ország. A miniszter arra reagált, hogy a héten lemondott Reinhold Mitterlehner alkancellár - a kormánykoalícióban is jelen lévő ÖVP elnöke -, Christian Kern szociáldemokrata kancellár pedig ezt követően"reformpartnerséget" ajánlott Kurznak, akit sokan a pártelnöki poszt várományosának tartanak. Kurz most bejelentette, hogy az új vezető személyéről vasárnap dönt majd a párt vezetése.

Elmondta: többen kiállnak a sokadik újrakezdés mellett, mondván, hogy ezúttal minden másképpen lesz. "Azonban nem sokkal később ugyanott lennénk, ahol voltunk: a kompromisszumoknál és a folyamatos választási küzdelemnél" - állapította meg.

Arra is utalt, hogy a legutóbbi parlamenti választáson, 2013-ban a választók Werner Faymann korábbi kancellára és Michael Spindelegger korábbi alkancellárra voksoltak, az ő lemondásuk óta azonban csak politikai döntések születtek.

Az ÖVP-ről azt mondta: "Nem folytatódhat az, ami eddig volt". Aláhúzta, hogy a párt jövőbeli vezetőjének személyi és tartalmi döntéseket kell majd hoznia. Úgy vélte, hogy a pártnak a legjobb emberekre van szüksége, függetlenül attól, hogy párttagok-e vagy melyik tartományból valók.

A néppárti tartományi vezetők csütörtökön amellett foglaltak állást, hogy Sebastian Kurzot, Ausztria jelenleg legnépszerűbb politikusát szeretnék pártvezetőnek. Günther Platter tiroli tartományi vezető arról beszélt, hogy a jövőben Kurznak központi szerepet kell betöltenie a pártban, azonban ennek részleteiről a vasárnapi pártülésen születik döntés.

Hans-Jörg Schelling pénzügyminiszter, néppárti politikus egy pénteki lapinterjúban azt mondta, hogy a kancellár reformpartnerségre vonatkozó javaslata nem hihető, Kern tisztességtelenül viselkedik, folyamatos választási kampányt folytat. A média utóbbi napokban folytatott találgatásaiban Schelling neve is felmerült mint lehetséges alkancellárjelölt.

 

Itt az első ország, amit Merkel tönkretett a migránssimogatásával!

 2017-05-12 a2z news

A törökországi helyzet és a migráció aggasztja Boriszovot, Bulgária kormányfőjét.

“Semmi jóra nem lehet számítani. Déli szomszédunk gazdasági válságba süllyed, és aligha tudja majd ellátni a területén élő nagyjából 3 millió menekültet” – mondta Bojko Boriszov. A bolgár miniszterelnök szerint a határ török oldalán már most észrevehető egy jelentős migrációs mozgás. “A határellenőrzést tovább erősítettük, és készen állunk sűrűbbé tenni járőrözésünket a görög határon is.”

Boriszov szerint az EU-török menekültügyi egyezmény csak papíron létezik, nem tesznek lépéseket a migrációs hullám feltartóztatására. Ezért augusztus 24-én találkozik Recep Tayyip Erdogan török elnökkel, majd román kollégájával, Dacian Ciolos miniszterelnökkel együtt Berlinbe utaznak, ahol tanácskozni fognak Angela Merkel német kancellárral.

A bolgár-török határon naponta 150-200, Nyugat-Európa felé tartó migránst tartóztatnak fel. A határt – amely egyben az EU külső határa is – 2014 óta a kritikus szakaszokon 160 kilométer hosszan drótkerítéssel védik.

Így  tehát Bulgária viseli azt a címet, hogy a Merkel-féle “nyitott kapuk politika” első vesztese. Köszönjük!

forrás: vs.hu

 

Új eszközökhöz folyamodhat a Soros-hálózat! A cél: Magyarország megsemmisítése!

 2017-05-12 a2z news

Az országgyűlési választások közeledtével a nemzetközi Soros-hálózat a kiberterrorizmus eszközeihez folyamodhat, hogy megpróbálja befolyásolni a szavazás kimenetelét. Egy ilyen támadás ha nem is váratlanul, de felkészületlenül érheti Magyarországot.

„A választások közeledtével az ország egyáltalán nincs felkészülve egy Soroshoz közel álló hackertámadás kivédésére.” – derül ki a 888.hu beszámolójából. A lap szerint Magyarország számára technikailag és jogi értelemben is kihívást jelentene egy ilyen beavatkozás elhárítása, és ha sikerülne is megakadályozni a választási folyamatba való beavatkozást, a tetteseket nagy valószínűséggel nem lehetne bíróság elé állítani és elítélni.

“A kibertámadások esetén nagyon nehéz, sőt, szinte lehetetlen olyan közvetlen bizonyítékokat felmutatni, amelyek helytállóak és bizonyító erejűek lennének az igazságszolgáltatás előtt. A támadások folyamatos, meredeken emelkedő száma miatt egyre inkább szükség lesz olyan infokommunikációs szakjogászokra, akik az informatikai incidenseket hatékonyan tudják kezelni.” – írták.

A közelmúltban több olyan hivatali átalakítás is történt, melyek arra utalnak, hogy Magyarország védelmi képességei ilyen téren bővítésre szorulnak. Februárban a Magyar Idők napilap arról számolt be, hogy folyamatban van a nyomozók toborzása a Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztályára. A lap szerint a belügyminiszter átlagon felüli fizetést ígért az újonnan jelentkező specialistáknak.

Áprilisban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen külön kiberbiztonsági akadémia alakult, melynek célja, hogy „a közszolgálat, a rendvédelem és a honvédelem területén is katalizátorként működjön a kiberbiztonsági képzésben.”

Az utóbbi évek során egyre többet hallani állítólagos orosz hackertámadásokról, melyek a gyanúsítások szerint választások befolyásolását, vagy Oroszországgal kritikus hangot megütő szervezetektől bizalmas információ kinyerését szolgálták. Ugyanakkor, a közvélemény láthatóan megfeledkezik arról, hogy a nyugati információs tér fősodorában elsőként ismertté vált hackercsoport – az Anonymous – kezdetben éppen egy olyan szervezet volt, mely kisebb csoportok laza hálózataként gyakran hirdetett meg közös cselekvést a liberális demokrácia védelmében.

Az ilyen esetek megszaporodása pedig arra utal, hogy a hackertámadások ma már valós veszélyt jelentenek minden egyes országgyűlési választás előtt. Igen sokat elárulna az ország szuverenitásával kapcsolatban, ha a specialisták csak az orosz hackertámadás kivédését tartanák fontosnak, de eközben nem tartanának szükségesnek más politikai motivációjú – liberális, vagy az euro-atlanti integráció mélyítésére a nemzeti szuverenitás sértésével törekvő – beavatkozások kivédését.

forrás: hidfo.ru

 

2017. 05. 12.

Irán legfőbb vezetője pofán vágást ígér Sorosnak

Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vezetője tegnap Teheránban beígérte, jelenti a világegyetem vezető lapja, hogy aki beleszól az iráni nemzeti választásokba, az pofán lesz vágva.

Khamenei a Forradalmi Gárda végzős kadetjei előtt tartott beszédében mondta, hogy a május 19-i választáson a legfontosabb dolog a biztonság. Ekkor választanak Iránban új elnököt és önkormányzati tagokat.

Sorosra térve ezt mondta:

„Egy gonosz amerikai és gazdag cionista kijelentette, hogy sikerült neki mindent felfordítani Grúziában 10 millió dollárral.” A NYT azonnal így „finomítja”

Hamenei mondását: „Hamenei Sorosra utalt és állítólagos szerepére a grúziai 2003-as rózsák forradalmában.”

Hamenei így folytatta: 2009-ben volt annyira oktalan, hogy megpróbált hatást gyakorolni az iszlám köztársaságra, de a nemzeti akarat és eltökéltség erős falába ütközött. Hozzátette: „Ez ma sem változott”.

A NYT azonnal: „Hamenei ajatollah nem az egyetlen vezető, aki Sorost beavatkozással vádolta. Az USA-ban jobboldali csoportok is verbálisan nekimentek. Áprilisban a magyar kormány be akart zárni egy Soros által alapított egyetemet” – hazudta a tények közlésére oly büszke amerikai lap zárómondatában.

Demokrata.hu – Lovas István (The New York Times)

 

Dánia továbbra sem kér a Németországból érkező migránsokból

Tóth Dalma2017. május 11. 23:58KOPPENHÁGA, 23:58

Meghosszabbítják az ideiglenes határellenőrzést, hogy kontrollálhassák a migránsáradatot.

Dánia úgy döntött, hogy meghosszabbítja az ideiglenes határellenőrzést a Németországgal közös határán november 12-ig. Az északi ország ellenőrizni szeretné a határ német oldaláról érkező migrációs áradatot – adta hírül az MTI.

Örülök, hogy más (uniós) tagállam is egyetért azzal, hogy az ideiglenes határellenőrzés nélkülözhetetlen az illegális bevándorlók és menekültek áradatának ellenőrzéséhez és társadalmi rendünk fenntartásához”

– közölte Inger Stojberg dán integrációs és bevándorlásért felelős miniszter.

A dánok 2016 januárjában döntöttek a határellenőrzés visszaállítása mellett, mivel szomszédjuk Svédország szintén így tett, aminek következtében Németország felől még több migráns próbált átjutni Dániába. A határellenőrzés keretében a dán rendőrség a dán-német határon található 15 határátkelőhely melletti kompkikötőket, és a közös szárazföldi határokat vizsgálta át. Az ellenőrzésbe később a hadsereg egyik különleges egysége is besegített a rendőrségnek.

Dánia is tagja a schengeni övezetnek és egyike azon országoknak, amelyek 2015-ben, a migránsáradat Európába érkezését követően belső határellenőrzést vezettek be.

Svédország és Norvégia kormánya is bejelentette, hogy további fél évig meghosszabbítja határainak ellenőrzését.

 

2017. MÁJUS 12. PÉNTEK 08:00

A GULÁGRA NYÍLT TÁRSADALOM

Veszprémy László Bernát

Mi az igazság? – kérdezte Pilátus Jézustól, és ez a kérdés azóta sem hal el. Újabban az igazság kérdése Karl Popper és a „nyílt társadalom” eszméjének kapcsán kerül elő. Mielőtt szemügyre vennénk, mit is takar ez a kifejezés, ismerkedjünk meg magával Popperrel. Ő egy múlt századbeli, bécsi születésű szocialista gondolkodó, aki később Londonban tanított filozófiát. Írásai megannyi embert inspiráltak Soros Györgytől a volt belga miniszterelnök Guy Verhofstadtig, aki 2007-ben hosszas előadásban méltatta. Popper legfőbb munkája A nyílt társadalom és ellenségei. A munkát röviden így lehetne összefoglalni: a tudás gyarapszik. Minden igazság valójában csak addig igazság, amíg azt meg nem haladjuk: egyfajta próba szerencse alapon pedig eljutunk a lehető legjobb társadalomig, amely a lehető legnagyobb jólétet és szabadságot biztosítja polgárainak. Könyvét a nácizmus és a kommunizmus ellen (is) írta.

A konzervatív olvasó is nehezen felelne talán a kérdésre: mi ezzel a gond? Felemelné bárki a szavát ma a jólét és a szabadság ellen, vagy hirdetné bárki büszkén, hogy ő „zárt társadalmat” akarna? Ám a kérdés már önmagában téves. A jólét mint a kemény munka és a magántulajdon eredménye, illetve a szabadság nem Popperrel kezdődött. A magántulajdon, az egyéni szabadság és a felebaráti szeretet a zsidó-keresztény kultúra alapja, és ezek olyan alapvető, maguktól értetődő és megingathatatlan örök igazságok, amelyek szintúgy szemben álltak a múlt század gyilkos eszméivel.

Popper azonban nem akart ezekhez az alapokhoz nyúlni, ugyanis szerinte nácizmus és a kommunizmus közös vonása nem az alapvető igazságok megtagadása, hanem éppen az, hogy ezek az eszmék egyetlen igazságban hittek. A nácik számára a nácizmus volt az egyetlen igazság, a kommunisták számára pedig a kommunizmus. Ebből azonban Popper nem azt a következtetést vonta le, hogy az egyetlen igazságnak valami másnak kellene lennie, hanem hogy ezek szerint az a rossz, ha valaki hisz bármifajta igazságban. Kik tehát „a nyílt társadalom ellenségei?” Nem a nácik és a bolsevikok maguk, hanem mindenki, aki egy igazságban hisz.

Ilyenek azonban nagyon sokan voltak. Arisztotelész szerint az igazság az, ami a dolgok állásának megfelel: ami nem felel meg a valóságnak, az hazugság. Aquinói Szent Tamás hasonló definícióját adta az igazságnak, de még így gondolkodott az amerikai elnököt, Donald Trumpot és a republikánus házelnököt, Paul Ryant inspiráló Ayn Rand is. Ha elfogadjuk, hogy az igazság a dolgok objektív állása, akkor tudjuk, hogy a nácizmus és a bolsevizmus objektíve téves eszmék: az emberi élet szentsége természeti törvény, és nem ölhetjük le embertársainkat származásuk vagy osztályuk miatt.

Az érv azonban fordítva is működik. Ha kiegyeznénk abban, hogy nincs egy igazság, akkor voltaképpen elfogadhatnánk a nácik vagy a kommunisták „igazát” is igaz­ságként. Melyek szerint a zsidó koncentrációs táborba, a polgár gulágra való. Megingathatatlan objektív igazságok nélkül a demokrácia, a polgári társadalom és az egyéni szabadság is értelmét veszti. Nem kell minden önjelölt világmegváltó mozgalmat kipróbálni, hogy lássuk: azok tévesek. Ahogy F. A. Hayek írta, ha az ember lát egy falat, előbb el kell gondolkodni, miért van ott, és csak aztán ledönteni, ha okafogyottnak találjuk.

A Popper-tisztelők ugyanis sokszor azt a benyomást keltik, hogy csak falakat akarnak döntögetni: ám Jászi Oszkár is kitalálta anno, hogy tegyünk egy próbát a bolsevizmussal, mely próbának meg is lett a vége. Ezt a próba szerencse módszert Popper ráadásul nem az egyénre, hanem az államra bízta. Sajátos dolog megtenni egy etatista szocialistát a tolerancia prófétájának. A „nyílt társadalom” a morális relativizmus portása, amely a gyakorlatban szélesre tárja a kaput a terrorizmus, a családot aláásó feminizmus és a felvizezett bolsevizmus előtt. S a vak is láthatja – mondhatni: objektív igazság –, hogy ezen jelenségek importálása káros dolog egy demokráciára nézve.

A szerző történész

 

“Merkelt háborús bűnökért kell bíróság elé állítani, Gyurcsány pedig hazaáruló pszichopata”

 2017-05-11 a2z news

Háborús bűnökért állítaná nemzetközi bíróság elé Angela Merkelt és Európa vezetőit Molnár Tamás, aki szerint Gyurcsány Ferenc pszichopata és már régen nem kellene szabadlábon lennie. A 2006-os októberi tüntetéssorozat emblematikus alakja a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy keményebb fellépést várt volna a rendőri és titkosszolgálati vezetők elszámoltatásában Orbán Viktortól, de az eredetileg kitűzött célok nagy része azért szerencsére megvalósult.

Molnár Tamás képzőművész, a hetvenes években alakult képzőművészcsoport, az Inconnu alapító tagja. A szocialista kultúrpolitika nem nézte jó szemmel a működésüket. Szerepük volt a 301-es parcella újrafelfedezésében, helyreállításában és Nagy Imre újratemetésénél is. 2006-ban nemzeti lobogót adományoz a „feledékeny” köztársasági elnöknek. Szervezi az antiliberális összefogást, és akciósorozatot indít az SZDSZ vallásellenes plakátjai ellen. Az őszödi beszéd kirobbanását követően megválasztják a Kossuth téri tüntetések vezetésével megbízott MNB 2006 egyik ügyvivőjének és szóvivőjének. Később értelmiségi barátaival közösen megszervezi a Magyar Október Mozgalmat, majd 2007-ben alapító tagja és ügyvivője lesz az ÚDK (Új Demokratikus Koalíció) elnevezésű, parlamenten kívüli politikai pártnak.

Hogyan értékeli, megvalósultak a 2006-os szeptember-októberi, a gyurcsányi rendőrterrort is kiváltó civil tüntetések eredeti célkitűzései?

Véleményem szerint a promt dolgok, mint például a polgári oldal megerősödése, az akkori elveinket elárulók, az SZDSZ eltűnése, valamint az utódpárt eltakarítása is megvalósult. Bár a szocialisták szétverése nem is a mi érdemünk, hiszen az leginkább Gyurcsánynak köszönhető. Részben azonban mégiscsak kudarcnak tartom azt, hogy Gyurcsány azóta is szabadlábon van. A hangzatos ígéretekből sem lett semmi, amit 2006. október 6-án Orbán Viktor mondott. Nem történt meg sem a rendőri, sem pedig a titkosszolgálati vezetők elszámoltatása, a gazdasági bűncselekmények feltárása. Én Orbántól keményebb fellépést, komoly elszámoltatást vártam volna.

A megemlékezés leginkább egy ideológiai Armageddon hatását kelti…

“Ez a magyar Hyde Park”– mosolyodik el Molnár. 2006-ban sok ember megjelent körülöttünk, titkosszolgák, önjelölt szónokok és egy ilyen jellegű mozgalom sajnos könnyen el tud csúszni, akár cirkusszá válhat. Igaza van, ez most valóban nagyon szürreális képet mutat. Én most is azt hangsúlyoztam, ha beszélgetni akarunk erről, akkor ezt szűk körben tegyük meg, méltó környezetben, ne így. De ilyen a néplélek, ha szabad ezt mondanom, kell a körítés…Viszont fontosnak tartom azt, hogy akik itt felszólaltak, azok nem kovácsoltak politikai tőkét a 2006-os történésekből. Hiszen az nem politikai, hanem őszinte lázadás volt Gyurcsány és a rendszer ellen.

Ha választhatna, akkor is újra aktív részese lenne a 2006-os eseményeknek?

Ez egy jó kérdés, mert én akkor gyakorlatilag úgy csöppentem bele, mint Pilátus a krédóba, tehát nem volt tudatos a részemről. Akkorra már harmincéves politikai múlt volt mögöttem, és amikor erre jártam, adtam a Kossuth téri fiúknak néhány tanácsot, majd este a sajtóból tudtam meg, hogy engem választottak meg az MNB sajtósának. Őszinte leszek, nagyon féltem, mert ez többirányú utca lehetőségét rejtette magában. Lehet anarchikus lázadás, de kialakulhat fegyelmezett demonstráció, ami sajnos akkor nem teljesedett ki teljesen. De akkor még nem tudhattuk, hogy mi lesz a vége. Csak hittünk abban, hogy tudunk pozitív változást generálni. A magyar politikában azonban az a legnagyobb baj, hogy iszonyatos egók vannak, itt mindenki Koppánynak, Istvánnak, de minimum népvezérnek hiszi magát, és rájuk nem lehet logikus érvekkel hatni. Így önként visszavonultam, a politikát háttérbe szorította az irodalom és a képzőművészet az életemben.

Azért az nehezen elképzelhető, hogy nem kíséri figyelemmel az aktuálpolitikát.

Természetesen én is olvasok újságot, hallgatom a híreket és határozottan állítom, hogy Európa egy gigantikus ördögi spirálban van. Elborzaszt, amikor látom a nagyhatalmi játszmákat. A barátaimmal azt szoktuk mondani, hogy nem körülöttünk vannak összeesküvés-elméletek, hanem mi magunk vagyunk benne. Őszintén felháborít az a bevándorláspolitika, amit eddig az Uniós országok folytattak. Ezt így nem lehet. Én egyébként Angela Merkelt háborús bűnösként hágai bíróság elé akartam citálni, de nem találtam jogászt, aki vállalta volna a képviseletet. Nem a balhé miatt tenném meg, hanem az igazságérzetem miatt. Európa vezetőit bíróság elé kell citálni. De hiányzik az emberekből az intellektuális bátorság.

Fegyverek közt hallgatnak a múzsák? 

Nézze, ez nem időszakos. Az értelmiség folyamatos árulást követett el, kevés a kreatív, bátor ember. Igazi politikai karrier nincs karizma és konfliktus nélkül. Na látja, ez az igazi tragédiája a magyarságnak. Hogy ez hiányzik belőlünk.

Gyurcsány Ferenc karizmatikus személy?

Őt őrültnek tartom. De tény, hogy van karizmája. Úgy látszik, hogy a negatív oldalon is kell valaki, hogy lássuk, miért is vagyunk mi a jók és észre tudjuk venni a különbséget. Szerintem az “igazság beszédeként” beállítani az őszödi beszédet, borzasztó visszás dolog. Mert ez nem az volt. Egy miniszterelnök legyen őszinte, és ha ezt megteszi, akkor vállalja a következményét is. Ha hazudik évekig, majd beismeri a hazugságait, akkor meg ne adja el azt igazságbeszédként. Ha valaki megöli a gyerekét és beismeri, a vallomása akkor sem mentesíti tettének következménye alól. Attól még gyilkos, nem pedig szent. Az pedig, hogy Gyurcsány “kurva, nyüves ország”-ként emlegette hazánkat, úgy, ahogy még egy proli sem tenné, bicskanyitogató egy miniszterelnöktől. És tudja, azt gondolom, hogy őrületes felelősség terheli, ha ez így is van és Magyarország “kurva, nyüves ország” lenne, mert ez a miniszterelnök hibája.

Mit gondol, Gyurcsány valóban a baloldal egyedüli uraként akar feltűnni a jövőben?

Igen, ez is benne van a pakliban. Gyurcsány pszichopata, szürreális politikai alak és szánalmas, hogy ilyen sokra vihette. Azonban az, hogy még mindig a politikai paletta része és nem tűnt el, az a társadalomra egészére nézve nemcsak kínos, de veszélyes is.

“Gyurcsány pszichopata, szürreális politikai alak és szánalmas, hogy ilyen sokra vihette.”

forrás: pestisracok.hu

 

Ki nem állhatják a románok Soros Györgyöt

Forisek Ádám2017. május 12. 08:58BUKAREST, 08:58

Romániában ugyanúgy nyilvánul meg Soros György azon törekvése, hogy kulturális, társadalmi hegemóniára tegyen szert, mint a többi kelet-európai országban – nyilatkozta aMagyar Idők című lapnak Bogdan Duca román politológus.

A politológus Soros befolyását Antonio Gramsci olasz marxista filozófus stratégiájához hasonlította.

Soros ellenőrzi, de legalábbis anyagi támogatással befolyásolja a közbeszédet. Aztán ott van a civil társadalom feletti kontroll, ami nem kormányzati szervezetek gyártását, vagy a már létezők anyagi jellegű befolyásolását jelenti”

– vélekedett Duca.

Meglátása szerint ezen szervezeteknek az a célja, hogy az állami szervekkel való kapcsolattartásban a civilek egyetlen hiteles partnereiként lépjenek fel. Nem ez azonban a legnagyobb "probléma" a civilekkel, hanem az, hogy

ezen szervezetek kvázi kontrollálhatják a politikát.

Duca vélekedése szerint ezt úgy érhetik el a nem kormányzati szervezetek (mint pl. a Románia Megmentéséért Szövetség), hogy erősítik a politikusok iránti bizalmatlanságot, megfosztva hitelétől a politikai elitet.

Végül minden egyes pártban megtalálják, vagy beépítik oda a megbízható, ideológiailag megfelelő embereket”

– foglalta össze a módszert a bukaresti elemző, aki fontosnak tartotta kiemelni, hogy Soros mára inkább egy gyűjtőnévvé változott, amely egyfajta „soft powert”, háttérhatalmat fed.

Duca szerint bár időről időre bírálják Sorost a vezető bukaresti politikusok, azonban ilyen jellegű kormánystratégia nem létezik. Sokkal inkább arról van szó, hogy a román politikai elitben egyre inkább nyilvánvalóvá válnak azok a veszélyek, amelyek a nemzeti szuverenitásra és a közjóra leselkednek, és amelyek a Soros György által is képviselt soft power eszközökkel hamisítják a civil társadalom képét.

Soros György befolyása ellen már korábban is szót emeltek Romániában, például a volt román kormányfő, Victor Ponta is, aki egyenesen nemzetellenesnek minősítette Soros szervezeteinek tevékenységét. Az ő nyilatkozatáról ITT olvashattok.

Romániában ugyanakkor sok esetben magyarellenes vonatkozásban emlegetik Sorost, egy olyan befolyásos üzletemberként beszélnek róla, aki magyar lobbitevékenységet folytat.

Noha ismeretes a magyar kormány Soros-ellenes fellépése, Bogdan Duca emlékeztetett, az amerikai üzletembert soha nem szerették Romániában, ennek oka éppen a milliárdos származása, ami nem cseng túl jól a nacionalisták, szélsőségesek fülében.

 

KUNHALMI SAROKBA SZORÍTOTTA MAGÁT

Horváth K. József   2017.05.11.

Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság szociáldemokrata alelnökének gyáva és sunyi antiszemitázása óta – a CEU-zás és a civilezés mellett – hirtelen újból divatba jött ezzel a teljességgel alaptalan és mélységesen sértő váddal illetni Orbán Viktort és kormányát. Szerdán az MSZP-s Kunhalmi Ágnes kelt ki magából az ATV-ben hasonló okból, néhány napja pedig Bokros Lajos visszhangozta alpári stílusban Frans Timmermans szavait.

Voltaképpen az emberfia örülhetne is az ilyenfajta aljasságnak. Mivel a nyilvánvaló gonoszságon és rosszindulaton kívül nincs semmiféle alapja a mocskolódásnak, betudhatja annak, hogy a CEU, a civilek vagy Brüsszel hatáskörelvonási, migránsbetelepítési kísérletei jogilag megfenekleni látszanak. A kormány olyan dokumentumokat tett le az asztalra, amelyeket a szakszerű jogi érvelések képtelenek megfogni. Tehetetlenek az Unió alkotta jogszabályok betartásának következetessége miatt, ezért inkább rágalmaznak, politikai vádakkal igyekeznek Orbánt térdre kényszeríteni.

Mire is mondta Timmermans, hogy Orbán antiszemita? Arra, hogy a CEU-vitában a magyar miniszterelnök a Soros-egyetem tulajdonosát „amerikai pénzügyi spekuláns”-ként emlegette. Erre megvoltak az érvei Soros cáfolhatatlan nemzetközi pénzügyi manővereivel kapcsolatban, de ezt most hagyjuk. Érdekes módon Kunhalmi Ágnesnek nem jutott eszébe antiszemitázni akkor, amikor párttársa, Bárándy Gergely a parlamentben a következőket mondta Sorosról. „Az ország ellenségének kiáltanak ki egy magyar származású zsidó üzletembert.” Ez a durva és igaztalan kijelentés természetesen Kunhalmi számára nem antiszemita, neki csak az orbáni gondolatok azok. Van képe mindezt ismételgetni annak ellenére, hogy Orbán Viktor éppen Bárándy Gergelynek a következőket válaszolta: ”… bármilyen magyar politikai vitának a származási alapú megközelítését a leghatározottabban visszautasítom. Ezt mi sem a radikális jobboldaltól, sem a baloldaltól nem fogadjuk el. Meg is lep egyébként, hogy éppen az önök padsorából hangzik el olyan hozzászólás, amire azt kell mondanom, hogy antiszemita megközelítésnek nincsen helye, zéró toleranciát hirdettünk ezzel szemben. A Magyarországon élő zsidó közösség a kormány védelme alatt áll és áll a jövőben is.”

Pont. Az igazi egyenes beszédet azonban Kunhalmi elengedi a füle mellett. Őt nem érdekli Robert Fico szlovák kormányfőnek az ottani civil szervezetek átvilágítását szintén szükségesnek tartó véleménye sem, ahogy Milos Zeman cseh államfő lesújtó álláspontja a demokratikusan választott kormányok ukrán mintára való megpuccsolási kísérletével kapcsolatban sem. Aki szerint nem zárható ki, hogy a kijevi Majdanon történt szörnyűségekhez a CEU mint agytröszt járulhatott hozzá. S nem lehet véletlen az sem, hogy Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök keresetlen szavakkal figyelmeztette Sorost: „vérdíj van kitűzve a fejedre a szigeteinken”, mire a pénzember lemondta idetervezett „emberbaráti látogatását”.

Ők is antiszemiták lennének? Őket is azért kellene sértegetni, mert szem előtt tartják saját nemzeti érdekeiket? Mert a hazájukat védik a liberális haszonleső, puccsista támadásokkal szemben? Mert másképpen nem lehet elmozdítani helyéről a demokratikus többségi népakarat által megválasztott országvezetést? Éppúgy, ahogy Orbán Viktort se?

Aki Kunhalmi szerint még azért is hibás, mert Perkátán civil kezdeményezők, magánadakozásból szobrot akarnak állítani Horthy Miklósnak. Mintha hozzájuk bármiféle köze lenne a kormányfőnek. A pártlady erre fütyülve önkívületben sorolta, hogy az ország sodródik az idegengyűlölet felé, antiszemita kormányzati intézkedések sorozata születik, a miniszterelnöknek viszket a tenyere, és az ötös számú Fidesz párttagkönyvvel rendelkező Bayer Zsolt milyen csúnyákat mondott a napokban a sajtóban. Hogy mindebből mi az antiszemitizmus, az még a kérdező Rónai Egon műsorvezető számára sem volt világos. Hiszen ő is pontosan tudja, hogy nincs Európában még egy kormány, amelyik annyit tesz a hazai zsidókért, mint a magyar. Szegény Kunhalmi maga sem tudott erre válaszolni. Igyekezett belekapaszkodni Timmermans szavaiba, s mint a sarokba szorított élesfogú rágcsáló, tehetetlenségében megint az antiszemita kártyával tronfolt. Úgy vélte, hogy a sorosozás az „antiszemitizmusra hajaz”, s nagy baj, hogy Orbán nem határolódik el kollégáitól. „Mert a sorosozás szerinte konkrétan burkolt zsidózás” – magyarázta felhevült testtel Kunhalmi. Még jó, hogy hülyesége csónakjából nem ugrott bele a hideg vízbe. Annyira beleélte magát a szerepébe, hogy a nézők jó része már orvosért akart kiálltani.

Nagy szerencse azonban, hogy más a politikusi szerepjátszás és más a valóság. Hogy Kunhalmi ezt rendszeresen összekeveri, az az ő baja. Ha ugyanis mindaz igaz lenne, amiről a pártember beszél, akkor a magyarok nem lennének joggal büszkék arra, hogy a magyar zsidóság jól érzi magát itthon. Ellentétben a franciákkal, ahol a migráció következtében csak tavaly mintegy 5000 zsidó vándorolt ki Izraelbe, tíz év alatt pedig több, mint negyvenezerre nőtt a számuk.

A Your News Wire nevű amerikai hírportál azt is írta még a Fülöp-szigetek elnökéről, Dutertéről, hogy „Soros és a korrupt oligarchák a fősodratú médiát nem tudják elpusztítására használni, mivel az emberek ma már nem hisznek abban, amit a média mond.” Tegyük hozzá, annak se hisz senki, amit a Soros által itthon is lefizetett média és a velük egy húron pendülő ellenzéki politikusok mondanak. ATV-s nyilatkozatában Kunhalmi is például az egyik sorosista ellenzéki hírportál írását mondta „fel” sajátjaként – a feldúlt jogvédő szerepét alakítva. Nevetségesen.

A Your News Wire hírportál még azt is hozzátette: „Az emberek bíznak Dutertében, mert az előtte jövő politikusgenerációkkal szemben ténylegesen azt teszi, amit mond. Antiglobalista politikája feldühíti a nyugati hatalmakat, amelyeknek a médiája propagandaháborút folytat ellene. De Duterte politikája javította a Fülöp-szigeteki polgárok életét, akik évtizedeken át korrupt rezsimek alatt kaotikus, törvénytelen országban élnek.” (Lovas István fordítása)

El kell szomorítanom, hölgyem, hasonló a helyzet Orbán Viktorral is. A nemzeti konzultáció közel 1,3 millió, tehát minden eddiginél nagyobb számú válaszolója jól mutatja, kinek hisznek, kiben bíznak, kit fogadnak el a választók.

És azt is megmutatja, hogy ki nem kell nekik.

Maga szerint kit utasítanak el, kedves Kunhalmi Ágnes!?

 

 

 

Végre: pofonvágták az antidemokratikus Európai Bizottságot

Lovas István2017. május 11. 15:44 Terrorszemle   EUOBSERVER

Az Európai Bizottság helytelenül döntött, hogy elutasított 3 millió ember által aláírt olyan kezdeményezést, amelynek neve „Stop TTIP”, azaz „Állítsátok le a transzatlanti szabadkereskedelmi szerződés” tárgyalását.

Ezt az Európai Bíróság mondta ki tegnapi ítéletében.

A petíció aláírói azt akarják, hogy azonnal szüntessék be a titkos tárgyalásokat a TTIP ügyében.

A bíróság egyebek között félresöpörte azt az EB kifogást is, hogy a népi kezdeményezés beleavatkozott volna a folyamatban lévő kereskedelmi tárgyalásokba.

 

JUNCKER PERE 

Per kezdődött tegnap Luxemburgban. Amelyben Magyarország és Szlovákia meg merte jegyezni, hogy nem akarunk kötelezően migránst befogadni. Az EU vezetése azonnal ellenünk támadt, hét tagállam nevében képviselve egész Európát.

Ma igazán jó hangulatban keltem. Sütött a nap, újra kinyitott a csepeli strand, nem nagyon hittem, hogy bármi komoly problémával kell szembenéznem. Olyan tavaszi kellemesnek tűnt ez az egész.

Ekkor hívtak! Remegő hanggal értesített barátom: Luxemburg el akarja ítélni Magyarországot! Őszintén megmondom, nem tudtam hova kapni rémületemben. Most akkor mi lesz?

Gyorsan elrohantam a számítógéphez. Érdekelt az az információ, hogyLuxemburg hány páncélos hadosztályt küld Magyarország ellen? Az is felmerült, hogy Luxemburgnak egyáltalán mi köze van hozzánk?

Aztán kiderült, hogy Luxemburgban van egy uniós bíróság, ahol rólunk hoznak döntéseket. Hogy miért nem lehet az összes ráérő uniós bürokratát egy városba összesűríteni, azt sohasem értem meg. Rossz a demokrácia-mércém, gondolom.

De üsse kavics, ha a brüsszeli és strasbourgi irodákban nincs kapacitás, hát vigyük máshova azt a bíróságot. Ha az Európai Bizottság elnöke Jean-Claude Juncker volt luxemburgi miniszterelnök, akkor tuti, hogy ez jó döntés.

Félreértés ne essék, Juncker úr még nem volt uniós vezető, amikor Luxemburgba helyezték az ügyintézést. Akkor Juncker úr luxemburgi kormányfő volt még, személyes korrupciós ügyekben időzve. Akkor akadályozta meg az adóelkerülés ellen tervezett európai uniós lépések meghozatalát.

Erről mind a mai napig se Brüsszelben, se Strasbourgban, se Luxemburgban nincs per. Erről úgy elfeledkeztek, mintha nem is történt volna semmi – nem is igen vizsgálták az ügyet, minek? Egy kis „adóelkerülés” jól jött már itt is, ott is…

Luxemburgban egy másik per van. Azt Magyarország és Szlovákia kezdeményezte, mert független európai országként úgy döntöttek, hogy nem szeretnének kötelezőn migránsokat befogadni. Az említett két országot a lengyelek is támogatták.

A tökéletes uniós jogrend szerint bármilyen vélemény ellen lehet tiltakozni. Ez egy szép dolog, biztos illeszkedik valamilyen esélyegyenlőséget tudatosító brüsszeli jogszabályba. Talán igazuk is van, ha valakinek nem tetszik valaki véleménye, hát szóljon.

Luxemburgban viszont a magyar, szlovák és lengyel vélemény ellen az Európai Tanács és Európai Bizottság sorakozott fel. Értik? Két közösségi szerv, amelynek közösségi véleményt kell képviselnie. Aztán a problémát felfedezve gyorsan odaugrott az ET és az EB mellé Németország, Franciaország, Olaszország, Belgium, Görögország, Svédország és Luxemburg.

Meglehet, nem tudok számolni, de biztos, hogy az Európai Uniónak ennyi tagállama van? Amelyek véleményét egy közösségi szervezetnek képviselnie kell? Hét darabot és nem (bruttó) huszonnyolcat?

Akkor ez most hogyan is van?

Mi magyarok, szlovákok, lengyelek vagy bárki nem dönthetünk a saját sorsunkról? Kit akarunk befogadni, kit nem? Hogyan akarunk élni? Az európai szolidaritás az az, hogy néhány tagállam diktál?
Néhány vezető mindenek felett áll?

Hol marad Juncker pere?

 

2017. MÁJUS 12. PÉNTEK 05:59

„ÖN NEM BÁTOR – BUNKÓ”

Pilhál György

Ismerői csöppet sem lepődtek meg azon, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője a köztársasági elnök hétfői beiktatási beszéde alatt egy marionettbábuval idétlenkedett (a figura feje helyére egy Áder-arcot ragasztottak). Hát istenkém, ilyen a Timi! (A képviselőnőt valami kibeszéletlen trauma érhette még az alsó tagozatban; az ilyesmi vissza szokott térni…) Az ülésterem edzett közönsége megértőn figyelte a frenetikusra tervezett kunsztot, még Kövér László házelnök sem avatkozott közbe (minek hívná ki az ügyeletet egy akut esethez?), bár megjegyezte: lesz folytatása a produkciónak.

Sokat elárul Tímea asszony kacifántos szelleméről, hogy a közösségi oldalára is kiposztolta a bravúros attrakciót: „Én is »beiktattam« ma Áder Jánost! A teljes magyar Országgyűlés, az egyházi méltóságok és a hazánkban tartózkodó diplomaták jelenlétében Áder pont azt kapta ma tőlem, amit megérdemel: a 15 perces beszédét a székemre felállva végigbáboztam egy Áder-bábuval (…) Osszátok meg, hogy mindenki lássa…” Az infantilis produkciót nem mindenki tapsolta meg, ellenben többen Szabó Tímea szellemi állapota felől érdeklődtek. „Én ezekkel a játékokkal kilencévesen játszottam ” – írta egyikük, más párhuzamot vont: „Ha egy debil gyerek csinálja ezt, szánakozva elfordul az ember, és arra gondol, de nehéz lehet szegény szüleinek.” Olyanok is akadtak, akik kérdéseket tettek fel a párbeszédes delnőnek: „Tudja ön, hogy kik ültek már ebben a teremben?”, „Pár perc figyelemért képes bohócot csinálni magából?”, „Tímea, Ön nem bátor, hanem bunkó!” És így tovább…

Mondani sem kell, a bábus asszonyka másnap már „Egyenesen” Kálmán Olgával beszélt hőstettéről. Néztem, amint gagyog s ragyog…

Épül a Birodalom! Ferenc pápa hadat üzent Magyarországnak!

 2017-05-12 a2z news

Ferenc pápa szokatlanul erős politikai üzenetet fogalmazott meg a pénteki római uniós csúcson. Hiába egyházfő, Jézustól és a kereszténységről egy árva mukkot sem szólt.

Nyílt hadüzenet a nemzetállamokkal szemben

A szolidaritás “a leghatékonyabb ellenszéruma a modern kori populizmusnak” – ezt üzente Ferenc pápa az EU vezetőinek. Politikai szózatában az egyházfő a nemzeti gondolkozásmódot az önzőség modern kori formájának nevezte.

A római csúcson az uniós tagállamok vezetői az EU megalakulását jelentő római szerződés aláírásának a 60. évfordulójára emlékeztek. Az eseményen a pápa hadat üzent az egyre népszerűbb populista mozgalmaknak.

Az egyházfő a beszédében szembeállította a szolidaritást és a populizmust. Ferenc pápa szerint az előbbi “közepebb hoz minket a szomszédainkhoz”, míg az utóbbi “az egoizmus gyümölcse, ami megakadályozza az embereket abban, hogy túltekintsenek a szűklátókörűségükön”.

Alakul az Európai Egyesült Államok

 

Ferenc pápa: “Terrorista, aki csúnyákat ír a migránsokról, vagy leleplezi a politikusok disznóságait”

 2017-05-11 a2z news

A The Guardian cikke szerint Frenec pápa arról beszélt az olasz újságírószövetség vezetői konferenciáján Rómában, hogy a sokszor egész népcsoportokat megbélyegző, pletykákon és sztereotipizáláson alapuló újságírás akkora károkat okoz, hogy a terrorizmus egy formájának is tekinthető.

A katolikus egyházfő szerint az újságíróknak messzebbre kell menniük az igazságért, nem vehetnek részt rosszindulatú, mások életét leromboló pletykák terjesztésében.

A pápa emlékeztetett: az újságírók szavai sokakhoz elérnek, ez pedig erős fegyver.

A cikk szerint Olaszországban erőteljesen jelen van a politika az újságírásban, a “gyilkos nyelvek” nem kímélik a magánéletet sem, gyakran a privát szférát érintő cikkekkel járatnak le politikai szereplőket.

2017. MÁJUS 11. CSÜTÖRTÖK 14:54 2017. 05. 11. 15:18

ALIG BURKOLTAN ORBÁNOZOTT ALINDA A GUNDEL TAKÁCS GÁBORRAL FOLYTATOTT CSEVEGÉSBEN

Magyar Idők Online

Már az interjú kezdetén csőbe húzta a HírTV celebje a tapasztalt műsorvezetőt és sportriportert

Gundel Takács Gábor: …úgy kezd az ember tenyere viszketni, hogy jó volna valami más…

Alinda: Jaj, ilyet ne mondj, hogy kezd az ember tenyere viszketni! Ilyet most nem mondunk! Nem, hát ilyet most nem mondunk, hát ez egy politikai mondat.

GTG: Ez az volt?

A: Ez most, tudod, ilyet nem mondunk most!

GTG: Ja, én bocsánatot kérek, én nem tudtam, hogy ezt… valaki lefoglalta ezt a mondatot?

A: Ezt le!

GTG: Jaj elnézést kérek, akkor…

A: Egy miniszterelnök ráadásul.

 A maradék kb. 40 percben természetesen a jobboldali médiumok pellengérre állításában merült el a HírTV-s sztár. Leginkább az M1 Híradójával kapcsolatos „alindás” tévképzetek sulykolása folyt, de szóba került az Origo, a TV2 és persze a Gundel Takács Gábor számára fájó, megpuccsolt olimpia is.

Komoly monotonitástűrést kíván a velejéig (és egyoldalúan) átpolitizált háromnegyed óra az interjú alanyának és a kedves nézőnek is.

 

Elképesztően ráfaragott egy migránsutaztató civil szervezet

Sümeghi Lóránt2017.   május 11. 06:28   TRIPOLI, 6:28

A líbiai parti őrség - közlése szerint - szerdán visszaküldött Tripoliba egy hajót, amelyen csaknem ötszáz migráns zsúfolódott össze. Előtte távozásra szólították fel a Sea-Watch nevű nemzetközi civil mentőszervezet hajóját, amely éppen a fedélzetére akarta venni és Európába szállítani a migránsokat.

A Sea-Watch filmre vette a konfliktust: a líbiai parti őrség hajója nagy sebességgel érkezett a migránsok hajójához, és közben csupán néhány méterre haladt el a civil szervezet hajója előtt. A parti őrség szóvivőjének elmondása szerint az incidens 30 kilométerre történt Tripolitól.

A Sea-Watch megpróbálta megakadályozni a munkánkat, fel akarta venni hajójára a migránsokat, mondván, Líbiában nem voltak biztonságban"

– jelentette ki, hozzátéve, hogy embercsempészekkel kellett tűzpárbajt vívniuk, de ezzel kapcsolatban nem közölt részleteket, így nem derült ki, hogy azokkal mikor és hol találkoztak.

Ruben Neugebauer, a Sea-Watch szóvivője beszámolt arról, hogy szervezetük előzőleg olyan útbaigazítást kapott az olasz parti őrségtől, miszerint a líbiai parti őrség át fogja venni az irányítást ott, ahol migránsokat készülnek felvenni. Ezért hajójuk megállt, és várta az olasz hatóságok további instrukcióit.

Mindenféle figyelmeztetés nélkül haladtak el közvetlenül a hajónk orra előtt, ami nagyon veszélyes helyzetet teremtett"

– mondta Neugebauer.

A migránsok általában embercsempészek adta lélekvesztőkön próbálnak meg eljutni Líbiából Európába. Líbia és az Európai Unió megállapodása alapján azonban a líbiai parti őrség – amely kiképzést kap az EU-tól – megpróbálja feltartóztatni a migránsokat, és visszavinni őket az ország menekülttáboraiba.

Azon migránsok közül, akiket a líbiai parti őrségnek nem sikerül feltartóztatnia, sokakat hajóikra vesznek civil szervezetek, olasz vagy más európai parti őrségek, illetve kimentheti őket bármely hajó, amely rájuk talál. A líbiai parti őrség szóvivője elmondta, hogy az 500 migráns között mintegy 300 marokkói, 145 bangladesi és 23 tunéziai van.

 

2017. MÁJUS 11. CSÜTÖRTÖK 17:48

Nagy felháborodás van most az EU-ban a magyar álláspont miatt

Pörge Béla   2017. május 10. 21:28

Csütörtökön Brüsszelben üléseznek a külkereskedelmi miniszterek. A tanácskozás napirendjén szerepel az Európai Unió fejlesztési konszenzusa elnevezésű dokumentum is.

Az EU olyan fejlesztési stratégiát készül elfogadni, amely pozitívumként állítja be a bevándorlást, ezért Magyarország megvétózza a dokumentum elfogadását"

— mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek.

Szijjártó elmondta, hogy az Európai Unió fejlesztési konszenzusa elnevezésű dokumentum szövegében az szerepel, hogy:

a jól menedzselt migráció és mobilitás kedvezően járulhat hozzá a növekedéshez és a fenntartható fejlődéshez, és ezt a kedvező hozzájárulást kötelezően hasznosítani kell."

Mint mondta, a dokumentumban az áll, hogy a reguláris migráció és mobilitás hasznot hozhat a migránsok képességei és tudása miatt. Azt is beletették a szövegbe, hogy egy megerősített együttműködésen keresztül az EU-nak és tagállamainak segíteniük kell "a biztonságos és felelősségteljes migrációt és az emberek mobilitását", továbbá jobban koordinált és átfogóbb stratégiát kell végrehajtaniuk annak érdekében, hogy "maximalizálni lehessen azokat a szinergiákat, amelyek a migrációból fakadnak" – ismertette.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

Magyarország szerda délelőtt bejelentette a vétóját a dokumentummal kapcsolatban, aminek a nyomán nagy felháborodás van most."

Az állandó képviselők tanácsülését délelőtt felfüggesztették a vétó miatt, az elnökség folyamatosan a vétó megszüntetését kéri, és több tagállam is jelezte már abbéli kérését, illetve nyomását, hogy ezt a vétót ne tartsuk fenn.

A külügyminiszter kijelentette:

a döntés világos, a vétónkat fenntartjuk, Magyarország nem járul hozzá egy olyan uniós fejlesztési stratégiához, amely a bevándorlást pozitívumként említi. Nem járulunk hozzá a dokumentum elfogadásához azért sem, mert az az uniót és tagállamait arra hívja fel, hogy támogassák a bevándorlást."

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a bevándorlás rossz dolog, és az elmúlt időben nagyon sok veszélyt hozott a kontinensre, veszélyezteti Európa és az európaiak biztonságát, ezért Magyarország mindent megtesz, hogy megállítsa a bevándorlást.

 

KÖVES SLOMÓ: A MAGYAR KORMÁNY POLITIKÁJÁBAN NINCSEN ANTISZEMITA MOTIVÁCIÓ

MAGYAR HÍRLAP

Az európai országok között szinte egy sincsen, ahol olyan biztonságban és méltósággal tudnának élni a vallásos zsidó közösségek, mint Magyarországon – mondta a Magyar Hírlapnak Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izreaelita Hitközség vezető rabbija.

„Ismerem a miniszterelnököt, illetve a kormányzati politikát, így bizton mondhatom, abban nincsenek antiszemita motivációk” – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, akit annak kapcsán keresett meg a lap, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a Die Zeitnek nyilatkozva lényegében antiszemitizmussal vádolta meg Orbán Viktort. Köves Slomó kifejtette, jelenleg az euró­pai országok között szinte egy sincsen, ahol olyan mértékű fizikai biztonságban és méltósággal tudnának élni a vallásos zsidó közösségek, mint Magyarországon.

Azzal kapcsolatban, hogy Timmermans amiatt bélyegezte meg a magyar kormányfőt, mert Sorost nemzetközi pénzügyi spekulánsnak titulálta, Köves azt mondta, a területnek létezik nemzetközi szintű értelmezési keretrendszere. Akár az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet), akár az IHRA (Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség) –, amelynek elnökségét alig egy évvel ezelőtt Magyarország látta el – által megalkotott definíciók között nem létezik olyan, amely ezt a beszédmódot nyílt antiszemitizmusként határozná meg.

Kitért arra is, Európában, a huszadik század tragikus történelme miatt a holokauszthoz, illetve az antiszemitizmushoz való viszonyulás a közbeszédben is gyakori, érzékeny téma. A zsidó közösség érdeke az lenne, ha az antiszemitizmus elleni küzdelem nem politikai, és így eleve polarizált, megosztó kérdésként lenne jelen a közbeszédben, hanem kulturális és oktatási kérdésként, aminek segítségével az antiszemitizmus elutasítása össztársadalmi normává tudna válni.

A teljes cikket a magyarhirlap.hu-n olvashatják!

A teljes cikk­:

Soltész is lemondatná Timmermanst

Köves Slomó: A magyar kormány politikájában nincsen antiszemita motiváció, biztonságban élnek hazánkban a zsidó közösségek

Kacsoh Dániel – 2017.05.11. 04:00

Az európai országok között szinte egy sincsen, ahol olyan biztonságban és méltósággal tudnának élni a vallásos zsidó közösségek, mint Magyarországon – mondta lapunknak Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izreaelita Hitközség vezető rabbija.

„Ismerem a miniszterelnököt, illetve a kormányzati politikát, így bizton mondhatom, abban nincsenek antiszemita motivációk” – fogalmazott lapunknak Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, akit annak kapcsán kerestünk meg, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a Die Zeitnek nyilatkozva lényegében antiszemitizmussal vádolta meg Orbán Viktort. Köves Slomó kifejtette, jelenleg az euró­pai országok között szinte egy sincsen, ahol olyan mértékű fizikai biztonságban és méltósággal tudnának élni a vallásos zsidó közösségek, mint Magyarországon. Azzal kapcsolatban, hogy Timmermans amiatt bélyegezte meg a magyar kormányfőt, mert Sorost nemzetközi pénzügyi spekulánsnak titulálta, Köves azt mondta, a területnek létezik nemzetközi szintű értelmezési keretrendszere. Akár az EBESZ, akár az IHRA –, amelynek elnökségét alig egy évvel ezelőtt Magyarország látta el – által megalkotott definíciók között nem létezik olyan, amely ezt a beszédmódot nyílt antiszemitizmusként határozná meg.

Kitért arra is, Európában, a huszadik század tragikus történelme miatt a holokauszthoz, illetve az antiszemitizmushoz való viszonyulás a közbeszédben is gyakori, érzékeny téma. 

A zsidó közösség érdeke az lenne, ha az antiszemitizmus elleni küzdelem nem politikai, és így eleve polarizált, megosztó kérdésként lenne jelen a közbeszédben, hanem kulturális és oktatási kérdésként, aminek segítségével az antiszemitizmus elutasítása össztársadalmi normává tudna válni.

Soltész Miklós egyházügyi államtitkár, akárcsak korábban Szijjártó Péter külügyminiszter, lemondásra szólította fel Timmermanst, akinek nyílt levelet is küldött. Ebben azt írta, az uniós vezető súlyosan megsértette hazánkat, a magyar embereket, az itt élő zsidó közösségeket. „A minden alapot nélkülöző vádat az összes, érzületében megsértett magyar ember nevében visszautasítom” – fogalmazott, megjegyezve, az alelnök nem ismeri a magyar valóságot, hazánkkal kapcsolatos állításait pedig alighanem csak egyoldalú, tényszerűnek nem, jóindulatúnak és elfogulatlannak pedig végképp nem nevezhető forrásokra, véleményekre alapozza.

Az államtitkár kifejtette, az Orbán Viktor vezette kormány a magyar állampolgárok adóforintjaiból 2011 óta csak beruházásra és hitéleti tevékenységre tizenkilencmilliárd forint összegű támogatást nyújtott a zsidó felekezeteknek, ebből zsinagógák és közösségi terek újulnak meg az ország több városában. A kormány támogatja a zsidó temetők rendbe hozásának országos programját is, emellett „bevezettük a holokauszt áldozatainak emléknapját, a holokauszt tagadását pedig büntető törvénykönyvi tényállássá tettük”. Megjegyezte, Timmermans bizonyára arról sem rendelkezik információval, hogy a kormány nemrég rendkívüli támogatást biztosított egy leégett zsinagóga felújításához, úgy, ahogyan tenné ezt bármelyik keresztény templom esetén.

 Patrióta Európa Mozgalom

8 órája · 

A kereszténység öngyilkossága: Ferenc pápa együtt imádkozott egy imámmal, aki arra kérte Allahot, hogy segítse győzelemre az iszlámot a hitetlenek felett – rövid sajtószemle

Az iszlám kedvező megítélése egyre kevésbé egyeztethető össze a hétköznapi tapasztalatokkal. Paweł Lisickit - lengyel író, újságíró, szerkesztő - ez arra az időszakra emlékezteti, amikor a kommunizmust tartotta a nyugati haladó értelmiség a béke demokrácia rendszerének.

Odaképzeltek a jelenségek mögé egy igazi, romlatlan szocializmust. Nehéz szabadulni attól a képzettől, hogy ugyanígy képzeljük ma is a békés iszlámot a hódító iszlám helyébe.

Ferenc pápa a vatikáni kertekbe invitált egy imámot, hogy együtt imádkozzanak a „békéért”. Az imám élt is a lehetőséggel, buzgón fohászkodott Allahhoz, hogy segítse győzelemre a hitetlenek felett. 
Magyar Idők

2017. MÁJUS 10. SZERDA 16:32 2017. 05. 10. 16:36

ÚJABB SOROS-SZERVEZET ÁLLÍTÁSÁRÓL DERÜLT KI, HOGY HAZUGSÁG

Juhász Attila

Tételesen cáfolt a kormány által elindított vizsgálat egy újabb vádat, amelyet a korábban már alaposan megismert liberális módszerrel indított a Soros Györgyhöz köthető Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) nevű szervezet.

E szerint „amit az MDAC vélt látni, az nincs, a szervezet engedély nélkül ment be a gödi TopHáz Speciális Otthonba, ott illegálisan fényképezett, nem volt joga ahhoz, hogy a gyerekek beleegyezése nélkül róluk fotót készítsen, és azt a gyámok engedélye nélkül közzétegye. Jogsértésen keresztül nincs jogérvényesítés” – ismertette a vizsgálat eredményét Czibere Károly az Országgyűlés népjóléti bizottságának szerdai ülésén.

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hozzátette, az a szervezet, amelyik jogsértően tevékenykedik, az nem jogvédelmet folytat, és nem is jogvédő.

A Soros-szervezet vádjait korábban egy kilenc éve a gödi otthonban élő gyermek édesanyja is cáfolta, aki ott kizárólag a gyermekek érdekeit maximálisan szem előtt tartó dolgozókkal találkozott, bántalmazásnak, elhanyagolásnak a nyomait nem fedezte fel.

Talán sokan emlékeznek, márciusban a svéd Aftonbladet című lap a szintén Soros-hátterű Magyar Helsinki Bizottságra hivatkozva a magyar-szerb határon bántalmazott migránsokról írt, ezen állításokat akkor a belügyminisztérium által lefolytatott hivatalos vizsgálat tételesen és részletesen cáfolta.

A Soros-módszer lényege már ebből a két esetből vélhetően mindenki számára nyilvánvalóvá válik: találj bármit, ami lehet, hogy meg sem történt, nagyítsd fel, ferdítsd el és kürtöld vele tele a világsajtót.

Így lejárathatsz akár egy országot, vagy éppen annak nemzeti kormányát, mindaddig, amíg a hazugságra fény nem derül.

Emlékeznek még kedves olvasóink a hazug ember és a sánta kutya esetére?

 

A SZABADKŐMŰVESSÉG ÉS A PÁPA

A KATOLIKUS EGYHÁZFŐ ÉS AZ ULTRALIBERÁLIS EMBERI JOGI FUNDAMENTALIZMUS TÉRNYERÉSE

Fricz Tamás

A szabadkőművesség Ferenc pápát megválasztása óta különös becsben tartja, és ezt a tényt nem árt figyelembe vennünk akkor, amikor a Vatikán vezetőjének tevékenységét és annak lehetséges következményeit megítéljük nem sokkal békéltetőnek szánt egyiptomi útja után, ahol szélsőséges muszlim csoportok kopt keresztényeket ölnek halomra.

Kezdjük először is azzal, hogy a pápa megválasztását követő napon az Olasz Nagy Kelet páholy (Grande Oriente D’Italia), amely az ország szabadkőműveseit képviseli, kibocsátott egy hivatalos közleményt, melyben dicsérte őt a megválasztása napján megtett első egalitariánus, egyenlőségre törekvő intézkedéseiért. A dokumentum nyilvánvalóvá tette a szabadkőművesek azon várakozását, hogy az új pápa az egyházat a szabadkőművesség által vágyott demokratikus útra vezeti majd. Ez az álláspont az Olasz Nagy Kelet páholy hivatalos honlapján jelent meg. (Forrás: Katolikus-honlap.hu)

Gustavo Raffi, a páholy nagymestere ekkortájt arról beszélt, hogy „Ferenc pápával semmi sem lesz többé olyan, mint előtte”, illetve kifejtette: „Az egyszerű kereszt, amit fehér reverendáján viselt, reményt kelt bennünk, hogy az egyház emberei újra felfedezik a minden jóakaratú emberrel és a szabadkőművességgel való párbeszéd fontosságát, ami a latin-amerikai tapasztalat tanítása szerint az emberiség javára és haladására szolgál, amint azt Bolívar, Allende és José Martí is megmutatta, hogy csak néhányat említsünk. Ez az a »fehér füst«, amit várunk korunk egyházától.”

Ha a szabadkőművesség mondja azt, hogy az új pápával semmi nem lesz többé olyan, mint előtte, annak különös jelentősége van. De menjünk is tovább! Jorge Mario Bergoglio bíborost 2005-ben a Buenos Aires-i Rotary Club mint az év emberét a klub Silver Laurel díjával tüntette ki.

A Rotary-klub-tagság, illetve a klubhoz kötődés általában nem áll távol a szabadkőművességhez kapcsolódás beismerésétől, vagy utóbbi céljainak elfogadásától. A Rotary Magazin 2013-as számában egy bizonyos Martin Lohmann nevű szerző a pápát dicséri, és idézi Perez izraeli elnököt, aki szerint „Az újonnan megválasztott pápa az Istennek való odaadás, az Isten iránti szeretet, a béke iránti szeretet, egy szent szerénység és egy most ébredő kontinens mellett áll ki.”

Érdemes felfigyelni az „egy most ébredő kontinens” kitételre. Vajon mit takarhat ez a gondolat, mi lehet a tartalma ennek az ébredésnek? Érdemes ezzel összefüggésben idézni a Time Magazin címoldalát a pápa megválasztását követően. A címoldalon ez szerepelt: „New World Pope (Az új világ pápája). Vajon mit jelent itt az új világ? Mindenesetre Ferenc pápa az ökumenizmus elkötelezett híve, s nagy megértéssel, empátiával beszél az iszlámról, annak egyistenhitéről.

Ezek után térjünk át az Európa jövőjét fenyegető migránsáradatra, s ezzel kapcsolatban a szabadkőművesség véleményére. 2015. szeptember 7-én huszonnyolc európai szabadkőműves-páholy adott ki közös nyilatkozatot, amelyben felszólítják az európai kormányokat, hogy fogadják be az összes, Európába tartó bevándorlót. Nemleges válasz esetére azzal fenyegetnek, hogy újabb konfliktusokat szítanak Európában. (A nyilatkozatot többek között a francia Medias-presse.info tette közzé 2015. szeptember 9-én.)

A páholyok arra hivatkoznak, hogy felül kell emelkedni a nemzeti egoizmuson, az európai vezetőknek be kell tartaniuk az emberi jogokat, a szolidaritás és testvériség eszméit, s az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatából kell kiindulniuk. Meglepő, hogy a nyilatkozat lényegében ultimátum jellegű, ugyanis kijelentik, hogy ha az európai államok nem engedélyezik a korlátlan bevándorlást, akkor, mintegy válaszképpen, „megosztottságot és konfliktusokat” helyeznek kilátásba.

Mindebből levonható néhány következtetés a szabadkőműves-szervezetek alapállásáról. Kiindulópontjuk a szabad individuum és a francia forradalomig visszanyúló emberi jogok, eszményük az egyének közötti világméretű társulás, „szolidaritás”, s ezáltal egy univerzális világpolgárság, világtársadalom létrejötte. A nemzetet, a nemzetállamokat a múlt rekvizitumai közé sorolják, a „nemzeti egoizmust”, a nacionalizmust pedig meg kell szüntetni, hogy átvegye a helyét a kozmopolita nemzetköziség, a globalizmus.

Ezen belül egy olyan új Európát képzelnek el, amelyben keverednek az etnikumok és a vallások, megszűnik a kereszténység és a keresztény egyház kitüntetett pozíciója, hogy helyette egyfajta „ökumenizmus” vegye át a szerepet. Ez rövid távon a vallások közeledését és kiegyenlítődését jelentheti, hosszú távon azonban felbukkan az egységes világtársadalom mintájára és logikus következményeként az egységes, szinkretista világvallás víziója is.

Ebben az összefüggésben pedig korántsem véletlen, hogy a szabadkőműves-szervezetek nagy erőkkel támogatják a korlátok nélküli bevándorlást Európába, mert ez eszmei-ideológiai víziójuk megvalósítását segítheti elő. És az is teljesen világos, hogy azokat a kiemelkedő súlyú, fontos intézményeket irányító személyiségeket is támogatják, akik céljaiknak megfelelő közéleti tevékenységet folytatnak.

Nem vitás, hogy Ferenc pápa egyértelműen a migránsok feltétlen befogadá­sára helyezte, helyezi a hangsúlyt, s a szabadkőművesek által is hangoztatott szolidaritás és humánum fontosságát emeli ki, már-már közelítve az ultraliberális emberi jogi fundamentalizmushoz.

Feltűnő az is, hogy Ferenc tézisei is kifejezetten a migráns mint egyén szempontjaira helyezik a fő hangsúlyt, miközben feltűnően hiányoznak ezekből az érvelésekből a nagyobb közösségek, az európai nemzetek szempontjai, a nemzeti értékek, érdekek figyelembevétele, a nemzetekkel kapcsolatos „tolerancia”, „szolidaritás” és „humanizmus”. Úgy tűnik, hogy a migráns emberi jogai a legfontosabbak, és a történelmi, keresztény nemzetek jogai pedig lényegtelenek, érdektelenek és „tradicionalisták”.

Szeretném itt finoman megjegyezni: a keresztény egyház megújítása nem a nemzetek megszüntetése által lehetséges, s nem neoliberalizmussal és politikai korrektséggel. Az egyház megújítása az élet és a keresztény társadalmi közösségek, nemzetek valós problémáihoz igazodó megközelítéssel lehetséges.

Egyszóval: a fentieket figyelembe véve ne csodálkozzunk, ha a szabadkőművesség Ferenc pápát dicséri. De ne örüljünk neki…

A szerző politológus

 

Felelősségre vonás Soros miatt

Bob Goodlatte amerikai képviselő számon kéri balkáni nagykövetségeiket

Őry Mariann – 2017.05.11. 03:26 

A helyszínen vizsgálják amerikai törvényhozók, hogyan állítják a nagykövetségek George Soros céljainak szolgálatába a tengerentúli közpénzt.

Bob Goodlatte (Forrás: wikipédia)
Az amerikai törvényhozási szünetet kihasználva képviselői tanulmányutat szervezett a Balkánra Bob Goodlatte virginiai republikánus képviselő. A tíznapos – Macedóniát, Albániát, Koszovót, Bosznia-Hercegovinát, Görögországot és Olaszországot érintő – utazás célja annak felmérése, mennyire él még az a korábbi gyakorlat, hogy az amerikai nagykövetségek, valamint az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala (USAID) egyoldalúan a baloldali szervezeteket támogatják, amelyek többnyire George Soros érdekeltségébe tartoznak. 

Ennek apropóján közölt részletes elemzést a The American Spectator című konzervatív folyóirat, amely szerint a térségben „még mindig a kudarcot vallott Obama–Soros-politikát erőltetik” az amerikai nagykövetek. 

A kongresszusi delegáció feladatát nehezíti, hogy minden érintett balkáni államban még az előző, demokrata adminisztráció kinevezettei vannak a missziók élén, így korántsem biztos, hogy valós képet festenek majd a helyzetről. Albániát a szocialista Edi Rama kormányozza, aki annyira jóban van Sorossal, hogy a milliárdos esküvőjén is ott volt, és akiért Soros még ellenzéki korában a Hillary Clinton vezette amerikai külügyminisztériumnál is közbenjárt. Itt a Soros-hálózat a USAID-del közösen többek között egy 8,8 millió dolláros, bírósági reformról szóló programot is támogatott, miközben egy, a Spectatornak nyilatkozó albán ügyész szerint e reform örvén teljesen átpolitizálták a bíróságokat. Adriatik Lalla főügyész szerint az amerikai nagykövet vízumaik visszavonásával „büntette” az ellenszegülő bírákat és ügyészeket. A macedón belpolitikai válságot az amerikai követség és a USAID, a Soros-civilszervezetek, valamint a szocialisták triumvirátusa robbantotta be, ráadásul Edi Ramáék beavatkozásával. Az Obama-adminisztráció támogatását élvezte Görögország baloldali vezetője, Alekszisz Ciprasz is, akinek 2015-ben Soros szervezetett körutat az Egyesült Államokba. Kormányzásának első négy hónapjában 721 százalékkal nőtt a migránsok Európába áramlása.

 

 Berlin U-Bahn attackers try to set homeless man on fire in Christmas Eve attack

2017. MÁJUS 10. SZERDA 15:36 2017. 05. 10. 18:47

CSAK A SZOKÁSOS BALLIB ALJASSÁG

Magyar Idők Online

Ismerjük a balliberális médiát. A közelmúltban mi is foglalkoztunk vele többször is.

A működési mechanizmus már teljesen automatikus. Elég egy „szerencsétlen”, csupán jóindulatúan tudósítani szándékozó újságíró hölgy, akit a nagy csúnya fideszes bácsik bántanak, miközben hiába könyörög segítségért, részvétlenül nézi meghurcoltatását a szenvtelen közönség.

A lényeg, hogy miután mindezt világgá köpte a 444.hu, azonnal rárepült erre az összes balliberális médium, kritika nélkül, tényként állítva a fentieket.

Aztán ahogy lenni szokott, szép lassan megint kiderül, hogy a valóság mást mutat, mint ahogyan azt a Soros-féle csapat tálalta nekünk.

Itt van például a PestisSrácok.hu birtokába került videó, amelyen éppen, hogy Halász Júlia tűnik agresszívnak.

De beszédes például az is, hogy miután szóba került, hogy felvételek is lehetnek a történtekről, az összevissza nyilatkozó újságírónő a rendőrség előtt már nem teljesen azt a sztorit adta elő, mint amit a 444.hu, és rajta keresztül az összes ballib médium lehozott.

Van még kérdés?

 

Megindult az osztódás: új nemzeti párt jöhet létre a Jobbik helyett

Sümeghi Lóránt    2017. május 11. 08:58

A Jobbik vállalhatatlan politikája miatt egyre többen gondolkodnak egy új, nemzeti párt létrehozásában.

A keresztény, konzervatív, nemzeti radikális érdekképviselet megszűnt Magyarországon, ezért el kell gondolkodnunk azon, hogy ennek megtestesítésére létrehozzunk egy társadalmi szervezetet vagy akár egy pártot – árulta el a Magyar Idők megkeresésére Érpatak polgármestere, aki egykor még szoros kapcsolatot ápolt Vona Gáborral és a Jobbikkal.

Orosz Mihály elmondta, egy hiteles jobboldali értékrendet akarnak, ami mára eltűnt a politikai palettáról.

A Jobbik jelenlegi ideológiája már nem tartalmazza ezeket az eszméket, ezért mindezt egy új formában kell képviselni a jövőben" 

– fogalmazott a polgármester, aki már második alkalommal adott ki közös nyilatkozatot a Betyársereg vezetőjével. Erről a lapnak azt mondta, jó kapcsolat és együtt gondolkodás jellemzi viszonyát a Tyirityán Zsolt irányította szervezettel.

A Betyársereg februárban, negyedik alkalommal megtartott országos találkozóján létrehozta politikai szárnyát, és azóta egyre több közéleti kérdésben hoz önálló állásfoglalást. A Magyar Idők úgy tudja: hamarosan továbblépnek, és nyáron zászlót bont a szervezeten belül egy mozgalom is, amely értesüléseink szerint akár tovább is formálódhat.

Egy új radikális pártot sokan támogatnának.

Varga Attila, a már feloszlott vámosmikolai jobbikos alapszervezet egykori elnöke szintén hasonlóan vélekedett. Elmondása szerint mintegy félmillió radikális szavazó van, aki kiábrándult a Jobbikból.

Jelenleg Magyarországon nincs, aki a radikális jobboldalt képviselné. A Jobbik már nem radikális, sőt nem is nemzeti, és már az is kétséges, hogy jövőre bejutnak-e a parlamentbe" 

– vélekedett.

 

Ismert, a Vona Gábor vezette Jobbik már több ízben is megtagadta a nemzeti minimum eszméjét, miután a párt elgáncsolta az uniós kényszerbetelepítés ellenzéseként indítványozott alaptörvény-módosítást, majd hónapokkal később összeállt a bukott baloldallal Soros György egyetemének védelmében.

Gulyás Géza, Nyírtura korábbi alapszervezeti elnöke szerint jelenleg van egy légüres tér a jobboldalon, amit mielőbb be kellene tölteni.

Vona legnagyobb bűne az, hogy szétforgácsolta a nemzeti radikális oldalt, noha erre mindig is lesz igény. Szükség volna egy nemzeti patrióta pártra, amely 2018-ban be is jut a parlamentbe

– fogalmazott.

Nemcsak a Jobbikkal egykor szimpatizálók gondolkodnak új erőben, ugyanis Nagy Tibor, Tiszaeszlár MIÉP-es polgármestere elmondta: többen is felkeresték a pártot, hogy csatlakozzanak ahhoz, miután a Jobbik „elárulta” őket. A lap ezzel együtt úgy tudja, a polgármester maga is megkeresett egykori jobbikosokat, hogy csatlakozzanak a MIÉP-hez.

 

Szimpla sittes az új francia elnök felesége

Terminátor  2017.05.11.

Macron 15 éves volt, amikor elcsábította őt a 39 éves tanárnője. Ez a világ minden demokráciájában bűncselekmény. Amerikában például legalább 10 évre sittre vágnák érte… Párizsban azonban a börtön helyett az elnöki palotába költözhet be. A befolyásos First Lady több elemző szerint dróton rángatja a férjét, az új elnököt.

MAcronról egyébként időről időre elterjed, hogy tulajdonképpen homoszexuális, és a jóval idősebb feleség csak álca...

Nem ígér túl jót Franciaország számára a kétharmados többséggel megválasztott új globalista, migránspátyolgató elnök személye és családja.

Bár a galloknál erős hagyománya van, az elnökök nőügyeinek, a korábbiakhoz képest mindenen jóval túltesz az új államfő, Macron.

A franciák elnézték a szocialista Mitterandnak, hogy gyakorlatilag két családja volt. A feleségétől és a szeretőjétől is született gyermeke. A karácsonyt például mindig a hivatalos feleségével töltötte, míg a szilvesztert a szeretőjével. Államfőként is. A két nő tudott egymásról és elviselték a helyzetet botrány nélkül.

Azon sem nagyon akadtak ki a derék franciák, hogy Sarkozy elnök feleségének, Carla Bruninak meztelen playboy fotói ott virítanak minden falusi autószerelő műhely falán.

Azt már viszont nehezebben nyelték le a Szajna partján, hogy minden idők legnépszerűtlenebb elnöke, a napokban távozó Hollande, titokban csalta az élettársát. Egy leleplező újságcikkből derült ki, hogy Hollande, reggelente kikelve a hitvesi ágyból, robogóra pattant és elmotorozott munka előtt a szeretőjéhez, egy pásztorórára. A testőrével hozatott péksüteményt a légyottokra… Az élettársa a botrány kipattanása után sírva távozott az elnöki rezidenciáról, ahova később beköltözött a szerető…

Mindez erkölcsileg persze igencsak kétséges, de semmi ahhoz képest, amit az új elnök és felesége produkáltak. Az ugyanis kemény büntetőjogi kategória.

Macron 15 éves fiatal volt, amikor a nála 24 évvel idősebb tanárnője, Brigitte elcsábította. A nőnek akkor a férjétől már volt három gyermeke, akik közül az egyik osztálytársa volt az elcsábított fiatalnak…

Amikor a kapcsolat kiderült, a fiú szülei megkérték a tanárnőt, hogy hagyja békén a gyermeküket. Erre azonban Brigitte bűnbánat helyett odavágta a fiú szüleinek: nem ígérhetek nektek semmit…

A kétségbeesett szülők, nem akartak botrány, így ahelyett, hogy följelentették volna a bűncselekményt elkövető tanárnőt, inkább a fiukat küldték Párizsba tanulni és felejteni. De az akkor már 40 éves háromgyermekes családanya nem hagyta annyiban a dolgot és titokban követte 16 éves szerelmét… Majd amikor az 17 éves lett, hivatalosan is összeköltöztek. Két év büntetőjogi kategóriát kimerítő bűnös kapcsolat után.

És az a durva, hogy ezt a nagy jogvédők most a szerelem mindent elsöprő diadalaként tálalják. Persze, ha mondjuk mindez nem egy baloldali, globalista politikussal történt volna, akkor már följelentések százai sorakoznának az ügyészségen és tömegtüntetéseket szerveznének a nő és férje ellen. Naponta írások tucatjai születnének arról, hogy miért veszélyes az egész világra nézve, hogy egy ilyen nő a hatalom közelébe került. Szociológusok és pszichológusok hada írogatna arról, hogy lelkileg örökre megnyomorodott a férfi és így totálisan alkalmatlan elnöknek…

Ám most kuss van erről, vagy ami még rosszabb, a romantika diadalának írják le az egészet. Egy szép szívhez szóló sztorinak…

Trump és felesége. Őket bezzeg kórusban gyalázza a média....

És most gondoljunk vissza, hogy ugyanez a sajtó mit művelt és művel Donald Trumppal és feleségével. Melanit rendszeresen gyakorlatilag lekurvázzák, Trumpot pedig azzal vádolják, hogy "pénzen vette a nőt". Külön „szakértőket” foglalkoztatnak, hogy azt bizonygassák a testbeszédük alapján, hogy mennyire utálják egymást…

Közben az új francia First Lady nem más, mint egy sittes… De ő érinthetetlen, mert baloldali és globalista…

 

Svédország kezdi tisztán látni a migrációt?

Forisek Ádám   2017. május 10. 21:58   STOCKHOLM, 21:58

Egy friss kutatás szerint a gyakori, sokszor igen brutális szexuális támadások következtében Svédországban egyre negatívabb megítélés alá esnek a migránsok.

Daily Mail az Európai Rasszizmus Elleni Hálózat (ENAR) kutatására hivatkozik, amely a migránsokat sújtó rasszizmust és kirekesztést vizsgálta összesen 26 EU-s országban.

Az ENAR-kutatás eredménye azt mutatja, hogy a korábban baloldali fellegvárnak számító Svédországban egyre szkeptikusabban állnak a migráció kérdésköréhez. Erre utaló jelek már korábban is voltak, beszámoltunk 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 1
Heti: 4
Havi: 40
Össz.: 8 541

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hogyan működik a HuPont.hu weboldalszerkesztő és honlap?
TMH-VILÁGA - © 2008 - 2018 - tmh.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »